ژاپن سامانه موشکی در نزدیکی تایوان مستقر میکند
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، وزارت دفاع ژاپن در بودجه سال آینده خود، هزینه خرید زمین در این جزیره را برای استقرار سامانههای موشکی درنظر گرفته است.
ادعای یک روزنامه صهیونیستی درباره برجام / چرخش قابلتوجه در راه است
تاس گزارش داد، استقرار سامانههای موشکی در این جزیره بخشی از طرح ژاپن برای تقویت مرزهای دورافتاده جنوبی خود برای آمادگی در صورت تشدید احتمالی تنش در تنگه تایوان است.
در این راستا، ژاپن همچنین قصد دارد یک واحد جنگ رادیویی الکترونیکی که برای اختلال در سیستمهای ارتباطی و راداری یک دشمن احتمالی طراحی شده را در جزیره یوناگونی که در ۱۰۰ کیلومتری تایوان قرار دارد، مستقر کند.
به گزارش ایرنا، کیودو نیوز روز جمعه گذشته گزارش داد که ژاپن، پیش نویس بودجه دفاعی با رکورد ۵۱ میلیارد دلاری را برای سال مالی ۲۰۲۳ تصویب کرد که ۲۶.۳ درصد نسبت به سال مالی جاری افزایش داشت. این بودجه برای یازدهمین سال متوالی افزایش یافت.
به گزارش کیودو نیوز، این اقدام پس از آن صورت گرفت که ژاپن متعهد شد در یک تغییر سیاست بزرگ تحت قانون اساسی این کشور که جنگ را کنار گذاشته است، توانایی برای حمله به دیگر کشورها به دست آورد، زیرا ژاپن با «چالشهای امنیتی شدید چین، کره شمالی و روسیه» مواجه است.
خنجر حزب جمهوریخواه آمریکا بر قلب اوکراین
تحلیلگران چینی میگویند که افزایش بودجه دفاعی روشی است که هم ایالات متحده و هم ژاپن در طرحهای خود برای مهار چین انتخاب کردهاند و مسئله تایوان که یک موضوع داخلی چین است، توسط آنها به عنوان کارت بازی استفاده میشود.
وی دونگسو کارشناس نظامی مستقر در پکن، روز یکشنبه به گلوبال تایمز گفت: با افزایش هزینههای دفاعی، بدیهی است که ایالات متحده و ژاپن در حال گسترش نیروهای مسلح خود و آماده شدن برای جنگ هستند.
وی گفت: هم ایالات متحده و هم ژاپن آمادگی بیشتری برای مداخله در مسئله تایوان دارند، زیرا آنها در حال برنامه ریزی برای تهیه و استقرار تسلیحات و تجهیزات جدید با تمرکز بر تنگه تایوان هستند.
آمریکا با استفاده از مساله تایوان، به دنبال اجرای استراتژی اقیانوس هند-اقیانوسیه خود است و ژاپن به عنوان یک متحد آمریکا از این فرصت استفاده میکند تا با خطر بازگشت به مسیر نظامی گری از وضعیت بین المللی خود پس از جنگ جهانی فاصله بگیرد.
جو بایدن رئیسجمهوری آمریکا، روز جمعه گذشته به وقت محلی، بودجه دفاعی ۸۵۸ میلیارد دلاری این کشور را امضا کرد که در آن بودجه بخش نظامی برای رقابت با چین و روسیه افزایش یافته است.
در این میان متحدان واشنگتن در اروپا و آسیا نیز سفارشهای بیشتری را به شرکتهای دفاعی آمریکایی دادند تا خود را در مقابل تهدیدهای فزاینده جهانی مسلح کنند. ژاپن در ماه جاری هزینه دفاعی خود را در ۵ سال آینده دو برابر کرد و به نظر موضع صلح طلبی که عمدتا از سال ۱۹۴۵ حفظ کرده بود را کنار گذاشته است.
ترکیب جنگ اوکراین و ظهور یک دوره جدید از تقابل ابرقدرتها، تلاشها را برانگیخته تا صنعت نظامی تسلیحات را به ارتشها تزریق کند. این مساله در برخی موارد به یک فوریت تبدیل شده و آمریکا و متحدان ناتو همچنان به دنبال سرازیر کردن تسلیحات به سمت اوکراین هستند.