راز مهار تلآویو توسط واشنگتن؛ اسرائیل عقبنشینی کرد/ روز آرام ایران
به گزارش اقتصادنیوز، نیویورک تایمز با انتشار یادداشتی ادعایی، ضمن اشاره به تجاوز اخیر رژیم صهیونیستی مدعی شد، «در شرایط کنونی خاورمیانه در آستانه فصل تازهای قرار گرفته است، اما نمیتوان گفت که منطقه در یک قدمی رویارویی تمام عیار قرار دارد.» به ادعای نیویورک تایمز، «این اولین بار بود که اسرائیل مسئولیت عملیات تهاجمیاش را بر عهده گرفت، این بازیگر تا پیش از این در باب هرگونه اقدامات تهاجمیاش، خواه ترور یا عملیاتی خرابکارانه سکوت اختیار میکرد. اما این بار به واسطه آن که قدرت و توان بازدارندگیاش را در میان بازیگران منطقه از دست داده است، به تهاجمش معترف شد؛ تهاجمی محدود.»
نیویورک تایمز در ادامه یادداشت ادعاییاش نوشت: «ایران فعلا اعلام نکرده است که به رویکرد تهاجمی اسرائیل چگونه پاسخ خواهد داد، وزرات خارجه ایران با انتشار بیانیهای ضمن دفاع از حق دفاع مشروع این کشور یادآوری کرد که ایران از مسئولیت خود در باب صلح و ثبات و امنیت منطقهای آگاه است. در همین راستا گروهی از ناظران مدعیاند که هراس از رویارویی تمام عیار یا غیرقابل کنترل کاهش یافته یا حداقل دورنمای آن چندان نزدیک نیست.» الی گرانمایه، کارشناس مسائل ایران در شورای روابط خارجی اروپا، -یک گروه تحقیقاتی مستقر در برلین- در این باره مدعی شد: «امروز تهران و تلآویو پس از سالها رویارویی در سایه، به شکلی عریان در برابر هم قرار گرفتهاند. البته در حال حاضر تنشهای حاکم؛ تنشهایی مدیریت شده است».
این نشریه در ادامه آورده است: «پس از هفتهها فشار اعمالی آمریکا بر اسرائیل جهت عدم حمله ادعایی به تاسیسات ایران، (حملاتی ادعایی که تهران بارها هشدار داده بود بدون پاسخ نمی ماند) شواهد نشان میدهد که تلآویو از موضع ادعاییاش عقب نشینی کرد. از همین رو دامنه تهاجمات رژیم اسرائیل محدود بود و موجب شد تا ایران صبح شنبه را عادی آغاز کند. سازمان هوانوردی ساعاتی بعد از پایان حمله محدود اسرائیل، حریم هوایی را بازگشایی کرد و خبرگزاریها و رسانههای ایران تصاویر و فیلمهایی از زندگی عادی و روزمره مردم به نمایش گذاشتند.»
به ادعای نیویورک تایمز، همه این مقولهها نشان میدهد که تهاجم اخیر اسرائیل محدود و از منظر مقامهای ایران کم اهمیت بوده است. به همین دلیل گروهی مدعیاند شاید خاورمیانه درگیر رویارویی تمام عیار نشود. یوئل گوزانسکی، کارشناس امور ایران فعال در موسسه مطالعات امنیت ملی در این باره مدعی شد: «خاورمیانه وارد فصل تازهای شده است، در بازه زمانی کوتاه مدت شاید تنشها میان دو بازیگر به شکلی مدیریت شده باقی بماند».
با این همه گروهی دیگر مدعیاند که در شرایط کنونی هیچ چیز به راحتی قابل پیش بینی نیست و ممکن است سیر تحولات غیرقابل پیش بینی شود؛ گزارهای که فعلا دور از ذهن به نظر میرسد.
نیویورک تایمز در ادامه گزارش ادعاییاش آورد: «اسرائیل در شرایط کنونی توسط مقاومت، -گروههایی چون حزبالله و حماس- محاصره شده و درگیر عملیات نظامی زمینی و هوایی گسترده و در عین حال بینتیجهای است. این بازیگر همچنین در نوار غزه علیه حماس میجنگد؛ جنگی که پایانی برایش متصور نیست و صرفا میتواند به دامنه تنشها در منطقه بیافزاد. الی گرانمایه با اشاره به حمله محدود اسرائیل مدعی شد، بالاخره ایالات متحده تونست بنیامین نتانیاهو، نخست وزیری اسرائیل را مهار کند، حالا شاید خاورمیانه نفس راحتی بکشد، هرچند هراس از رویارویی گسترده کماکان باقی است؛ بالاخص پس از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا. به گفته گرانمایه، اسرائیل در شرایط کنونی هم در داخل و هم خارج از مرزهای (سرزمین های اشغالی) تحت فشارهای جدی قرار دارد و همین مقوله موجب شده تا این بازیگر سرگردانتر شود.»
نیویورک تایمز در ادامه گزارش ادعاییاش آورد: «شاید تصور میشد که بنیامین نتانیاهو چهرهای محتاط است، اما رویکرد نخست وزیر در ارتباط با غزه و لبنان نشان داد که او امروز برای فرار از انتقادهای داخلی ممکن است از هرگونه ماجراجویی پرهزینهای استقبال کند.»