هدف اول در بازار دلار
به گزارش اقتصادنیوز، هدف اول معامله گران دلار، حفظ سطح حمایتی 25هزار و 700 تومانی است. به گفته تحلیل گران فنی، رفتار قیمتی بازار در هفته های اخیر نشان می دهد که معامله گران در درجه اول به دنبال آن هستند که اجازه ندهند اسکناس آمریکایی دچار ریزش شود و برای رسیدن به این مقصود، سعی کرده اند، نسبت به دو سطح 25 هزار و 700 و 25هزار و 400 تومان حساس باشند.
به گفته این دسته، شماری از نوسان گیران تصور می کنند، هر چقدر بتوانند قیمت دلار را بالای یک سطح مشخص نگه دارند و زمان اصلاح قیمت را به تاخیر بیاندازند، امید کاهشی ها برای پایین رفتن قیمت را از میان خواهند برد و می توانند زمینه ساز ورود افرادی به بازار شوند که خریدهای خود را به امید ریزش قیمت ها به تاخیر انداخته اند.
خطر آربیتراژ در بازار ارز
بازارساز در روز یک شنبه توجهی به تحرکات بازیگران افزایشی بازار ارز نشان نداد و قیمت فروش دلار خود را پایین آورد. بعدازظهر یک شنبه قیمت فروش دلار بر تابلوی صرافی های بانکی 25هزار و 570 تومان بود که کاهشی 50 تومانی را نسبت به روز شنبه نشان می داد. برخی تحلیل گران هشدار می دهند، در صورتی که رفتار متناقض بازار آزاد و صرافی های بانکی ادامه پیدا کند، می تواند زمینه ساز ورود دوباره تقاضای آربیتراژی به بازار شود.
در روزهای قبل فاصله قیمتی بین بازار آزاد و صرافی های بانکی به اندازه ای اندک بود که هیچ سودی برای ورود تقاضای آربیتراژی وجود نداشت. البته، برخی از کارشناسان هم باور دارند، بازارساز با پایین آوردن قیمت فروش دلار خود قصد داشت به بازار این سیگنال را انتقال دهد که به دنبال کاهش قیمت هاست؛ اخطاری که حداقل در روز یک شنبه جدی گرفته نشد. باید دید امروز صرافی ملی از روندی که دیروز در پیش گرفت بازمی گردد. قبلا سابقه چنین بازگشت هایی مشاهده شده است وقتی کاهش قیمت از سوی بازار ساز جواب نداده با یک جهش دوباره فاصله خود با بازار را کم کرده است.
جوسازی پیرامون دلار بودجه ای
از نگاه برخی فعالان، شماری از معامله گران سعی دارند، با جوسازی پیرامون نرخ ۱۷۵۰۰ تومان به عنوان نرخ تسعیر دلار در بودجه، خریداران را به بازار آزاد بازگردانند؛ آن ها دیروز گرچه صحبت های رییس کل بانک مرکزی درمخالفت با این نوع قیمت گذاری را نیز بسیار پوشش دادند اما بر مصوبه مجلس درباره تغییر نرخ ارز در بودجه مانور بیشتری دادند.
از نگاه برخی معامله گران، تعیین نرخ 17هزار و 500 تومان برای دلار در بودجه به معنای آن است که دلارداران خانگی انتظار افت قیمت به زیر 20 هزار تومان را نداشته باشند. البته این تحلیل در روز یک شنبه آن چنان هم نتوانست دلار را تکان دهد، هر چند که در معاملات پشت خطی، قیمت تا نزدیکی 25 هزار و 800 تومان رشد کرد؛ به نظر می رسد، این اتفاق تا زمانی که جزییات آن مشخص نشود، اثر موقتی بر قیمت دلار داشته باشد. سمت تقاضا در بازار ارز هم چنان از لاک احتیاطی خارج نشده است و حتی اگر افزایش اسکناس آمریکایی در روز دوشنبه هم ادامه پیدا کند، تا سد 26 هزار تومانی شکسته نشود، نمی توان انتظار ورود خریداران تازه به بازار را داشت.