وحشت نظامیان اوکراینی از حضور در خط مقدم جنگ
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا، ارتش روسیه استفاده از بمبهای سُرشی را برای تخریب استحکامات اوکراین افزایش داده است.
شبکه روسی راشا تودی با استناد به گزارش روزنامه نیویورکتایمز در این باره که در آن از نظامیان کییف نقل قول شده است، نوشت: سربازان اوکراین در خط مقدم به روزنامه نیویورک تایمز گفتند در حالی که به حملات توپخانهای مداوم از بهار گذشته عادت کردهاند، از «قدرت بیشتر و ویرانگر» بمبهای سرشی رنج میبرند که حامل حدود نیم تن مواد منفجره بوده و قادرند پناهگاههای زیرزمینی اوکراین را از بین ببرند.
اقتصادنیوز: یک منبع دیپلماتیک ترکیهای گفت که تلاشها آنکارا برای میانجیگری بین روسیه واوکراین در سال جدید میلادی نیز ادامه مییابد.
در حالی که به نوع بمب به طور دقیق اشارهای نشده است، وزارت دفاع روسیه در هفتههای اخیر بهکارگیری بمبهای FAB-۵۰۰ مجهز به ماژول سرشی و انحرافی را علیه خطوط دفاعی اوکراین گزارش کرده است که به گفته کارشناسان نظامی روسیه و طبق ارزیابی رسانههای غربی، برد این بمبها ۴۰ کیلومتر تخمین زده شده است.
یکی از سربازان اوکراینی، حملات روسیه با این بمبهای سرشی توسط روسیه را به «دروازههای جهنم» تشبیه کرده است. به گفته این سرباز اوکراینی «آنها را دوتا دوتا پرتاب میکنند. هشتتا در یک ساعت. صدایش مانند فرود آمدن یک جت بر روی آدم است.»
اقتصادنیوز: یک رسانه فرانسوی گزارش داد که این کشور قصد دارد ۸۵ موشک کروز دوربرد SCALP-EG را به اوکراین عرضه کند.
پیشتر در ماه مه، «یوری ایگنات» سخنگوی نیروی هوایی اوکراین در گفتوگویی با روزنامه دیلی تلگراف بمبهای سرشی را «تهدیدی بسیار جدی» تلقی کرده بود. او این سلاح را در مقایسه با انواع موشکها و راکتها، گزینه ارزانتری دانست.
ایگنات گفته بود موشکهای S-۳۰۰ گاهی برای اوکراین قابل رهگیری است اما بمبهای سرشی «یک مشکل به حساب میآیند.»
نظامیان اوکراینی به روزنامه نیویورک تایمز گفتند حضور در نزدیکی خط مقدم تا کنون «به این اندازه خطرناک نبوده است». آنها اشاره کردند که نظامیان مسکو از پهپادهای دوربیندار مجهز به فناوری دید اول شخص برای هدفیابی و هماهنگکردن حملات توپخانهای استفاده میکنند.
در گزارش نیویورک تایمز آمده است که این امر قابلیت مانوور نظامیان اوکراینی را به طور قابل توجهی مختل کرده است و آنها حالا مجبورند عمدتا یا پیاده جابجا شوند یا در پناهگاهها مخفی شوند.
سربازان کییف مدعی هستند آنها بودند که برای اولین بار از این تاکتیک استفاده کردند و روسیه پس از آن همین کار را تکرار کرد. آنها از دولت کییف که متکی به تسلیحات اهدایی متحدان خود است، خواستند تلاشها در زمینه بهکارگیری گسترده پهپادها در میدان را افزایش دهد.