ترامپ: عجلهای درباره غزه ندارم / احتمال گفتگو با زلنسکی
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، دونالد ترامپ روز جمعه به وقت محلی در گفتگو با خبرنگاران در کاخ سفید گفت که عجلهای برای اجرای طرح خود به منظور تصاحب و بازسازی غزه ندارد و نیاز به حضور نظامیان آمریکایی نیست.
رئیس جمهوری آمریکا با دفاع از طرح جنجالی خود درباره غزه گفت: آنچه در مورد غزه بیان کردم از زاویه تجاری که صلح را به ارمغان میآورد، میبینیم و با دقت این موضوع را بررسی خواهیم کرد.
ترامپ به این سوال که آیا درباره طرح خود برای تصرف غزه با طرفهای دیگر گفتگو کرده است، پاسخ منفی داد و برغم واکنش های منفی جهانی به طرحش مدعی شد: این طرح "بخوبی مورد استقبال قرار گرفته است."
اقتصادنیوز: رفتار تحقیرآمیز آمریکاییها با مهاجران هندی اخراجشده خشم هندیها را به همراه داشت و آنها آدمک دونالد ترامپ را به آتش کشیدند.
ترامپ با بیان اینکه آمریکا این طرح را به عنوان یک معامله در نظر می گیرد، ادعا کرد: ما در نقش سرمایه گذار ظاهر خواهیم شد.
رئیس جمهوری آمریکا گفت: درباره حضور نظامیان صحبت نمیکنیم، در آنجا سرمایهگذاری خواهیم کرد و راهی طولانی تا ایجاد صلح در پیش داریم.
ترامپ با تاکید بر اینکه نیازی به حضور نظامیان آمریکایی در غزه نیست، مدعی شد: اسرائیل این را تامین خواهد کرد و به ما خواهد داد. آنها از لحاظ امنیتی بر این منطقه نظارت خواهند کرد.
اظهارات بی سابقه، تاریخی و غیرمنتظره دونالد ترامپ رئیس جمهوری ایالات متحده آمریکا در چهارم فوریه ۲۰۲۵ درباره غزه مبنی بر اینکه آمریکا باید غزه ویران شده از جنگ را تصرف، کنترل، توسعه و حفظ کند و در آن " مالکیت طولانی مدت" داشته باشد، واکنش های جهانی را به همراه داشته است.
مقامات آمریکایی اعلام کرده اند که اظهارات ترامپ از پیش طراحی شده بود و ایده های او منعکس کننده افکاری است که او به طور خصوصی در اختیار برخی از کارکنان و اعضای خانواده خود قرار داده است.
اقتصادنیوز: «اولاف شولتز» ضمن تأکید بر مخالفت قاطع خود با طرح ترامپ برای کوچاندن اجباری ساکنان نوار غزه، اسکان فلسطینی ها را در مصر و اردن غیرقابل قبول خواند.
ترامپ با خواندن یادداشتهایی در کاخ سفید در اولین کنفرانس رسمی مطبوعاتی دوره ریاستجمهوری خود که بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل در کنارش بود، گفت: «آمریکا نوار غزه را تصرف خواهد کرد. ما مالک آن خواهیم بود و مسئول خنثی کردن همه بمبهای خطرناک، منفجر نشده و سایر سلاحهای موجود در این محل خواهیم بود.»
ترامپ در پاسخ به این سوال که چه کسی در غزه بازسازی شده زندگی خواهد کرد، پاسخ داد: "من تصور می کنم مردم جهان در آنجا زندگی خواهند کرد. فکر می کنم ما آن را به مکانی بین المللی و غیرقابل باور تبدیل خواهیم کرد."
ترامپ افزود: "ما فرصتی برای انجام کاری داریم که می تواند خارق العاده باشد و من نمی خواهم رویاپردازانه صحبت کنم اما غزه می تواند یک منطقه ساحلی بسیار زیبا در خاورمیانه باشد, این می تواند بسیار باشکوه باشد. ما مطمئن خواهیم شد که در این امر سطح جهانی انجام می شود و برای مردم فوق العاده خواهد بود."
احتمال گفتگو با زلنسکی برای پایان جنگ اوکراین
ترامپ همچنین به خبرنگاران گفت که احتمالا هفته آینده با ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین گفتگو خواهد کرد.
رئیس جمهوری آمریکا گفت: شاید هفته آینده با زلنسکی گفتگو کنم و با پوتین صحبت خواهم کرد تا به جنگ پایان دهم.
رئیس جمهوری جدید آمریکا سپس ادعای خود را تکرار کرد و گفت: اگر رئیس جمهور بودم، پوتین جنگ با اوکراین را شروع نمیکرد و ۷ اکتبر اتفاق نمیافتاد.
ترامپ پیش از این، برای ادامه حمایت آمریکا از اوکراین در جنگ با روسیه، شرط اعلام کرده و گفته بود که اوکراین باید منابع معدنی کمیاب خود را در اختیار آمریکا بگذارد تا حمایت این کشور را داشته باشد.
او تصریح کرده بود: تفاوت زیادی میان آنچه که ما به اوکراین ارائه می دهیم و آنچه اروپایی ها به آنها ارائه می دهند، وجود دارد. رئیس جمهوری آمریکا اعلام کرد که به دنبال توافقی با اوکراین است که در قبال دریافت مواد معدنی کمیاب آن کشور، به کی یف کمک کند و مدعی شد پیامی از دولت اوکراین دریافت کرده است آماده انجام این توافق هستند.
آغاز جنگ تجاری علیه بسیار کشورها
ترامپ که در دیدار با نخست وزیر ژاپن در کاخ سفید سخن می گفت، افزود که درباره کاهش کسری تجاری با ژاپن کار خواهد کرد.
رئیس جمهوری آمریکا سپس کشورهای جهان را به آغاز جنگ تعرفه ها تهدید کرد و گفت که هفته آینده، تعرفه های جدیدی را در پاسخ به بسیاری از کشورها اعلام خواهد کرد.
ترامپ اضافه کرد: اعمال تعرفههای گمرکی از ابزارهای کاهش کسری بودجه است و از ابتدای هفته آینده اعمال تعرفههای گمرکی بر تعدادی از کشورها را اعلام خواهیم کرد.
او اعمال تعرفههای گمرکی بر ژاپن را نیز محتمل دانست.
ترامپ روز شنبه اول فوریه (۱۳ بهمن) تعرفه های گمرکی بر کالاهای وارداتی کانادا و مکزیک (۲۵ درصد) و چین (۱۰ درصد) را اعلام و اذعان کرد اعمال این تعرفه ها بر زندگی مردم آمریکا و افزایش هزینه ها تاثیر خواهد داشت.
رئیس جمهوری ایالات متحده آمریکا در پی گفتگو با همتای مکزیکی خود، در اولین عقب نشینی از اجرای سیاستهای تعرفهای اعلام کرد که با تعلیق اعمال تعرفه های کمرکی علیه مکزیک به مدت یک ماه موافقت کرده است.
ترامپ همچنین دو بار با جاستین ترودو نخست وزیر کانادا گفتگو کرد و سرانجام نخست وزیر کانادا اعلام کرد که تعرفههای دولت ترامپ علیه کشورش به مدت یک ماه تعلیق شد.