چه کسانی موقع غذا خوردن کالری بیشتری می سوزانند؟

کدخبر: ۱۶۶۲۴۵
حتما تا به حال شنیده اید که برخی توصیه می کنند غذای خود را زیاد بجوید. محققان دانشکده پزشکی آیورودا دریافتند که 7000 سال پیش، آرام و کامل جویدن غذا برای تقویت سلامت گوارش ضروری بوده است و به جدا شدن قسمت های غیرقابل هضم غذا از مواد مغذی کمک می کند.

الو دکتر؛ از این دست توصیه ها همیشه بوده است. برای مثال در سال 1900 متخصص تغذیه ای خود خوانده به نام هوراس فلچر به مردم توصیه می کرد آنقدر غذا را بجوید تا به حالتی مایع درآید و خود به خود بلعیده شود. جالب اینجاست که منظور فلچر از زیاد جویدن، 30 مرتبه نبوده بلکه او صدها بار جویدن را در نظر داشته است.

فلچر که در واقع پزشک هم نبود عقیده داشت جویدن زیاد غذا کمک می کند بیشترین بهره را از آن بگیریم. فلچر خود را متخصص تغذیه اقتصادی می دانسته و اظهار می کرد اگر نصف غذا را به یک فقیر بدهید و او خوب آن را بجود، می تواند مواد مغذی بیشتری از آن را جذب بدن خود کند. اما تحقیقات وی نتوانست مدارک زیادی برای اثبات تئوریش فراهم کند. کار معده شکستن و جذب مواد مغذّی غذاها است و مسلما آن را خوب انجام می دهد.

به نظر نمی آید آهسته غذا خوردن و افزایش تعداد جویدن ها، تفاوت چندانی به وجود بیاورد اما تحقیقات نشان داده این کار می تواند به کنترل اشتها و افزایش وزن کمک کند.

برخی تحقیقات مقدماتی نشان داده است جویدن غذا تا زمانی که هیچ توده ای نماند، می تواند مقدار کالری که بدن در طول گوارش می سوزاند را افزایش دهد: حدود 10 کالری اضافی در ازای 300 کالری. از سوی دیگر سریع غذا خوردن می تواند باعث شود کالری زیادی سوزانده نشود. زیاد جویدن غذا همچنین باعث افزایش جریان خون در معده و روده می شود. با گذاشتن وقت بیشتر برای جویدن، یک فرد می تواند حدود هر ماه 2000 کالری بیشتر بسوزاند.

افراد چاق نسبت به کسانی که وزن مناسبی دارند کمتر غذای خود را می جوند، حتی زمانی که هر دو یک چیز را می خورند و لقمه هایی به یک اندازه برمی دارند. در این تحقیق محققان از دو گروه که شامل افراد چاق و متناسب می شد، خواستند غذای خود را 40 مرتبه بجوند و در پایان متوجه شدند هر دو گروه کمتر غذا خورده اند. وقتی غذای خود را کمی بیشتر از حد معمول جویدند سطح هورمون های روده که به گرسنگی و سیری مربوط می شد بهبود پیدا کرد. افزایش فعالیت جویدن غذا می تواند تبدیل به ابزاری کاربردی برای مقابله با چاقی باشد.

جویدن اضافی غذا همچنین سرعت غذا خوردن را کند می کند و این یکی دیگر از دلایل سالم بودن این کار است. محققان تاثیر سرعت غذا خوردن روی مقدار وعده را نیز مورد بررسی قرار داده اند. آهسته غذا خوردن باعث می شود با تمرکز حواس بیشتری غذا بخورید و با مقدار غذای کمتری احساس سیری را تجربه کنید.

این کار همچنین می تواند به تثبیت وزن کمک کند. یک تیم تحقیقاتی دیگر به مدت 8 سال، گروهی از افراد را مورد بررسی قرار داده و متوجه شدند آنهایی که آهسته غذا می خوردند، نسبت به کسانی که سریع غذا می خوردند در طول این دوره وزن کمتری اضافه کرده اند. سریع غذا خوردن همچنین می تواند موجب شود افراد تا 35 درصد بیشتر، در خطر سندروم متابولیک قرار بگیرند. سندروم متابولیک مجموعه ای از مشکلات را موجب می شود از جمله فشار خون و قند خون بالا، افزایش کلسترول های بد و چربی شکمی اضافی.

سخت است که بگوییم سرعت غذا خوردن یا تعداد جویدن های یک فرد به تنهایی باعث این مزایا برای وزن بدن است. اما به نظر کمی آهسته تر غذا خوردن و بیشتر جویدن غذا ضرری نداشته باشد و با کمی دقت بشود به این کار عادت کرد.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    اخبار بیشتر در سرویس اقتصادی
    کارگزاری مفید