اتهام زنی و تهدید اسرائیل علیه ایران /هدفِ مذاکرات احیای برجام است و بس!
به گزارش اقتصادنیوز، «فرصت اندک برای احیای برجام»، «هدف محدود مذاکرات وین»، «اتهام اسرائیل علیه ایران در حمله مرگبار به یک نفتکش»، «تحریمهای هدفمند اتحادیه اروپا علیه سیاستمداران لبنانی»، «جریمه سنگین آمازون به علت نقض حریم خصوصی»، «بهار بهاریِ اقتصاد اروپا«، «شیوع گونه دلتا در چین» و «اجبار پوشش ماسک در ادارههای فدرال» سرخط رسانهها دنیا را در نیم روز گذشته شکل دادهاند.
فرصت احیای برجام همیشگی نیست
به گزارش دویچهوله، وزیر خارجه آلمان مدعی شده ایران از یک سو از سرگیری مذاکرات احیای برجام را به تاخیر میاندازد و از طرف دیگر مدام از عناصر اصلی توافق هستهای بیشتر دور میشود. او در گفتوگو با مجله اشپیگل مدعی شده همراه با نگرانی فزایندهای شاهد تعلل جمهوری اسلامی برای از سرگیری مذاکرات وین است و تاکید میکند که باز بودن راه گفتوگوها برای احیای احتمالی برجام همیشگی نیست.
بر اساس این گزارش، مجله اشپیگل از قول هایکو ماس نوشته: «ما خواهان بازگشت به برجام هستیم و قاطعانه اعتقاد داریم که این کار به سود همه است. اما در این میان این مسئله در تهران نیز به طور اساسی زیر سوال میرود که احیای توافق هستهای با کشورهای موسوم به پنج به علاوه یک به نفع جمهوری اسلامی باشد. پیش از این شماری از مقامهای ارشد آمریکا، از جمله وزیر خارجه آنتونی بلینکن هم بارها متذکر شدهاند که آماده بازگشت به توافق هستهای و ادامه گفتوگو بر سر احیای برجام هستند اما این آمادگی ابدی نخواهد بود.
هدف مذاکرات وین احیای برجام است و بس!
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، نماینده روسیه در کمیسیون برجام از مشارکتکنندگان در مذاکرات وین خواست از ایجاد این تصور که به دنبال افزودن مفاد جدید به برجام هستند، خودداری کنند. میخائیل اولیانوف با انتشار توئیتی نوشته: هدف توافق شده مذاکرات وین احیای اصل برجام است نه بیشتر و نه کمتر. او در ادامه در حساب توئیتری خود نوشت: تمام طرفین باید مراقب باشند که حتی به صورت غیرعمد این تصور ایجاد نشود که میخواهند از این هدف مشترک فاصله بگیرند و چیز تازهای را به توافق اضافه کنند.
آخرین دور مذاکرات هستهای ۳۰ خرداد به پایان رسید و هنوز تاریخی برای از سرگیری دور جدید این مذاکرات مشخص نشده است. پیش از این اولیانوف به همراه دیپلماتهای غربی و عباس عراقچی اعلام کردهاند که ادامه مذاکرات به دولت آتی ایران با ریاست ابراهیم رئیسی محول خواهد شد.
اتهام اسرائیل علیه ایران در حمله مرگبار به یک نفتکش
به گزارش بیبیسی، اسرائیل، ایران را متهم به حمله به یک نفتکش تحت مدیریت شرکت اسرائیلی زودیاک در نزدیکی سواحل عمان کرده است. در این حمله دو خدمه بریتانیایی و رومانیایی نفتکش مرسر استریت کشته شدند. شرکت اسرائیلی زودیاک در لندن، گفته است به نفتکش امتی مرسر استریت" روز پنجشنبه ۷مرداد ماه در نزدیکی سواحل عمان حمله شده است. گفته میشود که این نفتکش با یک پهپاد مورد حمله قرار گرفته است. یائیر لاپید، وزیر خارجه اسرائیل با انتشار بیانیهای ضمن متهم کردن ایران به مسئولیت در این حادثه، مدعی شده که در تماس با وزیر خارجه بریتانیا گفته باید به این حمله واکنش سختی نشان داده شود.
با این حال شبکه تلویزیونی العالم گزارش داده «نیروهای مقاومت در سوریه» مسئول حمله به یک نفتکش با مدیریت شرکت اسرائیلی بودند. بر اساس این گزارش، حمله به این نفتکش در دریای عمان در واکنش به حمله اسرائیل به فرودگاه ضبعه منطقه قصیر سوریه صورت گرفت.
