تحصیلات بر افسردگی تاثیر گذار است؟

کدخبر: ۱۶۴۸۵۱
افسردگی شایعترین اختلال روانی در ایران و جهان است و در گروه سنی ۱۵تا ۶۴ سال حدود ۱۲٫۷ درصد افراد به این بیماری گرفتار هستند.

به گزارش سایک نیوز به نقل از ایرنا، احمد حاجبی مدیرکل سلامت روانی و اجتماعی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره بر اینکه ۱۲٫۷درصد از جمعیت بزرگسال ایران دچار افسردگی هستند گفت: شیوع این بیماری در زنان ۱۶٫۵ درصد و در مردان ۱۰٫۷ درصد است.

وی ادامه داد: بر اساس آخرین مطالعه ملی وزارت بهداشت ۲۳٫۶ درصد مردم کشور به یکی از انواع اختلالات روانی مبتلا هستند.

حاجبی افزود: مطالعات وزارت بهداشت نشان می‌دهد که شیوع افسردگی در شهرها بیشتر از روستاهاست. همچنین این بیماری در بین افرادی که تحصیلات بالاتری دارند نسبت به افراد کم سواد کمتر است.

وی خاطرنشان کرد: مطالعات جهانی نشان می‌دهد که افسردگی با مسائل اقتصادی نیز مرتبط است. افرادی که وضعیت اقتصادی و معیشتی ضعیف‌تری دارند، بیشتر دچار افسردگی می‌شوند و بیکاری و درآمد پایین از عوامل موثر در بروز افسردگی است.

مدیرکل سلامت روانی و اجتماعی وزارت بهداشت در ادامه گفت: افسردگی یک معضل جهانی است به طوری که سازمان بهداشت جهانی از آن به عنوان یک «بحران جهانی» یاد می‌کند و به همین علت شعار امسال روز جهانی بهداشت را «بیا درباره افسردگی حرف بزنیم» تعیین کرده است.

حاجبی تصریح کرد: آمارهای جهانی نیز نشان می‌دهد که بین ۳۰۰ تا ۳۵۰ میلیون نفر در دنیا به افسردگی مبتلا هستند. در سال ۲۰۰۲ میلادی بیماری افسردگی از نظر بار بیماری رتبه چهارم را در بین بیماری‌های مختلف داشت اما برآوردها نشان می‌دهد تا سال ۲۰۳۰، افسردگی به رتبه دوم از نظر بار بیماری‌ها در دنیا تبدیل می‌شود.

وی درباره علل بروز افسردگی نیز گفت: در علم روانپزشکی سه دسته علت را برای بروز بیماری افسردگی می‌شناسند که شامل علل جسمی، علل روانشناختی و علل اقتصادی و اجتماعی است. به گفته وی، علل جسمی شامل مسائل بیولو‍ژیک فرد است، مسائل روانشناسی به دیدگاه و افکار افراد بستگی دارد و علل اقتصادی و اجتماعی نیز به طیف گسترده‌ای از مسائل مانند درآمد و وضعیت زندگی و خانوادگی افراد مربوط می‌شود.

حاجبی ادامه داد: بسیاری از افراد انتظار دارند، فقط وزارت بهداشت به عنوان متولی سلامت برای کنترل افسردگی اقدام کند در حالی که وزارت بهداشت در بسیاری از عوامل بروز افسردگی مانند مسائل اقتصادی و اجتماعی نقشی ندارد و وزارت بهداشت از اساس متولی این امور نیست.

وی گفت: وزارت بهداشت فقط می‌تواند در مسیر توانمندسازی مردم گام بردارد و به همین علت آموزش عمومی مهارت‌های زندگی که شامل ۱۲ مهارت مختلف از جمله مهارت مدیریت استرس، مدیریت خشم، مدیریت ارتباط موثر، مدیریت حل مسئله و توانایی تصمیم گیری درست است را آغاز کرده است.

حاجبی افزود: از حدود یکسال پیش با ورود کارشناسان روانشناسی به شبکه بهداشت کشور که در قالب طرح تحول سلامت انجام شده است. آموزش همگانی مهارت‌های زندگی شروع شده است. تاکنون حدود هزار و ۱۰۰ روانشناس وارد شبکه بهداشتی کشور شده‌اند و حدود ۱۰درصد جمعیت کشور از این آموزش‌ها بهره‌مند شده‌اند.

وی گفت: رساندن آموزش مهارت‌های زندگی به همه مردم برای کاهش افسردگی و کنترل خشم و استرس در جامعه کار سختی است و باید همه دستگاه‌ها از جمله وزارت آموزش و پرورش، آموزش عالی و صدا و سیما نیز در این زمینه کمک کنند.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید