در باب سیاست یک بام و دو هوای بایدن

مشعل جنگ لبنان و اسرائیل در دستان بایدن/ بازی پنهان پرزیدنت برای رویارویی نتانیاهو با حزب‌الله

کدخبر: ۶۵۹۶۲۰
اقتصادنیوز: گروهی از ناظران با اشاره به تنش های حاکم بر جبهه شمال، بر این باورند که آنچه امروز در سرزمین های اشغالی جریان دارد ماحصل سیاست های نادرست واشنگتن در ارتباط با اسرائیل است. آنها با اشاره به رویکرد بایدن در ارتباط با کابینه جنگی نتانیاهو از سیاست یک بام و دو هوای واشنگتن می گویند.
مشعل جنگ لبنان و اسرائیل در دستان بایدن/ بازی پنهان پرزیدنت برای رویارویی نتانیاهو با حزب‌الله

به گزارش اقتصادنیوز، در حالی که امیدها برای آتش بس در غزه پررنگ‌تر می‌شود، خطر جنگ تمام عیار بین اسرائیل و حزب الله بیشتر از هر زمان دیگری قابل تصوراست.

به ادعای ناظران چنین رویارویی نه تنها هزینه های انسانی فراوانی دارد بلکه می تواند زمینه را برای رویارویی ایران و آمریکا هموار کرده و خاورمیانه را درگیر جنگی پرهزینه کند. این در حالی است که بایدن تلاش دارد تا تلاش هایش جهت جلوگیری از جنگ تمام عیار پس از هفت اکتبر را به عنوان دستاورد خود در کارزار پیش رو ثبت کند. از همین رو در حالی که جبهه شمال ملتهب است، بایدن در صدد است تا زمینه را برای برقراری آتش بس در غزه هموار کرده تا به این صورت رویارویی میان اسرائیل و حزب الله را مهار کند.

سیاست یک بام و دو هوای بایدن

نشریه ریسپانسیبل استیت کرفت ضمن اشاره به گزاره های فوق نوشت، به واقعیت‌های غزه نگاه کنید؛ جایی که نزدیک به 9 ماه جنگ جان بیش از 37 هزار فلسطینی را گرفت که اکثریت قریب به اتفاق آنها زن و کودک بودند و بخش گسترده‌ای از غزه را به ویرانه تبدیل کرد. علیرغم ارائه طرح جامع آتش‌بس که اکنون از حمایت شورای امنیت سازمان ملل برخوردار است، دولت بایدن برای تغییر محاسبات اساسی هزینه و فایده هر دو طرف - به ویژه اسرائیل – گامی برنداشته است. به ادعای ناظران، علیرغم کشتار و ویرانی عظیم در غزه، حماس در موضع قدرت باقی مانده و اسرائیل هنوز هیچ دستاوردی برای اثبات ادعای پیروزی‌اش ندارد. علاوه بر این، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، به واسطه دلایل شخصی، به طولانی کردن جنگ تمایل دارد تا به این ترتیب قدرتش را حفظ کرده و از مجازات مصون بماند.

علیرغم اظهارات کابینه بایدن مبنی بر اینکه حماس مانع آتش‌بس می‌شود، حتی نتانیاهو نیز این ادعا را رد کرد و مدعی شد «ما متعهد هستیم که جنگ را پس از وقفه ای کوتاه ادامه دهیم تا به هدف نابودی حماس برسیم. من از این موضوع دست بر نمی دارم.»

به نوبه خود، حماس نیز با توافق آتش بسی که زمینه ساز پایان جنگ نمی شود، هم صدا نیست.

دولت بایدن به جای یافتن راهی میانه برای حل این رویارویی پرهزینه، به طور مداوم تلاش داشته تا هزینه های اعمال شده بر اسرائیل را به حداقل برساند. علیرغم اختلافات جدی و فزاینده بین ایالات متحده و اسرائیل در باب رفتار و اهداف جنگ، دولت بایدن به شکلی نامحدود از کارزار نظامی اسرائیل به لحاظ نظامی و سیاسی حمایت کرده و تقریباً در هر مرحله - صرف نظر از هزینه‌های تحمیل شده بر فلسطینی ها کنار تل‌آویو قرار گرفته است.