تحریمهای هدفمند اتحادیه اروپا علیه سیاستمداران لبنانی
به گزارش یورونیوز، اتحادیه اروپا از تصویب یک چارچوب قانونی مشخص برای اعمال تحریمهای هدفمند علیه لبنان خبر داده تا از این طریق زمینه تشکیل هر چه سریعتر دولت در این کشور را فراهم کند. در بیانیه اتحادیه اروپا تصریح شده است که این چارچوب امکان اعمال تحریم علیه افراد و نهادهایی که به تضعیف دموکراسی و حاکمیت قانون در لبنان کمک کردهاند را فراهم خواهد کرد. اتحادیه اروپا در این بیانیه یادآور شده: «بسیار مهم است که رهبران لبنان اختلافات خود را کنار بگذارند و ضمن همکاری با یکدیگر برای تشکیل دولت، تدابیر لازم برای هدایت کشور به سوی بهبودی پایدار را در پیش گیرند».
اروپا به رهبری فرانسه به دنبال افزایش فشار بر سیاستمدارن لبنانی است که اختلافات دیرین میان آنها عملا از یک سال پیش این کشور را از داشتن دولتی کارآمد محروم کرده است. این رویکرد بخشی از یک تلاش بینالمللی گسترده برای ملزم ساختن طبقه سیاسی لبنان به تشکیل یک دولت کارآمد و فراگیر است که بتواند ضمن انجام اصلاحات اساسی، کشور را از هرج و مرج و فروپاشی اقتصادی پس از تبعات ویرانگر انفجار مهیب چهارم اوت سال گذشته در بندر بیروت برهاند. لبنان علاوه بر تبعات انفجار بیروت با بحران اقتصادی و کاهش شدید ارزش واحد پول این کشور نیز روبرو است. سازمان ملل متحد تخمین زده است که بیش از نیمی از ساکنان لبنان اکنون زیر خط فقر زندگی می کنند.
جریمه سنگین آمازون به علت نقض حریم خصوصی
به گزارش بلومبرگ، شرکت عظیم آمازون به دلیل استفاده از اطلاعات شخصی مشتریان برخلاف مقررات عمومی حفاظت از دادهها در اتحادیه اروپا ۷۴۶ میلیون یورو جریمه شده است. این بالاترین میزان جریمه صادر شده برای نقض قانون حریم خصوصی اتحادیه اروپاست و بیش از دو برابر میزانی است که قبلا پیشبینی شده بود.
شرکت آمازون در بیانیهای اعلام کرده که معتقد است این تصمیم نادرست و به آن اعتراض خواهد کرد. براساس «مقررات عمومی حفاظت از دادهها» در اتحادیه اروپا تمامی شرکتهای اقتصادی قبل از استفاده از اطلاعات شخصی افراد باید از آنها اجازه بگیرند و در صورت نقض این مقررات جریمه خواهند شد. شرکت آمازون در سالهای اخیر به دلیل اطلاعاتی که از خرید مشتریهای خود جمع میکند و آنچه این شرکت عظیم آمریکایی توسط دستیار دیجیتالش الکسا به خانههای مشتریهایش فرستاده، مورد بررسی دقیق قرار گرفته است.
به دنبال رسواییها و افشاگریهای سالهای اخیر در مورد سوءاستفاده شرکتهای بزرگ فناوری دیجیتال از اطلاعات خصوصی کاربران و مشتریان نظارت بر این موضوع تشدید شده و اتحادیه اروپا برای نظارت بر فعالیت شرکت هایی نظیر آمازون، فیسبوک، گوگل و مایکروسافت مقررات سختگیرانهای وضع کرده است. نهاد ناظر بر اطلاعات خصوصی شهروندان در فرانسه نیز در ماه دسامبر شرکت گوگل را به دلیل نقض مقررات در زمینه آگهیهای تجاری آنلاین ۱۰۰ میلیون یورو جریمه کرد.
بهار بهاریِ اقتصاد اروپا
به گزارش یورونیوز، یورواستات، اداره آمار کمیسیون اتحادیه اروپا، اعلام کرده که اقتصاد کشورهای حوزه یورو در سه ماهه دوم سال جاری رشدی دو درصدی را تجربه کرده است. به این ترتیب عملکرد اقتصادی ۱۹ کشور عضو حوزه پولی یورو از آمریکا و چین در سه ماهه دوم بهتر بود. ایالات متحده و چین در این بازه زمانی به ترتیب ۱.۶ و ۱.۳ درصد رشد اقتصادی داشتند.
رشد اقتصادی دو درصدی در حوزه یورو که با کاهش میزان بیکاری همراه بود فراتر از پیش بینی ها است. دلایل اصلی خروج کشورهای حوزه یورو از رکود اقتصادی پیشرفت در روند واکسیناسیون و کاهش تدریجی محدودیتهای وضع شده برای جلوگیری از شیوع این بیماری است. با این حال اقتصاد اروپا همچنان سه درصد کوچکتر از وضعیت خود پیش از آغاز همه گیری ویروس کرونا است.
