روسیه به ناتو پشت کرد/ پیمان کنترل تسلیحاتی منتفی شد
به گزارش اقتصاد نیوز به نقل از ایسنا، وزارت خارجه روسیه امروز (سهشنبه) اعلام کرد که «معاهده نیروهای مسلح متعارف اروپا» دیگر به تاریخ پیوسته است. این وزارتخانه با بیان اینکه نخستین تلاش برای خروج از این پیمان به ۲۰۰۷ بازمیگردد، شدیداً مورد بیتوجهی اعضای ناتو قرار گرفته و دیگر منافع روسیه را برآورده نمیکند.
خروج روسیه از معاهده نیروهای مسلح متعارف در اروپا!
در این بیانیه آمده است: مقامات ناتو و کشورهای متکی به این بلوک قدرت ناتوانی خود را در مذاکره به روشنی نشان دادهاند. در این نقطه، هیچ توافقی با آنها بر سر کنترل تسلیحاتی ممکن نیست.
وزارت خارجه روسیه در ادامه این بیانیه اظهار کرد: تنها وقتی میتوان با اعضای ناتو برای ایجاد یک نظام امنیتی جدید در اروپا گفتوگو کرد که روند زندگی آنها را به اتخاذ دوباره مواضع سازنده و واقعگرایانه وادار کند.
معاهده نیروهای مسلح متعارف اروپا در اواخر جنگ سرد در ۱۹۹۰ امضا شده و دو سال بعد به تصویب کشورهای امضاکننده رسید. هدف این پیمان محدود کردن تعداد تسلیحات متعارف دو بلوک قدرت ناتو و «پیمان ورشو» در اروپا بود. مسکو در ۲۰۰۷ اعلام کرد که این توافق دیگر موثر نیست و اعضای جدید ناتو آن را نقض کردهاند.
پیمان ورشو یک پیمان نظامی بین کشورهای اروپایی بلوک شرق بود. این پیمان در ۱۴ مه سال ۱۹۵۵به امضای هشت کشور اروپایی شوروی، آلبانی، آلمان شرقی، بلغارستان، چکسلواکی، رومانی، لهستان و مجارستان رسیده و در جنگ سرد رقیب اصلی ناتو محسوب میشد.
روسیه همچنین در ۲۰۱۵ به شرکت در سازوکارهای این پیمان پایان داده و آن را «منسوخ و بیارتباط با واقعیت» توصیف کرد. مسکو همچنین یادآور شد که از زمان تصویب این پیمان، هم اتحاد جماهیر شوروی از بین رفته و هم دیگر پیمان ورشو وجود خارجی ندارد.
گرچه کرملین اعلام کرده است که احتمالاً روسیه به این پیمان زمان شوروی باز نخواهد گشت، اما مقامات روسیه اظهار کردند که از یک معاهده کنترل تسلیحاتی جدید استقبال میکنند. با این وجود، وزارت خارجه روسیه تاکید دارد که «تلاش برای تضمین امنیت نظامی در اروپا بدون در نظر گرفتن منافع روسیه راه به جایی نخواهد برد».
در ادامه بیانیه وزارت خارجه روسیه آمده است: تلاش برای چنگ انداختن به پیمانهای منسوخی که دیگر با واقعیت امروزی سنخیتی ندارند هم محکوم به شکست است.
دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین پیشتر اعلام کرده بود که خروج روسیه از این معاهده هیچ پیامد جانبی مستقیمی نخواهد داشت، چرا که این پیمان از سالها قبل به یک «یک ساز و کار مرده» تبدیل شده است.