اقشار آسیب پذیر قربانی اصلی عدم الحاق به FATF
اقتصادنیوز: پدرام سلطانی در گفتگو با خبرنگار ایبِنا درباره تاکید مجلس بر مصوبه خود در قبال لایحه CFT بعد از رد آن توسط شورای نگهبان و ارجاع این لایحه به مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: طبیعتا این موضوع بسیار مهم است و اروپایی ها بارها به ما درباره اجرایی شدن توصیه های FATF و الحاق به گروه ویژه اقدام مالی تاکید کرده است.
ایران برای پیوستن به FATF لازم است تا چهار لایحه مختلف الحاق به کنوانسیون سازمان ملل متحد برای مبارزه با جرائم سازمان یافته فراملی (پالرمو)، اصلاح قانون پولشویی، اصلاح قانون مبارزه با تامین مالی تروریسم و الحاق به کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم (CFT) را در مجلس شورای اسلامی تصویب کند. هرچند این لوایح در مجلس به تصویب رسیده اند اما هنوز دو لایحه مربوط بهCFT و الحاق به پالرمو توسط شورای نگهبان تایید و برای اجرا ابلاغ نشده است.
هفته گذشته شورای نگهبان ایراداتی به مصوبه مجلس درباره لایحه مقابله با تامین مالی تروریسم (CFT) گرفت و آن را به مجلس بازگرداند. با این حال نمایندگان با توجه به اصرار بر مصوبه خود، این لایحه را برای تعیین تکلیف شدن به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارجاع دادند.
سلطانی درباره اینکه تاثیر عدم تصویب FATF بر روابط بانکی ایران با خارج از کشور تا چه اندازه است، یادآور شد: موضوع الحاق ایران به گروه ویژه اقدام مالی (FATF) مختص به دولت یازدهم و دوازدهم نیست و حتی از چند سال قبل از آن نیز مطرح بوده است.
نایب رییس اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه الحاق ایران به FATF چندین بار و از زمان اجرای برجام مطرح شده است، گفت: تقسیم بندی ساز و کارهایی که کشورها از آن تبعیت می کنند بیشتر در چارچوب مسائل فنی و اقتصادی است نه مسائل سیاسی.
سلطانی خاطرنشان کرد: در ایران برخی به دلیل ناآگاهی و برخی نیز از سر غرض ورزی با دولت یا سودجویی از تحریم بیشتر ایران، از عدم پیوستن به FATF حمایت می کنند در حالی که دود این موضوع به چشم همه مردم ایران و اقتصاد کشور می رود.
وی تصریح کرد: عدم الحاق به FATF باعث می شود تا اقشار آسیب پذیر بیشترین آسیب را به دلیل تورم و تحریم ناشی از آن این موضوع ببینند و بعد از آن نیز صنایع و تولید کشور آسیب می بینند.
نایب رییس اتاق بازرگانی ایران همچنین درباره تاثیر راه اندازی بازار متشکل معاملات ارزی بر شفافیت گفت: اگر آن چیزی که در دنیا به عنوان بازار متشکل معاملات ارزی وجود دارد، در ایران نیز شکل بگیرد، به طور طبیعی گام خوبی در راستای شفافیت خواهد بود.