درخواست‌های بی‌پایان و عمدتاً بی رمق دولت بایدن از اسرائیل جهت محدود کردن تلفات غیرنظامیان، کاهش بمباران «بی‌رویه»، اجازه  ارسال کمک‌های بشردوستانه بیشتر به جمعیت گرسنه غزه، و پایان بازی پس از جنگ برای غزه، نشان از سیاست یک بام و دو هوای واشنگتن دارد.

به استثنای نگه داشتن یک محموله از بمب‌های 2000 و 500 پوندی که قبلاً هزاران بی‌گناه را کشته و بیشتر زیرساخت‌های غزه را نابود کرده بود، بایدن ارسال تسلیحات به سرزمین های اشغالی را به جریان انداخته است. آن هم در شرایطی که براساس گزارش‌ها اسرائیل با توسل به سلاح‌های آمریکایی قوانین بشردوستانه را نقض کرده است.

israel_palestinians_biden_23291554324641_slide-76dcd944b33199e1070fa6dcc7c85b9a6fa47a66

چرا آمریکا پشت اسرائیل را خالی نمی کند؟

در این میان کنگره با دعوت از نتانیاهو برای سخنرانی صدای بسیاری را در آورد، اقدامی که بسیاری از اسرائیلی ها، از جمله نخست وزیر سابق ایهود باراک، آن را "اشتباهی وحشتناک" توصیف کرده اند. دولت بایدن به واسطه این فعل و انفعال ها در موقعیت نامناسبی قرار گرفته، از یک طرف از این جنگ به لحاظ مادی و معنوی حمایت کرده اما در زبان نقش منتقد را  ایفا می کند، چنین تناقضی در هسته اصلی شکست های مکرر آتش بس در غزه و همچنین تشدید تنش در جبهه شمال قرار دارد. پیام مبهم به اسرائیل - «ترجیح می‌دهیم این کار را نکنی، اما همچنان از تو حمایت می‌کنیم» - مولفه اساسی دکترین بایدن است که موجب شده تا احتمال رویارویی در جبهه شمال بیشتر شود. رویارویی که می.تواند جهان را در آستائه جنگی تمام عیار قرار دهد.از آنجایی که اسرائیل و حزب‌الله بیش از هر زمان دیگر به رویارویی نزدیک شده اند، دولت بایدن محتوای پیام‌های خود را تغییر داده و به رهبران اسرائیل اطمینان می‌دهد که ایالات متحده به حمایت نظامی از اسرائیل حتی در صورت وقوع یک جنگ تمام عیار ادامه خواهد داد.

چنین تناقضی از این باور سرچشمه می گیرد که اختلافات یا مشکلات در روابط آمریکا و اسرائیل به حزب الله، حماس و سایر اعضای "محور مقاومت" برای ادامه و گسترش جنگ انگیزه می دهد و بنابراین بهترین بازدارنده این است که نبرد را ادامه دهند.

همانطور که تحولات 9 ماه گذشته نشان داده، ارائه تسلیحات تقریباً محدود و حمایت دیپلماتیک هزینه‌های تداوم اقدام نظامی برای اسرائیل را کاهش خواهد داد.

ایالات متحده به‌عنوان اصلی‌ترین حامی سیاسی و تامین‌کننده تسلیحات اسرائیل، کاملاً این توانایی را دارد که تل آویو را از اقداماتی که مستقیما به منافع این بازیگر آسیب می زند، دور نگاه دارد، اما به واسطه دلایل شخصی و سیاسی دولت بایدن نمی خواهد از این اهرم استفاده کند.

دولت بایدن بدون شک می‌داند که مطمئن‌ترین راه برای جلوگیری از تشدید تنش در لبنان، پایان دادن جنگ غزه است. برای اینکه جنگ غزه پایان یابد و از یک جنگ منطقه‌ای به فاجعه‌بار جلوگیری شود، می بایست ایالات متحده قواعد بازی را تغیر دهد.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    اخبار بیشتر در سرویس اقتصادی
    کارگزاری مفید