اثر چشمگیر برجام بر کاهش قیمت حمل و نقل کالا به ایران
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، شامگاه بیست و ششم دی ماه 1394 با انتشار گزارش آژانس بین المللی انرژی اتمی درباره انجام تعهدات هسته ای ایران در برنامه جامع اقدام مشترک (برجام)، اجرای تعهدات طرف مقابل (گروه 1+5) یعنی روند لغو تحریم های هسته ای غرب علیه تهران آغاز شد.
یکی از موضوع های مطرح در این زمینه، رفع تحریمهای بخش حمل و نقل بود که در پی اجرای برجام، شاخص هایی مانند اتصال به خطوط کشتیرانی بینالمللی به میزان بسیار زیادی ارتقا یافت.
به شنبه گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت، رییس کمیسیون حمل و نقل و لجستیک اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران گفت: هوشیاری مقام های ایرانی در مذاکره با قدرتهای غربی سبب شد رفع تحریمهای بینالمللی علیه صنعت حمل و نقل کشور در اولویت قرار گیرد.
«امید ملک» ورود نخستین هواپیمای ایرباس به کشور را آغازی برای احیای این صنعت مهم و کلیدی عنوان کرد و ادامه داد: تا پیش از این ایرانیان برای سفرهای خارجی به اروپا و سایر نقاط دنیا، باید به ناچار به امارات یا ترکیه سفر می کردند که این موضوع برای کشوری مانند ایران مناسب نبود و هزینهها را افزایش میداد.
به گفته وی، با بازسازی این ناوگان هوایی می توان هزینهها را مدیریت کرد و دور جدیدی از اشتغالزایی و درآمدزایی برای کشور پدید آورد.
** ارتقای شاخص لجستیک کشور با لغو تحریمها
نایب رییس انجمن کشتیرانی کشور تاکید کرد پس از لغو تحریمها، شاخص لجستیک کشور به طور معناداری ارتقا یافت و گفت: اکنون شاهد ورود دوباره شرکت های کشتیرانی بینالمللی به بندرهای کشور هستیم و این باعث افزایش ضریب اطمینان و آرامش برای بازرگانان شده است.
وی صنعت حمل و نقل را پل ارتباطی اقتصاد هر کشور با دنیا توصیف کرد و افزود: دشمن میخواست این پل ارتباطی را از بین ببرد تا کل اقتصاد ما را زمینگیر کند اما با اقدام های انجام شده شاهد گشوده شدن درها و بازگشت امید به این بخش هستیم.
ملک افزود: با رفع تحریمهای بینالمللی، شاهد کاهش هزینهها هستیم و زیرساخت ها برای حضور دوباره اقتصاد ایران در بازارهای منطقهای و جهانی فراهم شده است.
این مسوول ابراز امیدواری کرد با رفع برخی قوانین دست و پا گیر حضور بخش خصوصی در این زمینه افزایش یابد.