یک راهکار برای کاهش بدهی دولت به کارخانه های شکر
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا ، بهمن دانایی ، درباره حذف مالیات بر ارزش افزوده شکر برای واردکنندگان و عرضه کنندگان این محصول، اظهار کرد: قیمت شکر در کشور ما بر پایه نرخ مصوبی است که بر مبنای قیمت چغندرقند در شورای اقتصاد تعیین می شود و مالیات بر ارزش افزوده بر این بخش اثرگذار نیست، اما قیمت شکر وارداتی را کمی کاهش می دهد.
وی با تاکید بر اینکه حذف مالیات بر ارزش افزوده از واردات شکر می تواند در کاهش قیمت تاثیرگذار باشد، ادامه داد: برای شکر وارداتی به اندازه ۹ درصد مالیات پرداخت می شد که با حذف این تعرفه میتوان شاهد کاهش قیمت شکر بود.
دبیر انجمن قند و شکر با بیان این که با پافشاری وزارت جهاد کشاورزی واردات شکر محدود شد، ادامه داد: این محدودیت واردات باعث رشد تولید داخلی شد. سال ۱۳۹۲ شکر تولیدی داخل یک میلیون و ۱۰۰ هزار تن بود که به دلیل واردات بیرویه، تولیدکننده داخلی متضرر میشد اما با اجرا شدن این طرح که به ازای تولید مقداری شکر مجوز واردات مقداری دیگر صادر خواهد شد باعث حذف دلال و واسطه و افزایش تولید داخلی شد؛ به طوری که امسال تولید یک میلیون و ۶۰۰ هزار تن را پشت سر گذاشته ایم.
دانایی ادامه داد: قیمت شکر دو بخش است؛ قیمت شکری که به دست مردم می رسد کمتر از قیمت واقعی آن است که دولت مابه التفاوت آن را می پردازد. اکنون که واردات شکر به تولیدکنندگان آن سپرده شده است اگر سود مازادی از حذف ۹ درصد مالیات شکر ایجاد شود بدهی دولت به کارخانه ها را کاهش می دهد؛ یعنی این مقدار به بیت المال بازگردانده می شود و به جیب دلال و واسطه نمی رود.
وی با اشاره به اینکه قبلا مالیات فقط از شکر خام گرفته می شد و شکر سفید مالیات نداشت، ادامه داد: به دلیل اینکه شکر خام کالای نیمه ساخت محسوب می شود و پس از ورود به کشور روی آن عملیات تبدیل به شکر سفید انجام می شود، مالیات از آن گرفته می شد. اما امسال سازمان امور مالیاتی اعلام کرد طبق ماده ۱۲ قانون ارزش افزوده که شکر را معاف از مالیات می داند، شکر خام تعرفه مالیاتی نباید بپردازد و با توجه به مطالباتی که بین دولت و کارخانههاست این مبلغ مجددا به بیت المال بازخواهد گشت.