هر زنی باید این 9 حقیقت را درباره مغز یک مرد بداند!!
هر زنی باید این 9 حقیقت را درباره مغز یک مرد بداند!!
- مجموعه: روانشناسی زناشویی
بیتوته؛ بسیاری از برداشت های جالب توجه درباره مغز مردان بر اساس مطالعاتی روی مردان 18 تا 22 ساله انجام شده –که اغلب به دنبال جور کردن پول خوراکی و کارت های اعتباری خود بوده اند. البته مغز مردان در طول عمرشان دچار تغییرات فوق العاده ای می شود، و به سرعت از یک جوان مجرد خواهان رابطه جنسی به یک مرد با اراده و به دنبال آگاهی در حال تغییر است.
در این مقاله با تصورات غلط رایج در مورد مردان آشنا خواهید شد و یاد می گیرید که مردان چقدر در مقابل تنهایی آسیب پذیر بوده و چرا مردان اینقدر تمرکز ناامید کننده ای روی راه حل ها درارند؟ و در مدت کوتاهی آنچه که در مورد ذهن مردان نیاز است بدانید را بدست می آورید.
1. مردان هم ازدواج کردن را دوست دارند
زنان می خواهد مشکلات را حل و فصل کنند و مردان می خواهند برای همیشه به سر به هواییشان ادامه دهند بنابراین از زیر بار ازدواج شانه خالی می کنند. ولی این مورد ممکن است یکی از بزرگترین اشتباهاتی باشد که در نتیجه انجام آزمایش روی دانشجویان انجام شد.
خیانت به احتمال زیاد در مردان قبل از سن 30 سالگی رخ می دهد، یک مطالعه روی مردان بولیوی که در مجموعه مقالات انجمن سلطنتی سال 2007 منتشر شد نشان داده است که بعد از 30 سالگی اولویت اول مردان تمرکز روی خانواده شان است.
البته برخی مردان نسبت به دیگران سخت تر تعهد پذیر می شوند –این مشکل می تواند ژنتیکی باشد. بر اساس مطالعه ای در سال 2008 که در مجموعه مقالات آکادمی ملی علوم منتشر شد، مردان بدون " ژن بی بند و باری " که حدود 60 درصد از جمعیت را تشکیل می دهند بیشتر احتمال دارد که ازدواج کنند. هم خودشان و هم همسران این مردان به طور نسبی بیشتر از زندگی خود ابراز رضایت کرده اند.
2. رئیس کیه؟
به گفته بریزنداین Brizendine: یک سری سلسله مراتب بی ثبات می تواند به طور قابل توجهی در مردان باعث اضطراب شود. ولی یک زنجیره با ثبات از دستورات مثل قوانین اعمال شده در ارتش و بسیاری از شرایط کاری سطح تستوسترون مردان را کاهش داده و تمایلشان به خشم و درگیری را کاهش می دهد.
3. پدر شدن
در یک مطالعه که در سال 2000 روی تکامل و رفتار انسان انجام شد مشخص شد که مغز مردان چند ماه قبل از پدر شدن برای همکاری آماده می شود. پدر شدن باعث ایجاد تغییرات هورمونی در مردان می شود –پرولاکتین (هورمون زنانه)بالا رفته و تستوسترون کاهش پیدا می کند –که سبب تقویت رفتار پدرانه می شود.
به گفته بریزنداین که در این مطالعه شرکت نداشته است: ممکن است فرومون های (هورمون های تحریک کننده) pheromones یک زن باردار باعث ایجاد این تغییرات در شریک زندگی اش شود.
مطالعه ای که در سال 2008 در مجله هورمون ها و رفتار منتشر شد نشان داده که: در انتظار مادر شدن ممکن است فوایدی به دنبال داشته باشد: حتی قبل ازین که زن باردار شود فرومون های مردانه باعث جوانه زدن نورون های مادر خوبی بودن در مغز زن می شود.
4. بابا بازی
مطالعات نشان داده پدران روشی خاص برای بازی با کودکان دارند –خشن تر، خود انگیخته تر و با دست انداختن بیشتر –که سبب می شود کودکان بهتر یاد بگیرند، اعتماد به نفس بیشتری پیدا کنند و برای رویارویی با دنیای واقعی آماده شوند.همچنین این هم بازی بودن پدران، رفتارهای خطرناک جنسی کودکان را کاهش می دهد.
بر اساس چندین مطالعه که انجام شده مردانی که تمایل به ایفای نقش فعال پدری دارند، سطح تستوسترونشان پایین تر است. با این حال مشخص نیست آیا سطح این هورمون سبب ایجاد این رفتار می شود یا برعکس، محققان معتقدند که تکامل شامل علاقه به پدر بودن هم می شود. کودکان انسان در قلمرو حیوانات جز نیازمندترین کودکان محسوب می شوند و بهینه شدن پدران خوب شانس زنده ماندن نوزادان را افزایش داده و در نتیجه نسلشان ادامه پیدا می کند.
مردان هم ازدواج کردن را دوست دارند
5. منطقه " دفاع از قلمرو " مغز در مردان
به گفته بریزندین " بخشی از وظیفه مردان در طی تکاملی که از آن یاد کردیم، دفاع از قلمروشان است. تحقیقات بیشتری برای این مورد در انسان نسبت به سایر پستانداران مورد نیاز است، منطقه " دفاع از قلمرو " مغز در مردان نسبت به زنان بزرگتر است.
با این که زنان هم احساس مالکیت دارند ولی مردان زمانی که با تهدیدی نسبت به قلمرو، عشق یا زندگیشان روبرو شوند احتمال بیشتری دارد که به خشونت روی بیاورند.
6. علت عادت چشم چرانی در مردان
به گفته پرانجال مهتا، روانشناس اجتماعی در دانشگاه کلمبیا نیویورک: در حالی که اغلب تستوسترون را عامل پرخاشگری و خصومت می دانند این هورمون عامل میل جنسی هم هست. و مردان 6 برابر زنان این هورمون را در رگهای خود دارند.
مهتا و همکارانش متوجه شدند که تستوسترون باعث اختلال در منطقه کنترل مغز می شود. در حالی که این مساله هنوز تحت بررسی است ولی ممکن است توضیح بدهد که چرا مردان مانند یک " خلبان خودکار " چشم چرانی می کنند. با این که اغلب وقتی زنی از زاویه دیدشان خارج می شود او را به فراموشی می سپارند.
7. تمرکز مردان روی راه حل است
در حالی که در بسیاری از مطالعات مشخص شده که زنان رفتارشان همدلانه تر از مردان است، دکتر بریزندین معتقد است که این مساله کاملا درست نیست. سیستم همدلی مغز مردان زمانی پاسخ می دهد که شخصی پریشان بوده یا مشکلش را بیان کند. و منطقه " حل کردن مشکل " سریعا جایگزین مرحله قبلی می شود.
این منطقه مانند موتور جستجوی گوگل تمام مغز را جستجو می کند تا راه حلی برای مشکل بیابد. در نتیجه مردان تمایل بیشتری به حل یک مشکل دارند تا نشان دادن احساس همدلی شان.
8. مردان بیشتر در معرض تنهایی هستند
به گفته دکتر لوان بریزندین Dr. Louann Brizendine استاد روانشناسی بالینی دانشگاه کالیفرنیا سان فرانسیسکو و نویسند کتاب " مغز مردان " در سال 2010 ، تنهایی می تواند عوارض زیادی بر سلامت و مغز افراد بگذارد، ولی به نظر می رسد مردان مسن بیشتر در معرض این خطرات هستند.
مردان نسبت به زنان تمایل کمتری به حضور در اجتماع دارند که سبب تشدید تنهایی و دوری آن ها از جمع می شود.
مطالعات نشان داده، زندگی با زنان از این نظر برای مردان بسیار مفید است. مردان با روابط پایدار، سالم تر بوده، زندگی طولانی تری داشته و سطح هورمون هایی که باعث کاهش اضطراب می شود در آن ها افزایش پیدا می کند.
همچنین زنان برای غدد جنسی مردان هم مفید هستند. بر اساس مطالعه ای که در زیست شناسی تولید مثل در سال 2009 منتشر شد موش نری که با موش ماده زندگی می کرد نسبت به پسرعموهای تنهایش، مدت زمان بیشتری بارور باقی ماند.
9. مردان نسبت به زنان عاطفی ترند
در حالی که زنان به عنوان جنس عاطفی تر شناخته می شوند ولی محققان دریافتند نوزادان پسر واکنش های احساسی و رساتری نسبت به دختران نشان می دهند.
مردان بالغ هم کمی واکنش های احساسی قوی تری دارند –ولی فقط قبل از این که متوجه احساساتشان شوند (یعنی به محض اینکه خودشان متوجه نمایش احساساتشان می شوند جلوی خودشان را می گیرند). مطالعه ی که در سال 2008 در مجله روانشناسی اسکاندیناوی منتشر شد و حالات چهره مردان را مورد بررسی قرار می داد مشخص کرد هنگامی که مردان به مرحله آگاهی از احساسات خود می رسند دیگر بروز آن در چهره شان مشاهده نشده و روی چهره شان ماسک می زنند.
در جوانی پسران یاد می گیرند احساساتی که در جامعه " غیرمردانه " شناخته می شود را پنهان کنند. اما سرکوب احساسات در مردان می تواند پاسخ بدن به عکس العمل " جنگ یا گریز" باشد. محققان دانشگاه لوند در سوئد مطالعه ای در سال 2008 انجام دادند و بر اساس آن نظریه ای ارائه کردند که واکنش قوی یک مرد و سرکوب پس از آن او را برای رویارویی با تهدید آماده می کند.