بی‌توجهی شرکت های آلمانی به تحریم‌ها و تهدیدهای کاخ سفید

کدخبر: ۲۹۰۸۶۴
اقتصاد نیوز: حضور ۶۰ شرکت آلمانی در ایران نشان‌دهنده بی‌توجهی آنها به تحریم‌ها و تهدیدهای توخالی کاخ سفید است.

به گزارش اقتصاد نیوز به نقل از ایرنا؛ به صنعت و تکنولوژی‌های پیشرفته شناخته می‌شوند؛ همان‌ها که وقتی درهای ایران باز شد برای فرستادن هیات‌های تجاری و شروع همکاری و سرمایه‌گذاری مشترک دست از پا نمی‌شناختند و در همان یک سال و نیم بیش از هشت هیات تجاری به ایران فرستادند. ژرمن‌هایی که از ایرباس گرفته تا فولکس واگن را در انحصار دارند، طبق گفته مدیرکل سابق سرمایه گذاری خارجی وزارت صنعت، معدن و تجارت پیشتاز سرمایه‌گذاری در ایران بوده‌اند.

پس از اعمال مجدد تحریم‌ها توسط ایالات متحده، سفارت و سرکنسولگری‌های آمریکا از هیچ تلاشی برای منصرف کردن کشورهای اروپایی از تجارت با ایران دریغ نکردند و این تقلاها همچنان ادامه دارد؛ چنانچه میشاییل توکوس، عضو ارشد اتاق بازرگانی آلمان در مصاحبه با مجله «ویرتشافتز ووخه» خبر داده که طی هفته‌های اخیر سرکنسول آمریکا در هامبورگ به سراغ شرکت‌های متعدد در این شهر رفته و به آنان در مورد مشکلات احتمالی به خاطر معامله با ایران هشدار داده است.

با این حال فرانس پرس در گزارش اخیرش اعلام کرده که علیرغم فشارهای آمریکا و تحریم‌هایش، چند شرکت آلمانی همکاری خود را با ایران حفظ کرده و به همکاری با ایران ادامه می دهند. همچنین ولکر ترایر، رئیس تجارت خارجی اتاق بازرگانی و صنعت آلمان تعداد این شرکت‌ها را ۶۰ شرکت اعلام کرده است که البته عمده آن‌ها شرکت‌های کوچک و متوسط هستند و سنگ‌های ترامپ بیشتر به شرکت‌های بزرگ آلمان اصابت کرده است. چنانچه پیش از این «میشائیل توکوس» عضو ارشد اتاق بازرگانی آلمان و ایران نیز در گفت‌وگو با نشریه ویرتشافتس ووخه از مسکوت ماندن مراودات شرکت‌های بزرگ آلمانی به دلیل تحریم‌های آمریکا خبر داده بود.

بنابراین شرکت‌های بزرگ آلمانی از ترس از دست دادن منافعشان فعالیت‌های خود را در ایران تعلیق کرده‌اند، اما بخش قابل توجهی از شرکت‌های کوچک و متوسط نسبت به تهدیدهای دولت آمریکا بی‌اعتنا بوده، همچنان در ایران فعالیت دارند.

مدیر اجرایی اتاق بازرگانی آلمان و ایران گفت: آلمانی‌ها به طور ماهانه بین ۲۰۰ تا ۲۵۰ میلیون یورو کالا به ایران صادر می‌کنند.

بر اساس اطلاعات گمرک، ایران با وجود تحریم‌ها در سال ۹۶ توانست ۴۹ هزار تن کالا به ارزش حدودی ۳۷۰ میلیون دلار به آلمان، یعنی بزرگترین شریک تجاری در اتحادیه اروپا صادرات داشته باشد. وزن کالاهای صادراتی در سال ۹۷ به حدود ۱۱۹ هزار تن افزایش یافت و البته ارزش آن با کاهش ۳۰ درصدی به حدود ۲۵۴ میلیون دلار رسید.

رفت‌وآمد آلمانی‌ها هنوز ادامه دارد و چند روز بیشتر از تاریخ آخرین حضور آن‌ها در ایران نمی‌گذرد. پیش از آن هم «هایکو ماس» وزیر امور خارجه آلمان به ایران آمد تا از تلاششان برای حفظ برجام خبر دهد.

از طرف دیگر اتاق ایران و آلمان بزرگترین اتاق بازرگانی خارجی در ایران محسوب می‌شود و حدود ۴۰ سال است که در کشور فعالیت دارد و عمده اعضای آن را صنعتگران ایرانی و سرمایه‌گذاران آلمانی تشکیل می‌دهند.

همه این‌ها حاکی از آن است که ایالات متحده برای اقناع شرکت‌های آلمانی مبنی بر خروج از ایران راهی سخت پیش رو دارد و چندان موفق نبوده است.

 

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید