ارتش روسیه ناکارآمد شده است
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، آندرس فوگ راسموسن رئیس ناتو از سال ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۴ و نخستوزیر سابق دانمارک که در حال حاضر رئیس هیات مدیره اتاق فکر «راسموسن گلوبال» است در گفت وگو با الجزیره نظرات و دیدگاههای خود درباره جنگ در اوکراین و امکان پیوستن این کشور به ناتو را بیان کرده است.
راسموسن در خصوص جنگ روسیه و اوکراین و نقش اتحادیه اروپا و ناتو در این جنگ، گفت: اولاً من فکر میکنم مهم است که تأکید کنیم که ناتو به عنوان یک اتحاد بخشی از این جنگ نیست. ثانیاً من از اتحاد متحدان ناتو در حمایت از اوکراین در چند ماه گذشته تحت تأثیر قرار گرفته و راضی هستم و فکر میکنم هماهنگی آنها در ارسال کمکهای نظامی به اوکراین کاملاً کارآمد بوده است.
وی افزود: ناتو باید تحویل تسلیحات به اوکراین را افزایش دهد. اوکراینیها کارایی بالایی در استفاده از سلاحهایی که قبلاً دریافت کردهاند نشان دادهاند و اگر ناتو و متحدانش به ارسال این سلاحها ادامه دهند، در آن صورت اوکراینیها میتوانند در این جنگ در برابر ارتش آشفته روسیه که به دلیل استفاده از سلاحهای قدیمی ناکارآمد شده است، پیروز شوند.
نخستوزیر سابق دانمارک تاکید کرد: ناتو همچنین باید تمام تسلیحات مورد نیاز برای بستن آسمان را با ارائه تجهیزات ضد هوایی، ضد موشکی، قابلیتهای ضد پهپاد و موشک های دوربرد به اوکراین تحویل دهد.
وی همچنین درباره عضویت اوکراین در ناتو گفت: تحقق این امر روند آسانی نخواهد بود اما در نشست اخیر وزرای خارجه ناتو در بخارست، آنها اعلام کردند که اوکراین به عضویت ناتو در خواهد آمد، پس این یک هدف روشن است. علاوه بر این، در قانون اساسی اوکراین نیز از پیوستن به ناتو به عنوان یکی از اهداف این کشور یاد شده است.
رئیس پیشین ناتو درباره اظهارات روسیه مبنی بر دخالت مستقیم ناتو در جنگ با اوکراین تصریح کرد: طبق قوانین بینالمللی، کشوری که توسط کشور دیگری مورد حمله قرار گرفته است حق دفاع از خود را دارد و همچنین میتواند از شرکا و متحدان برای کمک در این روند درخواست کمک کند بنابراین اوکراین و ناتو برخلاف قانون عمل نمیکنند.
وی در ادامه در مورد گمانهزنیها درخصوص فشار غربیها بر ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین برای نشستن بر سر میز مذاکره با پوتین برای دستیابی به صلح، گفت: چند هفته پیش، شایعاتی شنیدیم مبنی بر وجود اردوگاههای خاصی در آمریکا که بر مذاکرات صلح میان اوکراین و روسیه فشار وارد میکنند اما من فکر میکنم که این یک اشتباه بزرگ است، زیرا از این طریق، غرب با وادار کردن زلنسکی برای شرکت در مذاکرات صلح زودرس، موقعیت خود را تضعیف میکند.
رئیس پیشین ناتو با بیان اینکه این موضوع به زلنسکی بستگی دارد که تعیین کند چه زمانی، زمان مذاکره با روسیه فرا رسیده است، مدعی شد: اما هیچ کس باور نمیکند که پوتین صادقانه در چنین مذاکرات صلحی شرکت کند و این فقط یک تله خواهد بود.
نخستوزیر سابق دانمارک افزود: در غرب، ما باید یک کار را ادامه دهیم و آن این است که اطمینان حاصل کنیم که تحویل تسلیحات و کمکهای اقتصادی به اوکراین ثابت باقی میماند، به طوری که آنها در قویترین موقعیت برای مذاکره با روسیه در زمان مناسب باشند.