71 درصد کالاهای ایرانی، استاندارد بینالمللی را کسب کردند
به گزارش اقتصاد نیوز به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان،نقش صادرات غیرنفتی را نمیتوان در اقتصاد کلان کشور نادیده گرفت.اقتصاددانان افزایش صادرات را موجب فرصتهای جدید شغلی، رونق رشد اقتصادی، ایجاد درآمد مالیاتی و بهبود تراز پرداخت میدانند.رشد صادراتی در کنار همه مزایایی که دارد میتواند موجب تقویت تولید ملی و خودباوری در کشور شود.با توجه به تمرکز کشور در 4 دهه گذشته بر کاهش وابستگی به درآمدهای نفتی،صادرات شاهد رشد بسیار بالایی بوده است و میتوان این موضوع را نقطه عطفی برای رونق اقتصادی کشور در آینده نیز دانست.
رشد 10 هزاردرصدی صادرات در چهاردهه پس از انقلاب اسلامی
مجتبی خسروتاج معاون وزیر صنعت،معدن و تجارت و رییس سازمان توسعه تجارت در حاشیه بیست و دومین سالروز ملی صادرات گفت: در شرایط سیاسی اقتصادی متفاوتی در صحنه تجارت جهانی و منطقهای از نظر جنگ تعرفهای با رفتن ریسک کشوری و افزایش نااطمینانی به سر می بریم.
وی گفت: صادرات از نظر اقتصاد کلان به سبب نقش آن در تخصیص درست عوامل تولیدی مانند: افزایش مقیاس تولید، خلق فرصتهای شغلی مولد، ارتقاء بهرهوری تولید، تجربه و فناوری، گسترش دانش، توسعه پایدار ظرفیتهای تولیدی و تجاری، ایحاد فضای محک زدن تابآوری اقتصاد ملی و ارتقای مقاومت اقتصاد، اهمیت فزاینده دارد.
رئیس سازمان توسعه تجارت افزود: در سال حمایت از تولید ملی، موضوع صادرات اهمیت بیشتری یافته است و نباید به رشد 10 هزار درصدی صادرات در چهار دهه که البته امری مبارک است، بسنده کرد.
وی گفت: سازمان توسعه تجارت به عنوان یک سازمان سیاستگذار، هدایتکننده و مروج باید از پتانسیلها بودجه، اختیارات و امکانات لازم برای تعالی دیپلماسی تجاری و استفاده از فرصتها و خنثیسازی تهدیدات به نحو شایسته ای عمل کند تا به وظایف و مطالبایت که دولت و جامعه از آن دارد پاسخگو باشد.
خسروتاج با بیان اینکه افزایش معقول نرخ ارز در عرصه اقتصادی فرصتی منحصر به فرد برای تولیدکننده و صنعتگر به حساب میآید،گفت: تولیدکنندگان در همکاری که با صادرکنندگان و همچنین شناسایی و مطالعه بازارهای هدف خارج از کشور دارند میتوانند به بهبود کیفیت تولید مطابق بازارهای صادراتی ارزآوری و ارزش افزوده مناسب برای کشور ایجاد کنند.
وی افزود: براساس مطالعات صورت گرفته درباره شرکتهای صادرکننده در قالب مدل ارائه شده از آنکتاد (سازمانی جهانی) نشان میدهد که در بین شرکتهای صادر کننده ایرانی، حدود 1.3 درصد آنها دارای فناوری پیشرفته، 26.3 درصد دارای فناوری میانی، 7.9 درصد دارای فناوری پایین، 23.4 در گروه صادرات منبع محور و بیش از 41 درصد در گروه کالاهای اولیه جای دارند.
خسروتاج گفت: در سال 97، هشتاد و نه درصد صادر کننده نمونه ما دارای وبسایت بوده و در 88 درصد از تشکلهای صادراتی عضو هستند.
معاون وزیر صنعت،معدن و تجارت یادآوری کرد: 71 درصد کالاهای صادراتی شرکت های تولیدی داخل دارای استاندارد بینالمللی بوده و 61 درصد آنها از مزیت نمایندگی دفتر فروش در خارج از کشور برخوردارند.
صادرکنندگان، تهدیدهای ارزی را تبدیل به فرصت کردند
مجید راهب صادرکننده نمونه کشور در گفتوگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی باشگاه خبرنگاران جوان،با اشاره به پیشرفتهای صورت گرفته در سالهای اخیر؛ اظهار کرد: متأسفانه همیشه صادرات با مشکل بی توجهی مسئولان مواجه بوده است اما خوشبختانه در سالهای اخیر توجه ویژهای به این بخش مهم اقتصادی کشور شده است.
وی با اشاره به برگزاری روز ملی صادرات گفت: برگزاری چنین جشنها و گردهمایی صادراتی موجب شده است که صادرکنندگان کشور برای تقویت فعالیتهای خود و رشد و توسعه صادراتشان تشویق شوند و به فکر گسترش راههای نوین صادراتی با توجه به علم روز دنیا باشند.
راهب با قدردانی از مسئولان صنعتی و معدنی کشور به دلیل تشویق صادرکنندگان،تأکید کرد: به هم ریختگی قیمت ارز در ماههای گذشته به ضرر صادرات نبود بلکه تا حدی نیز صادرکنندگان به ویژه در حوزه صادرات مواد غذایی توانستند مشکلات پیش آمده همچون فرصت مغتنمی بهره ببرند و در صورتی که برنامهریزیهای صحیحی در این رابطه انجام شود،می توان امیدوار بود این روند در آینده نیز ادامه پیدا کند.
