80 درصد ایرانی ها کمبود ویتامین دارند

کدخبر: ۱۵۴۲۹۶

رئیس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه شهید بهشتی با بیان این که 80 درصد ایرانی ها با کمبود ویتامین مواجه هستند، افزود: این رقم بسیار بالا است و نمی توان جبران این کمبودها را به عهده خود مردم گذاشت بلکه باید برنامه ملی در این زمینه اجرایی شود.

به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، دکتر محمداسماعیل اکبری روز چهارشنبه در سومین کنگره بین المللی سرطان های دستگاه گوارش اظهار کرد: بین 65 تا 75 درصد مردم کمبود ویتامین D دارند و کمبود همین ویتامین می تواند زمینه ساز بروز بیماری های خطرناکی مانند ام اس شود. 
وی توضیح داد: کمبود ریز مغذی ها می تواند زمینه ساز بروز بسیاری از بیماری ها و در نهایت بیماری سرطان شود اما با این حال توجه جدی در حوزه سلامت کشور به این موضوع نمی شود.

** نبود پوشش بیمه ای ویتامین ها 
اکبری از نبود پوشش بیمه ای برای تامین هزینه های ویتامین ها هم انتقاد کرد و گفت: تامین هزینه های ویتامین ها مانند ویتامین های D، روی، کلسیم و منیزیم از ساختار بیمه حذف شده است اما مثلا در مورد داروی اوستین 500 شرکت آن را وارد بیمه می کنند. 
وی افزود: پشتیبانی بیمه ای از ویتامین ها حذف شده است اما در مقابل داروهای درمانی تحت پوشش بیمه ای قرار گرفته اند؛ بیمه ها 150 هزار ریال برای ویتامین ها که می تواند سلامت مردم و جامعه را تامین کند، پرداخت نمی کنند اما حاضرند برای داروهای گران قیمت هزینه کنند. 
دکتر اکبری با یادآوری این که کمبود ویتامین ها می تواند عامل بروز انواع سرطان مانند سرطان معده باشد، به ارائه آماری در مورد وضعیت سرطان در کشور پرداخت و بر لزوم اجرای برنامه های پیشگیرانه سراسری در این زمینه تاکید کرد. 

** وضعیت سرطان معده در ایران 
رئیس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه شهید بهشتی گفت: سرطان های مری و معده از 10 عامل اصلی مرگ در ایران هستند، به گونه ای که سرطان معده 9 درصد و سرطان کولورکتال(روده بزرگ) 8 درصد سرطان های کشور را شامل می شوند. 
اکبری افزود: با اقدامات صورت گرفته شیوع سرطان معده در کشور روبه کاهش اما سرطان روده بزرگ در حال افزایش است. 
وی اظهار کرد: کشور ما جزو اولین کشورهایی است که آمار بالایی در زمینه سرطان معده دارد؛ سرطان معده شایعترین سرطان در بین مردان و کشنده ترین سرطان در بین زنان و مردان ایرانی است. 
رئیس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه شهید بهشتی گفت: این درحالی است که سرطان ریه در دنیا جای سرطان معده را گرفته است. سرطان کولورکتال نیز از نظر شیوع سومین سرطان در دنیا و در ایران چهارمین سرطان است. 
اکبری افزود: در ایران، وضعیت شیوع سرطان مری در زنان و مردان تفاوت زیادی ندارد و سرطان معده نیز در سال های اخیر روند رو به کاهش داشته اما با این حال آمارها بالا است. 

** فوت 87 درصد مبتلایان به سرطان معده طی 5 سال اول ابتلا در ایران 
وی اظهار کرد: 87 درصد مبتلایان به سرطان معده در ایران طی پنج سال اول ابتلا جان خود را از دست می دهند و تنها 12 و نیم درصد این بیماران در 5 سال اول زنده می مانند. 
اکبری ادامه داد: حدود 45 درصد مبتلایان به سرطان کولورکتال در ایران به بالای پنج سال می رسند، این درحالی است که باید این رقم به 60 درصد افزایش یابد. 
وی گفت: در کشورهای پیشرفته 80 درصد مبتلایان به سرطان معده سال اول ابتلا را پشت سر می گذارند و نزدیک به 50 درصد آنها پنج سال اول را پشت سر گذاشته و جان سالم به درمی برند. 
اکبری خاطرنشان کرد: میزان شیوع سرطان در ایران 120 و در کشورهای پیشرفته 600 نفر در هر 100 هزار نفر است اما میزان رو به رشد سرطان که مهمترین علت آن افزایش امید به زندگی و مسن تر شدن جمعیت ایران است، از کشورهای پیشرفته بالاتر رفته است. 
وی اظهار کرد: با این که شمار مبتلایان به سرطان در کشورهای پیشرفته بیشتر از ایران است اما به دلیل اینکه مراقبت و حمایت از بیماران سرطانی بسیار زیاد است، آمار مرگ و میر ناشی از سرطان در این کشورها کمتر است. 
رئیس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه شهید بهشتی یکی از راه های پیشگیری از بروز سرطان ها را غربالگری عنوان کرد و گفت: در دنیا اقدامات زیادی در حوزه غربالگری انجام شده است؛ ماهیت غربالگری این است که بتوانیم با یک ریال چندین ریال را برگردانیم و از صرف هزینه های زیاد در حوزه درمانی پیشگیری کنیم. 

** لزوم استفاده از آمارهای ملی در برنامه ریزی ها 
اکبری بر لزوم استفاده از آمارهای ملی در برنامه ریزی های کلان کشوری در حوزه سلامت و به ویژه سرطان ها تاکید کرد و گفت: در دولت نهم و دهم برنامه ثبت سرطان ها در کشور تعطیل شد و چند سال طول کشید تا دوباره این روند آغاز شود؛ به همین دلیل از نظر آمار و اطلاعات مرتبط با سرطان عقب هستیم به طوری که اکنون آمار سال 1388 را داریم و آمار مربوط به سال 1389 نیز در دست تهیه است. 
وی اظهار کرد: به طور کلی در مورد همه سرطان ها حدود 20 درصد کم شماری در کشور داریم. با این حال لازم است در برنامه ریزی ها در این زمینه به آمارهای ملی رجوع تا نتیجه مطلوب حاصل شود. 
سومین کنگره بین المللی سرطان های دستگاه گوارش از امروز سوم آذرماه به مدت سه روز در دانشکده پزشکی دانشگاه شهید بهشتی در حال برگزاری است.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید