بیکاری ایثارگران به 4 درصد رسید
به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از بنیادشهید، حجت الله امانی افزود: توصیههای موکد رهبر معظم انقلاب طی سال های گذشته منشا خدمات ارزنده ای در سطح کشور بوده است، به گونهای که اکنون نرخ بیکاری ایثارگران در کشور به رقم یادشده رسیده است.
وی تصریح کرد: با توجه به فرمایش رهبر معظم انقلاب که امسال را با عنوان «اقتصاد مقاومتی؛ تولید - اشتغال» نامگذاری کردند، بنیاد شهید برنامه های جامعی تعیین و تعریف کرده است.
امانی ادامه داد: 13 شعار محوری برای سال 96 تدوین و تهیه شد که از میان آنها شعار مورد پذیرش ریاست و مدیران کل بنیاد شهید به عنوان شعار اشتغال این سازمان به زودی تعیین می شود.
امانی اضافه کرد: سال گذشته 21 برنامه در سه بخش اصلی آموزش و توانمندسازی، استخدام و کارآفرینی تهیه، تدوین و اجرایی شد، اجرای ماده 31 قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران نیز سرلوحه کار قرار گرفت و بسته های تشویقی برای بخش خصوصی تعریف شد تا در قبال جذب جامعه هدف، امتیازاتی اعم از معافیت های مالیاتی کارفرماها به میزان 150 درصد حقوق پرداختی به فرد معرفی شده و استفاده از پنج سال حق بیمه سهم کارفرمایان برای آنها در نظر گرفته شود.
وی ادامه داد: بنیادشهید در بخش کارآفرینی نیز با ایجاد صندوق اشتغال و کارآفرینی ایثارگران و براساس سیاستهای شورای عالی اشتغال با بانکهای عامل قراردادهای لازم را منعقد کرده است.
** جذب بیش از 60 هزار ایثارگر در سه سال
مدیرکل اشتغال و کارآفرینی بنیادشهید گفت: از سال 1392 تا 1394 حدود 60 هزار و 399 ایثارگر در کل کشور مشغول به کار شدند و البته این تعداد جدا از آمار سال 1395 محاسبه شده است که آن هم حدود 15 هزار تن شاغل ایثارگر خواهد بود.
وی خاطرنشان کرد: در سال 96 با توجه به روند جذب استخدام و ظرفیت های محدود سعی خواهد شد که شرایط سنوات قبل تکرار شود، کل مجوز صادره دولت از آذر ماه 94 تا آبان ماه 95، حدود 2 هزار و 400 تن استخدام بود که سهم بنیاد شهید 600 تن محاسبه شد ولی ما توانستیم از محل مجوزهای باقی مانده در استانداری ها و با هماهنگی دستگاهها از سهم آزاد آنها نیز استفاده و نزدیک به 10 هزار تن را در سال 1395 استخدام کنیم.
وی درباره آزمون استخدامی سال جاری نیز گفت: متاسفانه در آزمون استخدامی، برخی سازمان ها پست های تکظرفیتی دارند و این مساله یکی از مشکلات ما طی سال های اخیر بود و در سال جاری طبق هماهنگی با سازمان استخدامی کشور تصمیم بر این گرفته شد که جامعه ایثارگری ظرفیت های 2 تن به بالا را انتخاب و شرکت کنند.
امانی اظهار کرد: اگر یک دستگاه ظرفیت یک استخدامی را دارد باید از قبل سهمیه ایثارگران را جدا کند و طی هماهنگی با سازمان استخدامی کشور آگهی استخدام را قبل از برگزاری آزمون ارائه دهد تا بنیاد شهید بتواند یکنفره ها را به میزان 25 درصد جدا کند، سپس این ظرفیت ها در دفترچه آزمون با ستاره مشخص میشود و این نشان دهنده آن است که افراد آزاد حق شرکت در این پستهای یک نفره را ندارند و اگر سازمانی دو نفر ظرفیت استخدامی داشت به نسبت 50 درصد یک نفر به جامعه ایثارگری تعلق خواهد گرفت.
وی درباره چشم انداز اشتغال بنیادشهید نیز گفت: تا سال 1398 اوج ورود جامعه هدف برای اشتغال است بعد از آن با توجه به وضعیت سنی جامعه هدف این آمار از سال 1403 به بعد سیر نزولی پیدا میکند، از سال 1398 تعداد بازنشستگان بنیاد شهید افزایش خواهد داشت و بنیاد باید پس از نظرسنجی نفرات مورد نیاز خود را به سازمان استخدامی کشور معرفی کند و مجوز استخدام بگیرد.
وی در ادامه درباره وضعیت استخدامی ایثارگران نیز گفت: براساس قانون برنامه ششم مشمولان ماده 21 طبق قانون باید ظرف سه ماه تبدیل وضعیت استخدامی به رسمی قطعی شوند و در غیر این صورت هر ایثارگری میتواند به کمیسیون ماده 16 برود و با ارائه مدارک، رای لازم را بگیرد، بنیاد شهید طبق روند سازمان استخدامی کشور حرکت میکند البته برخی دستگاهها به این قانون تمکین نمی کنند و ما نیز متقابلا بر اساس قانون مراتب را به مراجع ذی صلاح مانند سازمان بازرسی کشور اعلام می کنیم.
مدیرکل اشتغال و کارآفرینی بنیادشهید گفت: از سوی دیگر مشمول ماده 48 یا تبصره 2 ماده 21 میتوانند در صورت جانبازی یا شهادت پدر و یا فرزند جانباز بالای 25 درصد و یا آزاده به واسطه خروج پدر به استخدام سازمان دربیایند به همین منظور ایثارگران شاغل در دستگاهها برای جذب فرزندانشان به استناد تبصره 2 ماده 21 میتوانند رای لازم را از کمیسیون بگیرند و دستگاه را ملزم به استخدام کنند.
وی درباره آزمون استخدامی سال 1395 ایثارگران نیز افزود: آزمون برگزار شد و اکنون مرحله گزینش آغاز شده و در بعضی دستگاهها مانند وزارت بهداشت نزدیک به 70 درصد جایابی ها به پایان رسیده است و مشغول انجام مصاحبه ها هستند.
این مقام مسئول در بنیاد شهید ادامه داد: در آزمون استخدامی 1396 نیز 10 دستگاه باید شرکت کنند که مقرر شده است همه ظرفیتهای خود را تا اواخر اردیبهشت به بنیادشهید اعلام کنند تا بر اساس آن آگهی استخدام کلی صادر شود.
براساس آماربنیادشهید، تعداد جانبازان زیر 25 درصد 331 هزار و 555 تن، جانبازان 25 درصد و بالاتر 233 هزار و 267 تن، جانبازان 50 تا 69 درصد 25 هزار و 481 و جانبازان بالای 70 درصد حدود 9 هزار و 688 است؛ ضمن اینکه حدود هفت هزار جانباز اعصاب و روان شدید در کشور بسر می برند.