ستاد تنظیم بازار: هیچ افزایش قیمتی در کالاهای اساسی نداریم
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از صدا و سیما؛ محمدرضا کلامی، در حاشیه جلسه ستاد تنظیم بازار گفت: کالاهای اساسی افزایش قیمت نخواهد داشت، اما برخی از کالاها که قیمت گذاری آنها بر مبنای عرضه و تقاضاست ممکن است با افزایش قیمت مواجه شوند که خوشبختانه با شرایطی که به دلیل تولید حداکثری داشته ایم این امر محقق نمیشود و حتی در برخی از کالاها کاهش قیمت هم داشته ایم.
وی گفت: در جلسه امروز مقرر شد دستگاههای اجرایی که کار تأمین و توزیع در سراسر کشور را انجام میدهند از جمله سازمان دامپزشکی، گمرک جمهوری اسلامی و حتی ستاد تنظیم بازار و سایر دستگاههای متولی حتماً در ایام عید حضور داشته باشند و به مردم خدمت کنند.
کلامی در ادامه افزود: زمینه فضای کسب و کار را برای تأمین حداکثری کالا در شبکههای مختلف خواهیم داشت و کالا به وفور در اختیار مردم قرار میگیرد.
وی گفت: علاوه بر همه این کارها بخشی از شبکههای توزیع مثل فروشگاههای زنجیرهای، سوپرمارکتها، نانواییها، قصابیها و تمام صنوفی که کالاهای اساسی و ضروری مردم را توزیع میکنند تعطیل پذیر نیستند و به ارائه خدمات مشغول هستند.
سخنگوی ستاد تنظیم بازار افزود: میادین میوه و تره بار شهرداری هم فقط یک روز در روز اول عید تعطیل خواهند بود و در مابقی ایام تعطیلات به ارائه خدمات خواهند پرداخت.
کلامی گفت: در خصوص میوه و مرکبات کالاهای مرتبط را قبل از اسفند ماه در استانها ذخیره کرده ایم و امروز گزارشی که از استانها داریم نرخ میوه، نرخ متعادلی است.
وی افزود: هدف از ذخیره سازی میوه دو بخش بوده یکی حمایت از تولید و باغداران و بخش دوم حمایت از مصرف کننده که با این قیمتها در حال حاضر محقق شد و اگر قیمتی هم غیرمتعارف بالا برود قیمت را متعادل خواهیم کرد.
سخنگوی ستاد تنظیم بازار گفت: در بخش لجستیک هماهنگیهای لازم انجام گرفته و سازمان بنادر، گمرک و سازمان حمل و نقل و راهداری برای بارگیری کالاها در دستور کار است و راه آهن هم در اختیار کامل حمل کالا به سراسر کشور است.
کلامی افزود: از استانداران سراسر کشور تقاضا داریم که حتماً باید با ستاد تنظیم بازار کشور هماهنگ شوند و اجازه ندارند در کالاهایی که نیاز اساسی مردم است تصمیمات بخشی بگیرند.
وی گفت: در بخش کالاهای سلامت محور هم ستاد ملی کرونا فعالیت خوبی با زیرمجموعه ستاد تنظیم بازار دارد و شبکههای توزیع کالا را با شبکههای تولید هماهنگ کرده ایم و در حوزه تولید ماسک و یا سایر اقلام بهداشتی مشکل عرضه برطرف شده است.
سخنگوی ستاد تنظیم بازار افزود: در حال حاضر اولویت توزیع با مراکز درمانی و بیمارستان هاست و وزارت بهداشت اعلام کرده که روزی پنج و نیم میلیون ماسک نیاز دارد و تولید صنعتی در کشور امروز به سه شیفت رسیده و از روزی صدهزار تولید ماسک به روزی ۸۰۰ هزار افزایش پیدا کرده است.
کلامی گفت: سازمان حمایت به هر دلیلی اگر تجمع کالاهای بهداشتی در جایی باشد این توانایی را دارد تا در سراسر کشور و مراکز درمانی و داروخانهها توزیع کند.
وی در پایان افزود: به مردم توصیه میکنیم که هیچگونه دغدغهای برای تأمین کالاهای اساسی و مورد نیاز خود نداشته باشند و کالا به اندازه کافی تأمین کرده ایم لجستیک آن برقرار است و مستمرا کالا در اختیار مردم در سراسر کشور قرار خواهد گرفت.