میزان بدهی دولت به بانک مرکزی اعلام شد

کدخبر: ۲۲۰۸۸۰
اقتصادنیوز: معاون اقتصادی وزیر امور اقتصادی و دارایی میزان بدهی دولت به بانک مرکزی را 162 هزار میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: این وزارتخانه قصد دارد اطلاعات بدهی ها را پس از ساماندهی آنها، از حالت محرمانه خارج کند.
میزان بدهی دولت به بانک مرکزی اعلام شد

​به گزارش اقتصادنیوز به نقل از پایگاه اطلاع رسانی بانک مرکزی، «سیدحسین میرشجاعیان» امروز- سه شنبه- در بیست و هشتمین همایش سالیانه سیاست های پولی و ارزی، بدهی دولت را یکی از مشکلات اصلی و ریشه اقتصاد ایران برشمرد و افزود: اینکه امروز بودجه جاری دولت رو به افزایش نهاده، نشاندهنده شرایط اقتصادی کشور است. 

میرشجاعیان ادامه داد: نزدیک 79 درصد اعتبارات هزینه ای در بودجه دارای چسبندگی بسیار است که کاهش آن هزینه های اجتماعی و سیاسی به دنبال دارد و از این رو، رفع این مساله برای دولت ها بسیار دشوار است. 

وی تراز نبودن بودجه دولت را عامل اصلی حرکت به سوی ایجاد بدهی عنوان کرد و گفت: دست درازی به منابع بانک مرکزی یکی از راهکارهای دولت ها بود که در دولت تدبیر و امید جلو این کار گرفته شد. 

میرشجاعیان تاکید کرد تا پیش از تصویب قانون رفع موانع تولید، دولت فهم خوبی از بدهی های خود نداشت اما با تصویب این قانون، مرکزی در مجموع وزارت اقتصاد به عنوان مرکز مدیریت بدهی ها تشکیل شد که در نخستین اقدام بدهی های دولت را احصا کرد. 

به گفته وی، گزارش های این مرکز هر سه ماه یک بار به روز رسانی می شود و با خارج شدن این اطلاعات از حالت محرمانه، فهم عمومی از وضعیت موجود افزایش می یابد که این امر، نخستین گام برای حل مشکلات است.

** انتشار 21 هزار میلیارد تومان اوراق مشارکت و صکوک دولتی در دولت یازدهم 

معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی درباره وضعیت انتشار اوراق مشارکت دولتی گفت: بین سال های 1392 تا 1396 در مجموع 21 هزار میلیارد تومان اوراق مشارکت و صکوک دولتی منتشر شد که در برخی موارد برای پوشش هزینه های بخش سلامت بود.

وی ایران را در رده اقتصادهای نوظهور دسته بندی کرد و افزود: اگر بتوانیم بودجه 1397 را به طور کامل محقق و رشد هشت درصدی برنامه ششم را نیز به حوزه عملیاتی شدن نزدیک کنیم، یعنی موفق عمل کرده ایم که این موضوع هیچگاه در بودجه های سنواتی رخ نداده است. 

میرشجاعیان تاکید کرد «باید این فهم را به حاکمیت بدهیم که در لایحه های مختلف به همکاری بیشتر و حتی تعامل قوا نیازمندیم».

«در بازار مالی باید نظم رخ دهد تا تصمیم واحدی صورت گرفته و مدیریت بدهی ها تسهیل شود». 

وی گفت: اگر ابزار بدهی برای تعیین بودجه عمرانی اختصاص یابد وضعیت خوبی برای کشور اتفاق می افتد اما اگر این بودجه برای حوزه جاری هزینه شود، آیندگان را مقروض و مشکلات آتی کشور را بیشتر می کنیم. 

به گزارش ایرنا، بیست و هشتمین همایش سالیانه سیاست های پولی و ارزی با محور «اصلاحات ساختاری برای ثبات مالی» امروز در مرکز همایش های صدا و سیما آغاز به کار کرد و فردا به کار خود پایان می دهد. 

در آیین گشایش این همایش از «سیاوش نقشینه» صاحبنظر پولی و بانکی که از سال 1380 تا به امروز مدیرعامل بانک تجاری ایران و اروپاست و نیز «محمدرضا فاطمی» مدیرعامل بانک بین المللی سپهِ انگلیس از سال 1381 تاکنون، به عنوان چهره های ماندگار نظام بانکی قدردانی شد. 

همچنین از کتاب «بانکداری مرکزی، ثبات پولی و مالی، نظریه و عمل» رونمایی شد؛ این کتاب را «احمد عزیزی» صاحبنظر پولی و بانکی و «فاطمه نوربخش» پژوهشگر گروه بانکداری پژوهشکده پولی و بانکی، ترجمه کرده اند. 

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید