روند خرید هواپیمای فلایت چک شفاف است
به گزارش ایرنا، تارنمای شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران به انتشار اخباری مبنی بر شکایت شرکت انگلیسی از شرکت فرودگاهها به سازمان بازرسی کل کشور با موضوع «خرید گران هشت میلیون یورویی هواپیمای فلایت چک» واکنش نشان داد و تاکید کرد «انتشار هرگونه خبر و مطالب کذب غیرمستند در این زمینه جای تاسف دارد».
بر اساس این گزارش، مدل خریداری شده هواپیمای فلایت چک و تجهیزات مدرن آن در کشورهای تراز اول صنعت هوانوردی در حال استفاده است.
شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران در بیانیه خود تاکید کرد این هواپیما «پس از بررسیهای دقیق کارشناسی و تخصصی و با توجه به بیشترین طول عمر و دقیقترین چکهای ناوبری انتخاب شد و روند خرید آن نیز کاملا شفاف و با دریافت مجوز از مراجع ذیصلاح قانونی و رعایت مقررات مربوط بوده است».
تا پیش از این، ایران یک فروند هواپیمای جت فالکن برای فلایت چک داشت که به گزارش ایرنا، در اسفندماه سال 1392 به علت نقص فنی در آب های اطراف جزیره کیش سقوط کرد.
در گزارش کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی که نیمه دوم سال 1393 در صحن علنی مجلس شورای اسلامی قرائت شد، علت سقوط این هواپیما نقص فنی اعلام شد.
تحریم صنعت هوانوردی کشور مانع خرید هواپیمای جایگزین شد. از این رو، سازمان هواپیمایی کشوری برای کنترل سیستم های پروازی از هواپیمای اجاره ای فلایت چک قزاقستان استفاده می کرد که افزون بر مشکلات امنیتی هزینههای سرسامآوری را هم به کشور تحمیل میکرد.
سرانجام در پی گشایش های به وجود آمده به سبب توافق هسته ای برجام (برنامه جامع اقدام مشترک)، آذرماه 1394 یعنی 21 ماه پس از سقوط فالکن سازمان هواپیمایی در کیش یک فروند هواپیمای «کینگ ایر350» مدل 2013 ساخت شرکت «بیچکرفت» به ایران رسید.
این هواپیما که تا پیش از این 2 سال در بخش هوانوردی دانمارک فعال بود، از یازدهم خردادماه 1395 پروازهای خود را در ایران آغاز کرد.