آغاز به روزرسانی بانک اطلاعات املاک شهر تهران

کدخبر: ۳۸۷۹۸۱
اقتصادنیوز : شهردار تهران ممیزی املاک شهر تهران را منشاء تغییرات، کیفیت زندگی و تصیمیم سازی دانست و گفت تمام تلاش شهرداری باید این باشد که اطلاعات دقیق را تحصیل کند و همان چیزی که در سطح شهر اتفاق می افتد در پایانه ها درج شود.
آغاز به روزرسانی بانک اطلاعات املاک شهر تهران

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از شهر، پیروز حناچی شهردار تهران در افتتاحیه ششمین مرحله ممیزی املاک شهر تهران گفت: ممیزی املاک یکی از مهمترین کارهایی است که شهرداری در دوره های مختلف انجام میدهد. ریشه آن به قانون نوسازی و عمران شهری برمی گردد که بر اساس آن شهرداری ها موظف هستند هر ۵ سال یک بار این تقویم را بروز کنند.

حناچی افزود: آخرین ممیزی تهران  در سال ۸۶ آغاز و ۹۰ به پایان رسید و با توجه به سرعت تغییرات در شهر تهران ما تغییرات زیادی نسبت به آخر دهه هشتاد و سال نود داشتیم و طبیعتا هر اقدامی که بخواهیم انجام بدهیم لازمه آن این اطلاعات است که تصمیم گیری و تصمیم سازی را در شهر تهران راحت تر کند.

شهردار تهران اضافه کرد: ممیزی املاک این دوره خصیصه های ویژه ای دارد ؛ اول این که از دفاتر خدمات قرار است این کار را انجام شود این هم برای خود دفاتر خدمات خوب است که حالا کار کمتری به آنها ارجاع می شود و هم ما نیرویی برای این کار جذب نمیکنیم امیدوارم شرکت فناوران کاری کند که این پروژه به خوبی تحقق یابد و این هدف به نتیجه برسد.

او در ادامه درباره مخاطبین اطلاعات تولیدی در ممیزی املاک گفت:  این داده ها برای بسیاری از دستگاه ها مثل وزارت راه و شهرسازی مناسب است. همچنین دستگاه های دیگری که جنبه های حاکمیتی را دنبال می کنند و دستگاه هایی که به دنبال اطلاعات خانه های خالی هستند از خروجی این پروژه ها استفاده خواهند کرد. آنچه که در این ماموریت مهم است و مدیران پروژه باید برای آن برنامه داشته باشد نسخت روشن شدن تکلیف مالکانی است و دوم اطمینان از اطلاعات اخذ شده است و این همه برای تصمیم سازی درست لازم است.

شهردار تهران اضافه کرد: فرآیندی که اشاره شده نشان می دهد فردی که به عنوان مجری این پروژه انتخاب شده است اشراف کافی دارد و فکر می کنم  کاری کنیم که این برنامه سریعتر به نتیجه برسد و هر چه این اطلاعات بروزتر و زودتر حاصل  شود فضا را برای تصمیم بهتر می کند.

او خطاب به اجراکنندگان پروژه افزود:  نکته دیگر این که این اقدام باید به گونه ای طراحی شود که ما در فرآیندهای بعدی کار میدانی کمتری داشته باشیم. کاری کنید که تغییرات بعدی خیلی راحت در جای خود بنشیند و ما کمتر اقدامات میدانی داشته باشیم.

او به قانون نوسازی اشاره کرد و گفت: این قانون در سال  ۴۷ نوشته شده و آن زمان  امکاناتی مانند جی پی اس و امکانات تصویربرداری فعلی وجود نداشت بنابراین در حال حاضر باید متناسب با امکانات امروز کار را انجام دهیم.

حناچی گفت: ممیزی املاک شهر تهران کار بسیار بزرگی است و مطمئنا در کیفیت زندگی شهر و تصمیم سازی و اقدامات تاثیر دارد . تمام تلاش ما باید درج اطلاعات دقیق باشد و همان چیزی که در سطح شهر اتفاق می افتد در پایانه های ما درج شود.

او به تاخیر در اجرای این کار پرداخت و گفت: این کار باید در سال گذشته آغاز می شد اما به دلیل شیوع بیماری کرونا وقفه ای افتاد. این در حالی است که تمام فعالیتهای شهرداری تهران تحت تاثیر این مساله قرار گرفت.

شهردار تهران در پایان گفت: از دفاتر خدمات الکترونیک هم میخواهم این را یک فرصت ببینند و اطلاعاتی تولید شود که خود این اطلاعات واجد ارزش باشد.

در این مراسم ،یدالله کاظمی مجری  این طرح ،ممیزی املاک را سبب به روزرسانی بانک اطلاعات املاک شهر تهران دانست و توضیح داد: با گسترش شهر تهران از نظر وسعت و جمعیت و تغییر کاربردها و کاربری‌ها توزیع خدمات شهری به امری تخصصی و پیچیده تبدیل شده که نیازمند برنامه‌ریزی‌های فنی و اصولی است و در این راستا مهم ترین ابزار مورد نیاز در اختیار داشتن اطلاعات جامع شهری و دسترسی به آمار به روز است.

کاظمی با تاکید بر لزوم تهیه بانک اطلاعات املاک شهر تهران، درباره چرایی ضرورت به روزرسانی اطلاعات املاک شهر تهران گفت: این به روزرسانی سبب کامل شدن اطلاعات حرف و مشاغل، شناسایی اراضی بایر و متروکه، اطلاعات سرانه های خدماتی محلات و نواحی، اصلاح جانمایی و پارسل های املاک شهر و شناسایی واحدهای غیرمسکونی دارای تخلف می‌شود.

به گفته او؛ دوره پنجم ممیزی املاک  سال ۱۳۸۷ آغاز شد، ۷۰۰ دستگاه تبلت، ۵۰۰ دستگاه رایانه و ۵۰۰ دستگاه متر لیزری تهیه شد تا ممیزی املاک شهر تهران انجام شود. اگر قرار بود در دوره ششم هم دوباره این میزان بودجه هزینه شود، توجیه اقتصادی نداشت و از سوی دیگر امکان جذب نیروی جدید هم در شهرداری نیست. بنابراین بحث برون سپاری مطرح و مقرر شد دفاتر خدمات الکترونیک شهر زیر نظر موسسه فناوران شهر انجام می‌شود، به عنوان بخش خصوصی کار میدانی را انجام دهد.  

او با یادآوری اینکه بر اساس حکم شهردار تهران آذر ۱۳۹۹، نشست های زیادی برگزار شد بیان کرد:  نرم افزار ممیزی املاک از قبل تهیه شده بود اما؛ باید بازنگری می شد چرا که فرایند ممیزی تاحدودی تغییر پیدا کرده بود و دفترچه ملاک عمل را به روز آوری کردیم، همچین ساختار ممیزی املاک هم تغییراتی داشت. پس از اعمال تغییرات،  تست اولیه نرم افزاز در منطقه ۶ انجام و از مناطق و ستاد اجرایی بازدیدهایی صورت گرفت و نیازهای ستاد اجرایی و کمیته مناطق تامین شد.

مدیر و مجری طرح ششمین دوره ممیزی املاک شهر تهران، با بیان اینکه در فاز نخست قرارداد میان معاونت مالی و اقتصاد شهرداری شهرداری تهران و موسسه فناوران شهر منعقد شد، ادامه داد: اجرای ممیزی املاک در ۱۱ منطقه در فاز نخست با حضور شهرداران مناطق انجام می‌شود. در هر منطقه چندین راسته تعریف شده و از نظر فرم ها به بلوک، ملک و آپارتمان و غیرمسکونی تقسیم شده است. هم اکنون در شهر تهران ۳۵ هزار بلوک وجود دارد. مناطق هدف ۵۲ درصد بلوک ها را شامل می شوند، در فاز نخست ۱۴ درصد بلوک ها ممیزی می شود.  

کاظمی افزود: درباره واحدهای غیرمسکونی از  ۷۱۲ هزار واحد، ۶۴ درصد در مناطق هدف است و حدود ۶۵ درصد املاک شهر تهران در مناطق هدف هستند. همچنین شهر تهران به پنج قسمت تقسیم شده و هر قسمت در یکسال ممیزی و کل طرح در یک دوره پنج ساله تمام می شود.  

او ششمین دوره ممیزی املاک را با دوره های گذشته مقایسه کرد و توضیح داد: در مرحله چهارم ممیزی املاک، ۲ میلیون واحد ملک و در مرحله پنجم، این تعداد به سه میلیون واحد افزایش پیدا کرده پیش بینی ما در این مرحله این است که واحدهای ملکی به ۴ میلیون و ۷۰۰ هزار واحد برسد. ممیزی آنلاین است و علاوه بر این در املاکی که ممکن است دسترسی به اینترنت کمتر باشد سیستم آفلاین پیش بینی شده که اطلاعات بارگذاری شود. این در شرایطی است که ممیزی املاک در دوره‌های گذشته آفلاین بوده است.

به گفته رئیس ستاد راهبردی ششمین دوره ممیزی املاک شهر تهران؛ در این دوره با ۱۰ روز کار ممیزی انجام می‌شود اما؛ این در شرایطی است که در دوره‌های گذشته بعد از آنکه ممیزان اطلاعات را برداشت می کردند و پس از پایان دوره ممیزی یعنی بعد از پنج سال به دست منطقه یا سازمان بیرونی و داخلی می‌رسید اما؛ الان اطلاعات بعد از برداشت در دسترس منطقه است و بعد از ۱۵ روز امکان بهره برداری وجود دارد.

 کاظمی با بیان اینکه فرایند ممیزی در سامانه کنترل پروژه شهرداری تهران تعریف شده و قابل رصد و ارزیابی است، گفت: در دوره قبل برای همه ممیزان لباس واحد تعریف شده بود اما؛ در این دوره علاوه بر لباس یک شکل لوگوی ششمین دوره ممیزی هم تعریف شده و همچنین روی لباس کارت شناسایی ممیزی کد کیو آر (QR) هم پیش بینی شده و شهروندان و مودیان می توانند هویت ممیز را با اسکن کردن احراز کنند.

او توضیح داد: در قسمت ستاد اجرایی لایه های نظارتی که تیم ویژه ۱۶ نفره است، دیده شده  و مواردی که مدیر پهنه تیم ممیزی احتمال اشکال در آنها را می‌بینند، دوباره راستی آزمایی می‌شود. در کنار این تیم، تیم بازبینی ممیزی مجدد در ستاد عالی پیش بینی شده است که عموما از کارکنان آموزش دیده سازمان بازرسی و حراست هستند.

 عبدالرضا گلپایگانی، معاون معماری و شهرسازی شهرداری تهران هم  گفت: مبنای برنامه ریزی در شهر داشتن اطلاعات است و بدون آن برنامه ریزی کامل نخواهد بود. با این ممیزی گام بزرگی برای بهتر شدن شرایط فردای تهران برداشته می شود.

او افزود: در دهه ۴۰ قوانین موثری در مجلس وقت به تصویب رسید. یکی از آنها تکمیل قانون کمیسیون ماده ۱۰۰ و قانون نوسازی بود. گام نخست این که برای توسعه شهر برنامه تهیه کردند و ابزار برنامه توسعه همین ممیزی بود. گام دوم برای هزینه های اجرای برنامه عوارض نوسازی را تصویب کردند. 

