سوئیس میزبان دور تازه مذاکرات صلح اوکراین می‌شود؟

کدخبر: ۷۰۰۸۲۸
اقتصادنیوز: رئیس‌جمهور سوئیس گفت: در دیدار اخیرش با همتای اوکراینی خود آمادگی کشورش برای میزبانی دور تازه مذاکرات صلح اوکراین را اعلام کرده است.
سوئیس میزبان دور تازه مذاکرات صلح اوکراین می‌شود؟

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا،‌ «کارین کلر-استاتر» رئیس‌جمهور سوئیس در گفت‌وگویی بیان کرد که این کشور آماده مذاکرات مقدماتی درباره جنگ اوکراین خواهد بود.

خبرگزاری نوستی گزارش داد که کلنر-استاتر در گفت‌وگویی با روزنامه « Tages-Anzeiger Nachrichten» بیان کرد که به «ولودیمیر زلنسکی» همتای اوکراین خود گفته سوئیس «آماده ارائه خدمات مناسب و حمایت خود از روند صلح است.»

به گفته او، اولین قدم شامل گفت‌وگو با آمریکا خواهد بود که از بزرگ‌ترین حامیان نظامی کی‌یف در این جنگ بوده است.

سوئیس پیشتر نیز از ۱۵ تا ۱۶ ژوئن ۲۰۲۴ میزبان کنفرانسی درباره جنگ اوکراین بود. نمایندگان بیش از ۹۰ کشور در آن مشارکت کرده بودند. اگرچه، از روسیه دعوت نشده بود. کرملین گفته بود که یافتن سازوکاری برای پایان دادن به این درگیری، بدون مشارکت روسیه غیرعقلانی و بی‌ثمر خواهد بود.

خبر مرتبط
افشاگری درباره کارشکنی غرب در صلح اوکراین و روسیه در 2022

اقتصادنیوز: رابرت فیکو نخست وزیر اسلواکی گفت که کشورهای غربی در سال ۲۰۲۲ در امضای توافق صلح میان روسیه و اوکراین کارشکنی کرده و از پایان یافتن مناقشه اوکراین جلوگیری کردند.

رئیس‌جمهور سوئیس درباره اهمیت گفت‌وگوها با آمریکا در این باره و مشارکت روسیه گفت: (آمریکا) بازگیری مهم در مذاکرات صلح است. با این حال، مشخص نیست که دولت جدید چه رویه‌ای را در پیش خواهد گرفت. علاوه بر این، روسیه و جنوب جهانی نیز باید مشارکت داشته باشند. من به رئیس‌جمهور زلنسکی اطمینان دادم که ما آماده‌ایم که به طور مثال، میزبان دیدارهای مقدماتی باشیم. او موافق بود.

کلر-استاتر همچنین گفت که نشست پیشین برای رسیدگی به جنگ اوکراین تنها نقطه آغازین بود و امکان ارتباط با بازیگران مختلف، به‌ویژه، آمریکا را برای سوئیس ایجاد کرد.

 او افزود که سوئیس در این زمینه با روسیه نیز در تماس است.

رئیس‌جمهور سوئیس بیان کرد: اکنون، مشخص است که دونالد ترامپ (رئیس‌جمهور آمریکا) مایل است به زودی به ولادیمیر پوتین (رئیس‌جمهور روسیه) دیدار کند. شاید پس از آن، شرایط واضح‌تر شد.

دونالد ترامپ در دوران ریاست‌جمهوری اول خود تمایل داشت روابط بهتری با روسیه برقرار کند، اما سیاست‌های او گاهی متناقض بود. او قول داده بود در صورت پیروزی در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا، جنگ اوکراین را «سریع» پایان دهد. این ادعا احتمالا، بر اساس مذاکره مستقیم با «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه و فشار بر کی‌یف برای توافق‌نامه صلح است. اما تحلیلگران تردید دارند که چنین رویکردی بدون توجه به پیچیدگی‌های سیاسی و نظامی بحران اوکراین امکان‌پذیر باشد. با این حال، او نتوانست به ضرب‌الاجل خودش، یعنی پایان دادن به جنگ ظرف ۲۴ ساعت، عمل کند.

روسیه به دلیل تجربیات گذشته، درباره موفقیت ترامپ در پیشبرد برنامه‌هایش در سیاست خارجی، به‌ویژه در مورد اوکراین، تردید دارد. در زمان ریاست‌جمهوری اول ترامپ، اگرچه او سیاست‌هایی نظیر مخالفت با ناتو و کاهش حمایت نظامی از اروپا را مطرح کرد، اما در عمل، تحریم‌ها علیه روسیه ادامه یافت و حتی گسترش یافت. این تناقضات احتمالا باعث می‌شود روسیه اعتماد کمتری به وعده‌های او داشته باشد.

خبرگزاری نووستی در ادامه نوشت که کلنر-استاتر در پاسخ به این که آیا دور جدید مذاکرات در سوئیس با توجه به این که روسیه گفته این کشور اروپایی در موضوع جنگ اوکراین موضع بی‌طرفانه‌ای ندارد، واقع‌گرایانه خواهد بود، گفت که اخیرا شاهد چنین اظهاراتی از سوی روسیه نبوده است.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    • گزارش «اقتصادنیوز» از معاملات امروز بازار سهام

      اقتصادنیوز: بازار سرمایه در روز ۸ بهمن ماه ۱۴۰۳ با افت همراه بود؛ به نحوی که شاخص کل بورس ریزش ۱۳ هزار واحدی را تجربه…

    کارگزاری مفید