غلامرضا مصباحی مقدم مطرح کرد:

سیستم اقتصادی کنونی سیستم اقتصادی زمان پهلوی است

کدخبر: ۲۶۷۳۰۲
حجت‌الاسلام غلامرضا مصباحی‌مقدم، فعال سیاسی اصولگرا دلیل نارضایتی مردم را در تورم و رشد روزانه قیمت‌ها می‌داند و معتقد است مدیریت اقتصادی کشور جز در دولت دفاع مقدس، از نظر اندیشه ادامه همان مدیریت اقتصادی دوران پهلوی بوده است.

به گزارش اقتصادنیوز، مصباحی‌مقدم در گفتگو با خبرگزاری ایرنا توضیح داد: سیستم اقتصادی ما، سیستم اقتصادی زمان پهلوی است؛ به معنای تفکر حاکم بر این نظام اقتصادی. یعنی کسانی مدیریت اقتصاد کشور ما را در دست داشته‌اند که از همان آبشخور تغذیه کرده‌اند. در حوزه اندیشه و نظر تغییر و تحول جدی رخ نداده است. در یک دوره هشت ساله که دوران دفاع مقدس ما بود، اقتصاد کشور ما تحت تأثیر این تفکر عمل نکرد. چون تحت تأثیر این تفکر عمل نکرد، مردم درست است که رنج جنگ را فهمیدند اما رنج افزایش شدید قیمت‌ها را نفهمیدند. جنگ است، نیرو اعزام می‌شود، شهید برمی‌گردد، مجروح و معلول و جانباز برمی‌گردد؛ اما رنج رشد شدید قیمت‌ها را ندیدند. آن وقت البته با سهمیه‌بندی و امثال آن بود که کنترل قیمت‌ها را داشتیم.

او ادامه داد: اما الان تفکر آزاد بودن قیمت‌ها بر دولت‌ها حاکم است. در شرایطی که همچنان اقتصاد ما تحت تحریم است، همچنان که اقتصاد ما تحت فشار بیگانگان است، همچنان برای آن نقشه می‌کشند. مثل اینکه کسانی درست در خدمت خواسته‌های آنها در کشور ما عمل می‌کنند.

مصباحی مقدم با اشاره به اینکه بحث مختص این دولت نیست و یکی از کاستی‌های اقتصاد ما اتکا به نفت است، ادامه داد: این درآمد نفت در بودجه عمومی ما، جای اینکه به صورت نعمت درآید که باید نعمت باشد، به صورت نقمت درآمده و عذاب شده است. چون از این درآمد نفت، بد استفاده می‌کنیم. درآمد نفت باید سرمایه‌گذاری شود، کسب‌وکار و اشتغال را افزایش دهد. اگر این اتفاق بیفتد، مردم دائما شاهد رشد اشتغال خواهند بود، نه نرخ بیکاری دورقمی.

او افزود: این نعمت، چون معادلش تزریق پول صورت می‌گیرد، مردم شاهد رشد قیمت‌ها و افت ارزش پول ملی می‌شوند. این نقطه آسیب است. ما می‌توانستیم منابع خود، پول ملی و ارزی که به دست می‌آوریم را به‌گونه‌ای مدیریت کنیم که حاصلش این وضعیت نباشد. این حاصل مدیریت کسانی است که خیال می‌کنند اگر سالانه بیش از 20 درصد پول ملی، مقدارش را رشد دادند، ما با رشد اقتصادی بالاتر هم روبه‌رو می‌شویم. نه، پول ملی که مقدارش رشد می‌کند، ما با کاهش ارزش آن مواجه می‌شویم. دقت می‌کنید؟ اتفاقا آثار زیان‌بارش هم در توزیع درآمد است، هم در تخصیص منابع. یعنی جای اینکه توزیع درآمد را عادلانه کند، ناعادلانه می‌کند.


 

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید