رشد 400 درصدی قاچاق کالا در دولت نهم و دهم
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا ، سیدمحمدرضا عبادی افزود: نظرسنجی های مردمی نشان می دهد فقط ٤٠ درصد مردم بر این باورند که مبارزه با قاچاق کالا جدی است.
وی ادامه داد: همچنین ٤٣ درصد مردم، مبارزه با قاچاق کالا و ارز را جدی نمی دانند و متاسفانه دستگاه های عضو ستاد نیز این باور را ندارند.
به گفته وی، این نظرسنجی در ١٧ استان مرکزی و سه استان مرزی انجام شد.
عبادی گفت: متاسفانه حتی در کانون های فرهنگی مسجدها نیز دید خوبی در زمینه مبارزه با قاچاق کالا وجود نداشت.
معاون فرهنگی و پژوهش ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز درباره بروز پدیده «دام اجتماعی» گفت: این پدیده زمانی رخ می دهد که افراد رفتار و عمل خود را در جامعه موثر نمی دانند.
عبادی ادامه داد: برای نمونه در آغاز دولت یازدهم پیش بینی می شد دستکم ١٠ میلیون نفر از گرفتن یارانه انصراف دهند اما این میزان فقط 2 میلیون نفر را شامل شد.
وی یادآوری کرد: تبلیغات در هر عرصه ای باید هوشمندانه صورت گیرد و کار تبلیغی هم پیچیده و هم دشوار است. رهبر معظم انقلاب نیز در امر مبارزه با پدیده قاچاق کالا و ارز به تبلیغات هوشمندانه تاکید داشتند.
به گزارش ایرنا، سخنگوی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز چندی پیش گفت: پارسال حجم کالای قاچاق در کشور بیش از 15 میلیارد دلار بود.
قاسم خورشیدی اعلام کرد سامانه الکترونیکی در مبادی و خروجی مرزها برای شناسایی مبارزه کالاهای قاچاق ایجاد شده است و افزود: با تلاش همه دست اندرکاران مبارزه با قاچاق کالا و ارز مانند دستگاه های اطلاعاتی، انتظامی و گمرک، میزان کشف قاچاق کالا در 9 ماه امسال به 80 هزار میلیارد ریال رسید که در چند سال گذشته بیسابقه بوده است.
معاون مدیرکل فرهنگی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز نیز در گفت و گو با ایرنا، میزان کنونی قاچاق کالا را 15میلیارد و 500 میلیون دلار اعلام کرد و گفت: هر یک میلیارد دلار کالای قاچاق 100 هزار فرصت شغلی را از بین می برد.