این صادرکننده نمونه کشور در پایان ابراز امیدواری کرد:در آینده با توجه به پتانسیلهای مناسب کشور به ویژه در حوزه مواد غذایی و مواد فرآوری شده بتوانیم در بازارهای جهانی جایگاه مناسبی پیدا کرده و ایران را به عنوان یکی از قطبهای قوی صادرات در غرب آسیا به جهانیان معرفی کنیم.
محصولات تولید ایران دارای کیفیت بالایی برای صادرات است
در ادامه گزارش محسن ترابی صادرکننده نمونه کشور در گفتوگو با خبرنگار حوزه صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان؛ اظهار کرد: شرکت ما به تمام کشورهای حوزه خلیج فارس، اروپا، هند، چین و سایر کشورهای دنیا صادرات دارد.
وی افزود: از آن جایی که حوزه فعالیت ما صادرات مواد غذایی است در سراسر دنیا همیشه مشتریان خود را داریم و این باعث میشود افرادی که در این حوزه ورود می کنند بتوانند زودتر از فعالیتهای دیگر به موفقیت دست یابند.
ترابی با اشاره به تحولات بازار ارز در ماههای اخیر تصریح کرد: پس از اتفاقاتی که در رابطه با نرخ ارز در کشور افتاد ما با تمامی خریداران خارجیمان صحبت کردیم و توانستیم به سرعت قیمتها را بروزرسانی کرده تا روند حرکت روبه جلوی ما نه تنها کند نشده بلکه تسریع شود.
این صادرکننده نمونه کشور ادامه داد: یکی از ضروریات یک صادرات موفق این است که پس از فروش پول به سرعت به شرکت صادرکننده بازگردد تا بتوانیم معوقات خود به کشاورزان و مالکین را جبران کنیم.
وی بیان کرد: امسال محصولات کشاورزی به شدت افت داشت و صادرات ما بیشتر بر پایه محصولات تولید شده سال گذشته بود که در انبارها و سردخانهها نگهداری میشد اما یکی از نگرانیهایی که برای صادرات در سال آینده وجود دارد کاهش تولیدات محصولات کشاورزی است که مسئولان میبایست در این حوزه چارهاندیشی کرده و راهکاری را بیایند تا لطمه به رشد صادراتی کشور وارد نشود.
ترابی با اشاره به وجود رقبای سرسخت در جامعه جهانی در حوزه صادرات افزود: محصولات تولید ایران دارای کیفیت بالایی بوده و می توان با یک برنامهریزی مناسب و استراتژی درست به راحتی در بازارهای جهانی ورود کرده و با رقبای قدر خود رقابت کنیم.
تسهیل تولید موجب آسان شدن ورود جوانان به صادرات میشود
در ادامه گزارش محمد عرب صادرکننده نمونه کفش در گفتوگو با خبرنگار حوزه صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان؛ اظهار کرد: اجلاسهایی که در حوزه صادرات برگزار میشود موجب تداوم صادرات در آینده خواهد شد به شرط اینکه در این نوع جلسهها گوش های شنوا باز بوده و به مشکلات و دردهای صادرکنندگان رسیدگی کنند.
وی تأکید کرد: در صورتی که ما برنامه پیش بینی شده ای در رابطه با نوسات نرخ ارز داشته باشیم به طور حتم این تغییرات نه تنها لطمهای به صادرات کشور نزده بلکه موجب تقویت آن خواهد شد.
عرب با تأکید بر برگزاری هم اندیشیهای متمرکز در حوزه صادرات گفت: اگر مسئولان و بانک مرکزی و صادرکنندگان و وزارت صنعت و معدن تصمیمات متمرکزی در حوزه صادراتی کشور بگیرند میتوانیم به رشد تجارت جهانی امیدوار باشیم.
این صادرکننده نمونه کفش یکی از دلایل عدم ورود جوانان به حوزه صادرات را سنگین بودن سرمایههای اولیه در این حوزه دانست و گفت: از آن جایی که پایه صادرات بر تولید استوار است و در سالهای گذشته ورود به سیستم تولید کشور سخت شده، بنابراین بسیاری از جوانان با وجود داشتن استعدادهای لازم نمیتوانند به صادرات ورود کنند.
وی ادامه داد: ورود به صادرات کار بسیار سختی است و در این حوزه شرکتهای قدیمی دارای قدرت بیشتری هستند اما به نظر من باید کاری انجام دهیم تا تولید سهلتر شده و جوانان بتوانند وارد این نبرد شوند.
عرب با اشاره به روشهای نوین صادراتی در دنیا افزود: میتوان با تقویت تکنولوژی و توسعه فضای مجازی در کشور مانند بسیاری از کشورهای پیشرفته، زمینه را برای ورود هر چه بیشتر جوانان به حوزه صادرات فراهم کرد.
این صادرکننده نمونه کفش تصریح کرد: اکنون در زمنیه تولید و صادرات سیستمهای نرم افزاری و بازیهای رایانهای جوانان کشور به پیشرفتهای شگرفی دست یافتهاند که میتواند این حرکت با تقویت و پشتیبانی مسئولان صنعتی و تجاری کشور سرعت بیشتری گرفته و در آینده موجب تحول اقتصادی در صادرات شود.
وی در خاتمه تأکید کرد: به طور حتم جوانانی که می خواهند به حوزه صادرات و تجارت جهانی ورود کنند باید پشتکار بالایی داشته و بتوانند از موانع موجود گذر کنند تا در میدان صادرات موفق شوند.