پاسخ مسکو به پیشنهادها در مورد پایان جنگ اوکراین
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه شنبه شب در پستی تلگرامی نوشت: ما بارها اعلام کردهایم که پذیرای پیشنهادهای جدی غرب و اوکراین در مورد پایان جنگ و یافتن راهحل سیاسی و دیپلماتیک برای این بحران هستیم اما زبان اولتیماتوم برای ما غیرقابل قبول است.
اسپانیا آب پاکی را روی دست زلنسکی ریخت
سیانان گزارش داد، زاخارووا مقامات اوکراینی از جمله دیمیترو کولبا وزیر امور خارجه اوکراین را به دلیل عدم تمایل به نشستن بر سر میز مذاکره محکوم کرد.
اظهارات زاخارووا به دنبال توئیت روز پنجشنبه کولبا است که در آن گفته بود درباره فرمول صلح ۱۰ مادهای ولودیمیر زلنسکی رئیسجمهور اوکراین با مقامات چینی صحبت کرده است.
سخنگوی وزارت خارجه روسیه طرح صلح زلنسکی را چیزی بیش از مجموعهای از اولتیماتومها و خواستههای دور از واقعیت از روسیه ندانست و گفت که هدف از پیشنهاد زلنسکی این است که با کمک غرب روسیه را مجبور به تسلیم شدن کند.
به گفته زاخارووا، بخشی جداییناپذیر از یک طرح صلح پایدار باید شامل لغو تحریمها و به رسمیت شناختن بینالمللی الحاق مناطقی از اوکراین به روسیه باشد که مسکو آنها را ضمیمه خاک خود میداند.
به نوشتن سیانان، در حالی که مقامات اوکراینی گفتهاند که به بررسی احتمال مذاکرات صلح ادامه خواهند داد، زلنسکی به احتمال واگذاری هیچ قسمتی از اوکراین به روسیه یا دست برداشتن از تلاش برای پیوستن به ناتو و اتحادیه اروپا فکر نکرده است.
به گزارش ایرنا، ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کییف به رویارویی نظامی تبدیل شد. آمریکا و کشورهای غربی در پاسخ به این اقدام روسیه، تاکنون تحریمهای گستردهای را علیه مسکو اعمال و میلیاردها دلار تسلیحات و تجهیزات نظامی به کییف ارسال کردهاند.