کمیسیون اتحادیه اروپا پیش بینی کرده است که تولید ناخالص داخلی طی سه ماهه پایانی سال جاری به سطح خود پیش از همه گیری برسد. این در حالی است که تولید ناخالص داخلی در برخی از کشورهای جنوبی قاره اروپا به دلیل بحران در صنعت گردشگری شان تا سه ماهه دوم سال ۲۰۲۲ به میزان پیش از آغاز بحران همه گیری ویروس کرونا نخواهد رسید. بنا به آمار منتشرشده از سوی یورواستات نرخ بیکاری در حوزه یورو هم از هشت درصد در ماه مه به ۷.۷ درصد در ماه ژوئن کاهش یافت. در مقابل میزان تورم از ۱.۹ درصد در ماه ژوئن به ۲.۲ درصد در ماه ژوئیه رسید.
دلتا در چین هم میچرخد!
به گزارش رویترز، شیوع گسترده ویروس کرونا در شهر نانجینگ چین و گسترش آن به پنج استان این کشور و شهر پکن، پایتخت گزارش شده و رسانههای دولتی چین آن را وسیعترین مورد همه گیری کرونا پس از شیوع آن در شهر ووهان در اواخر سال ۲۰۱۹ توصیف کردهاند. از زمان اولین مورد تشخیص بازگشت این ویروس در فروگاه نانجینگ در روز ۲۰ ژوئیه (ده روز پیش)، تا کنون ابتلای ۲۰۰ نفر به این بیماری تایید شده است. مقامات دولتی معتقدند که گستردگی کنونی این بیماری ناشی از شیوع ویروس نوع دلتا است و اولین بار در یک فرودگاه پررفت و آمد این شهر تشخیص داده شد. بدین ترتیب چین بار دیگر در معرض همهگیری قرار گرفته و سویه دلتا سیاست «کوویدِ صفر» را در این کشور با تهدید جدی روبرو کرده است..
این در حالی است که با افرایش موارد ابتلای به ویروس کرونا در ژاپن، مقامات این کشور که میزبان بازیهای المپیک است در توکیو و چند منطقه دیگر وضعیت اضطراری اعلام کردهاند.
ژاپن که در مبارزه با ویروس کرونا موفقیتهایی کسب کرده اکنون شاهد رکورد تعداد مبتلایان به ویروس پرخطر نوع دلتا است. روز جمعه برگزارکنندگان المپیک تشخیص ۲۷ مورد جدید در میان شرکت کنندگان را گزارش کردند و به این ترتیب، تعداد شرکت کنندگان بیمار از اول ژوئیه تا به حال به بیش از ۲۰۰ مورد رسیده است.
اجبار پوشش ماسک در ادارههای فدرال
به گزارش آسوشیتدپرس، در حالی که نوع دلتای ویروس کرونا به سرعت در سراسر آمریکا در حال گسترش است، رئیس جمهوری آمریکا دستور داده است کارکنان غیرنظامی دولت فدرال باید واکسینه شوند یا مرتبا آزمایش بدهند و از ماسک استفاده کنند. همچنین استفاده از ماسک برای تمامی کارکنان فدرال و بازدیدکنندگان از ساختمانهای فدرال اجباری است.
این در حالی است که مدارک داخلی مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا که روزنامه واشنگتن پست نسخهای از آن را به دست آورده است، نشان میدهد که گونه دلتا ویروس کرونا به سرعت آبله مرغان منتقل میشود. این سند نشان میدهد مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا در پی تغییر رویکرد خود در رابطه با اطلاعرسانی عمومی و تأکید بیشتر بر اهمیت واکسیناسیون به عنوان بهترین ابزار دفاعی در برابر این گونه به شدت مسری است.
این سند به ترکیبی از دادههای منتشر نشده از تحقیقات اشاره میکند که نشان میدهد حجم ویروس در دهان و بینی افراد واکسینه شدهای که به گونه دلتا مبتلا شدهاند با حجم ویروس در افراد واکسینه نشده مبتلا به دلتا تفاوتی نمیکند. این به آن معنا است که افراد واکسینه شده قادر هستند به راحتی افراد واکسینه نشده ویروس نوع دلتا را منتقل کنند. در این سند آمده است که علاوه بر مسری بودن گونه دلتا نسبت به گونه ابتدایی، خطر بیماری شدیدتر و احتمال بستری شدن نیز بیشتر است. این گزارش به سازمان بهداشت جهانی توصیه میکند تا در جهت آگاهی عمومی در زمینه گونه دلتا، تصدیق کند که «جنگ» با کرونا تغییر کرده است.