گلپایگانی اضافه کرد: اگر آن روند به درستی تداوم می یافت بخش عمده ای از مسائل مدیریت شهری را به سرانجام بهتری می رساند. عوارض نوسازی در سال های بعد از انقلاب دچار تحولاتی شد که قوت و قدرتی که در ابتدا به آن فکر شده بود را کاهش داد.

او به تفاوت ممیزی امسال با ممیزی های قبل املاک شهر تهران پرداخت و افزود: تفاوت هایی که ممیزی این دوره دارد از جهت کیفیت کار و شاخص هایی که در بردارد در این دوره اتفاق می افتد مفصل تر شده اند. مثلا در ممیزی این دوره  ایمنی ساختمان ها هم کنترل شده است و در چک لیست، از نظر حریق ساختمان ها تمییز داده می شود و در خروجی کارها ایمنی ساختمان ها هم لحاظ شده است. 

معاون معماری و شهرسازی شهرداری تهران گفت:  از نظر روش کار هم اتکا به نیروهای که بیرون از سازمان شهرداری این پروژه اجرا می شود، ممیزی با اتکا به نیروهای بیرون از شهرداری انجام خواهد شد که توان فنی خوبی دارند و به نظر من زمینه را برای انجام این ضرورت دوره ۵ ساله را فراهم می کند. 

او ادامه داد: الان ۹ سال از ممیزی قبل املاک تهران گذشته و بخشی از این تاخیر به خاطر روش اجرایی بوده است که با پشتیبانی شهردار تهران و حمایت های معاونت های مربوط می تواند یک گام موثر در جهت انجام ممیزی در سال های بعد باشد. 

او به کاهش هزینه های ممیزی در این دوره از اجرا پرداخت و گفت: با رویکرد فعلی شهرداری برای مدیریت کاهش هزینه ها نه نیرویی برای اجرای این پروژه به شهرداری اضافه می شود  و نه به دنبال هزینه های گزافی هستیم که به شهرداری تحمیل شود. 

گلپایگانی در پایان گفت: امیدوارم اطلاعات این ممیزی لایه های مختلف اطلاعات مکانی را تکمیل کند و بتوان از آن در طرح تفصیلی آینده استفاده کرد.

به گزارش اقتصادنیوز ، در پایان این مراسم ،پیروز حناچی شهردار تهران در جمع خبرنگاران گفت: طبق قانون عمران و شهرسازی، شهرداری‌ها موظفند هر ۵ سال یکبار ممیزی املاک را انجام دهند و آخرین ممیزی تهران مربوط به سال ۹۰ است.

وی ادامه داد: داشتن اطلاعات به روز و تحولات شهر و پیمایش میدانی از اهداف این برنامه است، شناسایی املاک و تغییرات و جزئیات آنها از این طریق مورد توجه قرار می‌گیرد.

حناچی گفت: از خصیصه‌های این دوره این است که از شرکت‌های همکار در مناطق مختلف تهران استفاده می‌کنیم و قرار است ۶۰ درصد املاک تجاری موجود تهران مورد توجه قرار بگیرند و در مرحله بعد همه پلاک‌های مسکونی که نزدیک یک میلیون پارسل پلاک است مورد توجه قرار می‌گیرند.

شهردار تهران با تاکید بر اینکه این فرصت برای به روز رسانی اطلاعات و تصمیم سازی اهمیت دارد، گفت: دوره قبلی ممیزی املاک تهران از سال ۸۷ آغاز شده و تا سال ۹۰ در دوره قبل مدیریت شهری به اتمام رسیده است.

وی افزود: البته قرار بود سال گذشته اتفاق بیفتد. کسانی که این کار را انجام می‌دهند به خانه‌های مسکونی سر می‌زنند.

حناچی گفت: تازه سازی ۵ ساله این اطلاعات در کاهش ناعادلانه بودن اخذ عوارض کمک کننده است.

 

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید