شکایت ایرانیان مقیم آمریکا از ترامپ
بر این اساس نشریه پولیتیکو در مقالهای اعلام کرد که حکم منع روادید به شهروندان کشورهای مسلمان، خشم ایرانیان مقیم آمریکا را بر انگیخته است و آنان قصد دارند علیه این حکم در دادگاههای این کشور طرح شکایت کنند.
تدابیر مهاجرتی ترامپ
نشریه سیاسی پولیتیکو آمریکا روز دوشنبه اعلام کرد: گروه بی شماری از ایرانیان آمریکا که بهطور معمول خود را از مسائل سیاسی آمریکا دور نگه میدارند، علیه حکم مهاجرتی ترامپ که صدور روادید برای شهروندان ۶ کشور از جمله ایران را ممنوع کرده است به دادگاههای این کشور شکایت کرده اند. بر همین اساس، گروه زیادی از این ایرانیان قرار است به منظور شکایت علیه این حکم که محدودیتهایی را برای ورود دانشجویان و پژوهشگران ایرانی به آمریکا ایجاد کرده است، بهطور جداگانه در دادگاههای آمریکایی حضور یابند. تشکیل این دادگاه قرار است با صدور حکمی از سوی یکی از قضات فدرال آمریکا به نام تانیا چوتکان، در واشنگتن انجام شود.
این نشریه به نقل از یکی از ایرانیان مقیم آمریکا نوشته است که تدابیر مهاجرتی ترامپ، غیرمنطقی و زیان بار است و میتواند اثرات منفی گستردهای در روحیه ایرانیان مقیم آمریکا برجای بگذارد. در این مقاله به سخنان سیروس مهری یکی از وکلای حقوق مدنی آمریکا و کنشگر معروف این کشور که پرونده این شکایتها را به دادگاه ارائه داده، اشاره شده که گفته است چنین حکمی همانند خنجری در قلب او به عنوان فردی با میراث فرهنگی ایرانی است. این وکیل ایرانیالاصل هشدار داده است که این حکم احساسات شدید نزدیک به ۵۰۰ هزار ایرانی مقیم آمریکا را که تاکنون منشأ خدمات شایان فرهنگی و اجتماعی در این کشور بودهاند برانگیخته است.
این گروه خود را قربانیان بالقوه این رویکرد میدانند که همین مساله میتواند از احترام و وابستگی آنها به جامعه آمریکا بکاهد. پولیتیکو اعلام کرده است که شاکیان این پرونده، طیف گستردهای از زنان و مردانی را که قصد ازدواج در این کشور را داشته و یا خیال آوردن والدین خود به آمریکا را دارند، تشکیل میدهند. در این مقاله آمده است: تاکنون پروندههای متعددی از شکایات شهروندان سایر کشورهای موجود در فهرست ترامپ صورت گرفته که یکی از پروندههای اخیر این شکایتها، ماه پیش از سوی گروهی از حامیان مسلمانان با نام جامعه جهانی مسلمانان آمریکا در هماهنگی با چندین گروه از کنشگران مسلمان آمریکایی به دادگاه ارائه شده است.
بر این اساس، دونالد ترامپ رئیسجمهوری آمریکا فرمانی مبنی بر ممنوعیت مهاجرتی را که در ۲۷ژانویه امضا کرد این حکم در دادگاههای فدرال آمریکا به چالش کشیده شده و در نهایت اجرای آن متوقف شد. پس از آن ترامپ متعهد شد تا دستور اصلاح شده دیگری را ارائه کند که تنها نام کشور عراق از لیست کشورهای ممنوع الورود به آمریکا حذف شده بود، اما همچنان نام کشورهای ایران، لیبی، سودان، سومالی، سوریه و یمن در این لیست قرار دارد.