انزجار ملی از هتاکی به رئیس جمهوری
در راهپیمایی امسال روز قدس، «حاشیه»ها میخواستند خود را همپای «متن» پیش ببرند. شعار علیه رئیس جمهوری، معاون اول او، رئیس و نایب رئیس مجلس بازخوردهای راهپیمایی روز قدس امسال را در شبکهها ی اجتماعی و بحثهایی که میان مردم مطرح شد، بیشتر به سمت حاشیهها سوق میداد.
به گزارش انتخاب روزنامه ایران نوشت، در پی حواشی دیروز چهرههای متعددی از مقامات دولتی گرفته تا شخصیتهای سیاسی در فضای مجازی به این اتفاقات واکنش نشان دادند. تا آنجا که نایب رئیس مجلس و همچنین نایب رئیس فراکسیون امید خواستار تشکیل کمیته حقیقتیاب و پیگیری قضایی ماجرا شدند. در آخرین ساعات روز گذشته هم وزیر کشور به معاون امنیتی و انتظامی خود دستور پیگیری این اتفاقات را صادر کرد. این وزارتخانه همچنین در اطلاعیهای با محکوم کردن حواشی رخ داده در راهپیمایی دیروز، به مردم نیز اطمینان خاطر داد که این حواشی پیگیری خواهند شد.
این در حالی است که بسیاری از ناظران و از جمله علی ربیعی، وزیر کار در اظهارنظرهایی تاکید کردهاند اتفاقات دیروز خودجوش نبوده و از جاهایی هدایت می شده است. علی ربیعی در این باره گفت: «جریانی سامانیافته از طرقی، محل ورود فرد مورد نظر به راهپیمایی و خروج آن را به دست میآورند. این افراد سامانیافته، به طور ثابت در آن مکان میمانند و به محض حضور فرد مورد نظر، شعارهای خود را میدهند.» اتفاقات دیروز در شبکه های مجازی یک بار دیگر باعث یادآوری حادثه حمله به سفارت عربستان شد. رخدادی که بارها رئیس جمهوری و مقامات دولتی از تبعات منفی آن برای کشور سخن گفتند. حادثه حمله به سفارت عربستان هم در روزهای نخست «خودجوش» معرفی شده بود اما پس از چندی مشخص شد که این حادثه از برخی جاها سازماندهی می شده و سازماندهان اصلی آن نیز در ارتباط نزدیک با برخی از شخصیتهای متنفذ سیاسی بوده اند.
بعد از ظهر دیروز وزیر کشور به معاون امنیتی و انتظامی خود دستور پیگیری اتفاقات رخ داده در حاشیه مراسم روز قدس را صادر کرد. در این دستور آمده است: «لازم است با عنایت به بیانات رهبر معظم انقلاب که ضمن تصریح مخالفت خود با اینگونه اقدامات، آن را به ضرر کشور بیان فرمودند با هماهنگی و مساعدت وزارت اطلاعات و نیروی انتظامی نسبت به پیگیری موضوع و به موجب قانون معرفی خاطیان به مراجع قضایی اقدام نمایید.»
وزارت کشور همچنین در بیانیه جداگانهای اعلام کرده که «حماسه بزرگ حضور ملت ایران در راهپیمایی دشمن شکن روز قدس، البته با برخی حواشی بسیار محدود نظیر اقدام غیرقانونی و دشمن شادکن تعدادی انگشت شمار از عناصر غافل یا فریب خورده در قالب توهین به برخی مقامات ارشد نظام همراه شد که رفع آن، مستوجب برخورد ریشهای و ارزیابی علل اصلی وقوع چنین غفلتهایی است. از چنین کوته اندیشیهای وحدت شکنانه بر ضرورت برخورد با جریانهای شبه رسانهای زمینه ساز و سبب ساز اینگونه تحرکات دشمن شادکن تأکید میکند.»
در راهپیمایی امسال روز قدس، «حاشیه»ها میخواستند خود را همپای «متن» پیش ببرند. شعار علیه رئیس جمهوری، معاون اول او، رئیس و نایب رئیس مجلس بازخوردهای راهپیمایی روز قدس امسال را در شبکهها ی اجتماعی و بحثهایی که میان مردم مطرح شد، بیشتر به سمت حاشیهها سوق میداد. در پی حواشی دیروز چهرههای متعددی از مقامات دولتی گرفته تا شخصیتهای سیاسی در فضای مجازی به این اتفاقات واکنش نشان دادند.
تا آنجا که نایب رئیس مجلس و همچنین نایب رئیس فراکسیون امید خواستار تشکیل کمیته حقیقتیاب و پیگیری قضایی ماجرا شدند. در آخرین ساعات روز گذشته هم وزیر کشور به معاون امنیتی و انتظامی خود دستور پیگیری این اتفاقات را صادر کرد. این وزارتخانه همچنین در اطلاعیهای با محکوم کردن حواشی رخ داده در راهپیمایی دیروز، به مردم نیز اطمینان خاطر داد که این حواشی پیگیری خواهند شد.
این در حالی است که بسیاری از ناظران و از جمله علی ربیعی، وزیر کار در اظهارنظرهایی تاکید کردهاند اتفاقات دیروز خودجوش نبوده و از جاهایی هدایت می شده است. علی ربیعی در این باره گفت: «جریانی سامانیافته از طرقی، محل ورود فرد مورد نظر به راهپیمایی و خروج آن را به دست میآورند. این افراد سامانیافته، به طور ثابت در آن مکان میمانند و به محض حضور فرد مورد نظر، شعارهای خود را میدهند.» اتفاقات دیروز در شبکه های مجازی یک بار دیگر باعث یادآوری حادثه حمله به سفارت عربستان شد. رخدادی که بارها رئیس جمهوری و مقامات دولتی از تبعات منفی آن برای کشور سخن گفتند. حادثه حمله به سفارت عربستان هم در روزهای نخست «خودجوش» معرفی شده بود اما پس از چندی مشخص شد که این حادثه از برخی جاها سازماندهی می شده و سازماندهان اصلی آن نیز در ارتباط نزدیک با برخی از شخصیتهای متنفذ سیاسی بوده اند.
بعد از ظهر دیروز وزیر کشور به معاون امنیتی و انتظامی خود دستور پیگیری اتفاقات رخ داده در حاشیه مراسم روز قدس را صادر کرد. در این دستور آمده است: «لازم است با عنایت به بیانات رهبر معظم انقلاب که ضمن تصریح مخالفت خود با اینگونه اقدامات، آن را به ضرر کشور بیان فرمودند با هماهنگی و مساعدت وزارت اطلاعات و نیروی انتظامی نسبت به پیگیری موضوع و به موجب قانون معرفی خاطیان به مراجع قضایی اقدام نمایید.» وزارت کشور همچنین در بیانیه جداگانهای اعلام کرده که «حماسه بزرگ حضور ملت ایران در راهپیمایی دشمن شکن روز قدس، البته با برخی حواشی بسیار محدود نظیر اقدام غیرقانونی و دشمن شادکن تعدادی انگشت شمار از عناصر غافل یا فریب خورده در قالب توهین به برخی مقامات ارشد نظام همراه شد که رفع آن، مستوجب برخورد ریشهای و ارزیابی علل اصلی وقوع چنین غفلتهایی است. از چنین کوته اندیشیهای وحدت شکنانه بر ضرورت برخورد با جریانهای شبه رسانهای زمینه ساز و سبب ساز اینگونه تحرکات دشمن شادکن تأکید میکند.»
این وزارتخانه همچنین اطمینان داده است: «بررسی دقیق ابعاد مختلف این موضوع در دستور کار مراجع ذیربط قرار گرفته و نتایج آن اعلام خواهد شد.»
شعارهای خودسرها علیه منتخب ملت
حوالی ظهر دیروز بود که اخبار، فیلمها و تصاویر منتشر شده در شبکههای اجتماعی نشان از وضعیتی نه چندان عادی در حاشیه راهپیمایی روز قدس داشت. نخستین فیلمی که منتشر شد، لحظهای را به تصویر میکشید که رئیس جمهوری در حال سوار شدن به خودروی خود بود و عدهای از جمعیت اطراف هم شعار «روحانی، بنیصدر، پیوندتان مبارک» را سر میدادند.
ساعاتی پس از پایان مراسم دیروز، فیلمهای بیشتری از حاشیههای ایجاد شده منتشر شد تا معلوم شود، گروههای خودسر تنها رئیس جمهوری را هدف شعارهای خود در روز قدس قرار ندادهاند و شخصیتهای دیگری نظیر علی لاریجانی، رئیس مجلس، اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهوری و علی مطهری، نایب رئیس دوم مجلس هم با همین وضعیت مواجه شدهاند.
با وجود این رسانههای مختلف تعداد افراد خودسر شعار دهند به رئیس جمهوری و دیگر مقامات در این مراسم را «اندک» توصیف کردند. خبرگزاری «ایرنا» هم گزارش داد در حاشیه توهینهای صورت گرفته به رئیس جمهوری، عده بیشتری از مردم هم با شعارهایی به حمایت از حسن روحانی پرداختند. همچنین خبرگزاری تسنیم، در مطلبی تعداد توهینکنندگان را «معدود» ارزیابی کرده و اقدام آنها را نیز «زشت و ناپسند» خواند.
شروع واکنشها؛ یادآوری اهمیت وحدت
توهین صورت گرفته به رئیس جمهوری و دیگر مقامات در حاشیه راهپیمایی روز قدس اما واکنشهای زیادی به همراه داشت. در یکی از نخستین واکنشها، جمشید انصاری معاون رئیس جمهوری در توئیتر خود نوشت: «اهانت به رئیس جمهوری، معاون اول و نایب رئیس مجلس، آن هم در روزی که نماد وحدت علیه دشمنان اسلام است، مصداق واقعی بازی خوردن از دشمن است.» مجید انصاری، معاون حقوقی رئیس جمهوری هم در گفتوگو با سایت جماران گفت: «توهین به رئیس جمهوری ایستادن در برابر جمهوریت نظام و شعار علیه ملت ایران است» و «پشت صحنه این اقدام عناصر نفوذی اسرائیل و منافقین قرار دارند.» وی افزود: «مسؤلین امنیتی، اطلاعاتی و قضایی کشور باید به شناسایی و برخورد قاطع با آنها بپردازند.»
اقدام علیه روحانی، خودجوش نبود
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز درباره شعارهای معدودی از تظاهرکنندگان روز قدس علیه حسن روحانی گفت: اقدام امروز علیه رئیس جمهوری، توهین به ملت، توهین به شعار وحدت اسلامی برای روز قدس و آرمانهای آن و کاملاً سازمانیافته است. امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری، همواره نسبت به اینگونه حرکات گلایهمند بوده و مخالف چنین تحرکاتی هستند. به گزارش خبرآنلاین، علی ربیعی ادامه داد: تجربه طولانی در مواجهه با اینگونه حوادث دارم. ماجرا در چند گام سامان میگیرد. اول اینکه باید گفت این افراد و اقدام آنها به هیچ عنوان خودجوش نیست و از متن طبیعی اجتماع راهپیمایان برنمیخیزد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: بعد اینکه جریانی سامانیافته از طرقی، محل ورود فرد مورد نظر به راهپیمایی و خروج آن را به دست میآورند. این افراد سامانیافته، به طور ثابت در آن مکان میمانند و به محض حضور فرد مورد نظر، شعارهای خود را میدهند. ربیعی اظهار داشت: چهارم اینکه دوستان و همکاران من که شاهد این ماجرا بودهاند نقل کردهاند که عده زیادی از راهپیمایان به این افراد توجه نکردهاند و بخش دیگری هم به چنین شعارهایی واکنش نشان دادهاند. این مشاهدات، نظریه پیشگفته درباره خودجوش نبودن این اتفاق را تأیید میکند. ربیعی در پایان گفت: دکتر روحانی خود نیز بخوبی با چنین پدیدهای آشناست و خوب میدانند که چنین اقداماتی،شأن و منزلت ایشان را در پیشگاه ملت افزایش میدهد.
پرویز اسماعیلی، معاون ارتباطات و اطلاعرسانی دفتر رئیس جمهوری نیز در توئیتر خود نوشت: به نظر شما صهیونیستها و داعش چقدر باید هزینه میکردند تا رسانههای امریکایی تیتر بزنند: راهپیمایی روز قدس با شعار علیه روحانی برگزار شد! حمید ابوطالبی، معاون سیاسی دفتر رئیس جمهوری نیز در همین رابطه نوشت: «رئیس جمهوری مظلوم است؛ او نمادعقلانیت، تدبیر، امید و اخلاق مداری درکشور است و برایش عظمت ایران و اسلام و آرمانهایش اصالت دارد.» وی تأکید کرد: «باید یکبار برای همیشه در اجماعی ملی به پلیدی آفرینی و تخریب امیدهای این ملت نه گفت.»
درخواست مطهری برای پیگیری قضایی
در ادامه واکنشها اما دیروز عبدالکریم حسینزاده، نایب رئیس فراکسیون امید خواستار تشکیل کمیته حقیقتیاب برای پی بردن به ریشهها و اهداف اتفاقات رخ داده شد. همزمان علی مطهری، نایب رئیس مجلس هم در پستی که در اینستاگرام خود منتشر کرد نوشت: «شعارهایی که عدهای با برنامهریزی قبلی علیه رئیس جمهوری در راهپیمایی روز قدس سر دادند قطعاً مصداق جرم است و اسناد آن نیز موجود است. باید ببینیم قوه قضائیه که به صرف احتمال وقوع جرم یک برنامه سخنرانی را در روز اربعین در مشهد لغو میکند اکنون که با یک جرم مشهود مواجه است چگونه رفتار میکند.
دادستان تهران اکنون در معرض یک آزمایش بزرگ است که آیا با تعقیب مجرمان استقلال و عدالت خود و قوه قضائیه را نشان میدهد یا با چشم پوشی از آن، گرایش سیاسی را بر اجرای حق و عدالت مقدم میدارد؟» او معتقد بود: «توهینهای به رئیس جمهوری که از روی عناد صورت گرفت حتماً باید پیگیری شود.»
فراکسیون امید نیز در بیانیهای با محکوم کردن توهین به رئیس جمهور تأکید کرد: همه افرادی که تحت تاثیر برخی القائات مسموم و یا به منظور انتقام گیری از رای مردم، وارد این بازی خطرناک شده اند، هشدار میدهد که در شرایط حساس منطقه ای و جهانی، هرگونه تلاش برای تخریب دولتی که به پشتوانه آرای قاطع مردمی، کارآمدترین ابزار نظام در مجامع بین المللی است، خطایی نابخشودنی و آسیبی جبران ناپذیر به منافع ملی است.
حسامالدین آشنا مشاور فرهنگی رئیس جمهوری هم در واکنش به توهین عدهای به رئیس جمهوری در کانال تلگرامی خود نظر صریح رهبر معظم انقلاب اسلامی درباره شعار علیه مسئولان را یادآورشد و نوشت: «بازخوانی نظر صریح رهبر انقلاب درباره شعار دادن علیه مسئولان: این را هم عرض بکنیم؛ اینکه من از بعضی مسئولان و سران کشور گلهگزاری کردم، موجب نشود که حالا یک عدهای راه بیفتند، بنا کنند علیه این و آن شعار دادن؛ نه، بنده با این کار مخالفم. اینکه شما یک نفر را بهعنوان ضد ولایت، ضد بصیرت، ضد چه، مشخص کنید، بعد یک عدهای راه بیفتند علیه او شعار بدهند، بنده با این کارها مخالفم؛ این را من صریح بگویم. بارها به کسانی که می توانند جلوی این چیزها را بگیرند، تذکر دادهام. آن کسانی که این کارها را می کنند، اگر واقعاً حزباللّهی و مؤمنند، خب نکنند. میبینید که تشخیص ما این است که این کارها به ضرر کشور است. با احساساتشان راه بیفتند اینجا، آنجا، علیه این شعار بدهند، علیه آن شعار بدهند؛ بخشی از سخنان رهبر انقلاب در 28 بهمن 91» کانال تلگرامی مجلس خبرگان رهبری هم در واکنش به طرح شعارها علیه رئیس جمهوری، نظر صریح رهبر انقلاب درباره شعار دادن علیه مسئولان را منتشر کرد.
محمد تقی رهبر، عضو جامعه روحانیت مبارز هم در واکنش به این اقدامات به سایت «انتخاب» گفت: «اینها که دست به این اقدامات میزنند حزباللهی و ولایتمدار نیستند و هیچ ربطی هم به جریان اصولگرا ندارند. کسی حزباللهی و ولایتمدار است که مصالح نظام و کشور را رعایت کند. اینها افراد مغرضی هستند که اقدامشان به نفع دشمنان ما و برخلاف وحدت ملی و اجتماعی در درون کشور است.» عبدالله رمضانزاده سخنگوی دولت اصلاحات نیز در واکنش به این ماجرا در توئیتر خود نوشت: «توسعه کشور و بهبود وضعیت اشتغال و معیشت عمومی در گرو حفظ اتحادملی است.
نباید در دام دوقطبیسازی مصنوعی عوامل امریکا افتاد که وحدت ملی را هدف دارند». همچنین محمدرضا عارف، رئیس فراکسیون امید نیز در همین رابطه نوشت: «طرح شعارهای انحرافی و توهینآمیز توسط وحدتشکنان در راهپیمایی روز قدس، همسویی و همصدایی با دشمنان ملت است.» در حالی که منتقدان دولت از «خودجوش» شعارها علیه رئیس جمهوری سخن گفتهاند اما کانال خبرگزاری فارس ساعاتی پس از پایان راهپیمایی دیروز مطلبی به قلم «محمد ایمانی» منتشر کرد که در آن حمایت از حواشی رخ داده دیروز به روشنی مشهود بود. در این مطلب آمده بود: «اگر کسی عنوان ریاستجمهوری را یدک بکشد و به منتقدان فرهیخته القابی مانند «مزدور، بیشناسنامه، ترسو، افراطی، جیببر، مستضعف فکری، متوهم، بزدل، کاسب تحریم، فاسد، عقب مانده، تازه به دوران رسیده، عصر حجری و...» نثار کند، شایسته است اما اگر چند نفر او را منافق بخوانند و با بنیصدر مقایسه کنند، کار ناشایستی کردهاند؟» این مطلب با پیش کشیدن این فرض که احتمالاً اتفاقات دیروز توسط خود دولت برای مظلوم نمایی سازماندهی شده بود، نوشته است: «چگونه است که وقتی آقای روحانی باد به دماغ میاندازد، رگبار اهانت و اتهامات خلاف واقع را به سمت به منتقدان دانشگاهی و حوزوی و علمای برجسته و سپاه و بسیج و... میگیرد و با افتخار لبخند میزند، سیاسیون و رسانههای همسو با دولت نه تنها ترش نمیکنند، بلکه حتی برای او کف هم میزنند و هورا میکشند؟»
این در حالی است که منتقدان اتفاقات دیروز معتقدند حواشی رخ داده پیام راهپیمایی روز قدس را تحتالشعاع خود قرار داد و نگذاشت تا پیام وحدت در برابر اسرائیل و حامیان آن با وضوح سالهای قبل به دنیا مخابره شود.
این در حالی است که بسیاری از ناظران و از جمله علی ربیعی، وزیر کار در اظهارنظرهایی تاکید کردهاند اتفاقات دیروز خودجوش نبوده و از جاهایی هدایت می شده است. علی ربیعی در این باره گفت: «جریانی سامانیافته از طرقی، محل ورود فرد مورد نظر به راهپیمایی و خروج آن را به دست میآورند. این افراد سامانیافته، به طور ثابت در آن مکان میمانند و به محض حضور فرد مورد نظر، شعارهای خود را میدهند.» اتفاقات دیروز در شبکه های مجازی یک بار دیگر باعث یادآوری حادثه حمله به سفارت عربستان شد. رخدادی که بارها رئیس جمهوری و مقامات دولتی از تبعات منفی آن برای کشور سخن گفتند. حادثه حمله به سفارت عربستان هم در روزهای نخست «خودجوش» معرفی شده بود اما پس از چندی مشخص شد که این حادثه از برخی جاها سازماندهی می شده و سازماندهان اصلی آن نیز در ارتباط نزدیک با برخی از شخصیتهای متنفذ سیاسی بوده اند.
بعد از ظهر دیروز وزیر کشور به معاون امنیتی و انتظامی خود دستور پیگیری اتفاقات رخ داده در حاشیه مراسم روز قدس را صادر کرد. در این دستور آمده است: «لازم است با عنایت به بیانات رهبر معظم انقلاب که ضمن تصریح مخالفت خود با اینگونه اقدامات، آن را به ضرر کشور بیان فرمودند با هماهنگی و مساعدت وزارت اطلاعات و نیروی انتظامی نسبت به پیگیری موضوع و به موجب قانون معرفی خاطیان به مراجع قضایی اقدام نمایید.»
وزارت کشور همچنین در بیانیه جداگانهای اعلام کرده که «حماسه بزرگ حضور ملت ایران در راهپیمایی دشمن شکن روز قدس، البته با برخی حواشی بسیار محدود نظیر اقدام غیرقانونی و دشمن شادکن تعدادی انگشت شمار از عناصر غافل یا فریب خورده در قالب توهین به برخی مقامات ارشد نظام همراه شد که رفع آن، مستوجب برخورد ریشهای و ارزیابی علل اصلی وقوع چنین غفلتهایی است. از چنین کوته اندیشیهای وحدت شکنانه بر ضرورت برخورد با جریانهای شبه رسانهای زمینه ساز و سبب ساز اینگونه تحرکات دشمن شادکن تأکید میکند.»
در راهپیمایی امسال روز قدس، «حاشیه»ها میخواستند خود را همپای «متن» پیش ببرند. شعار علیه رئیس جمهوری، معاون اول او، رئیس و نایب رئیس مجلس بازخوردهای راهپیمایی روز قدس امسال را در شبکهها ی اجتماعی و بحثهایی که میان مردم مطرح شد، بیشتر به سمت حاشیهها سوق میداد. در پی حواشی دیروز چهرههای متعددی از مقامات دولتی گرفته تا شخصیتهای سیاسی در فضای مجازی به این اتفاقات واکنش نشان دادند.
تا آنجا که نایب رئیس مجلس و همچنین نایب رئیس فراکسیون امید خواستار تشکیل کمیته حقیقتیاب و پیگیری قضایی ماجرا شدند. در آخرین ساعات روز گذشته هم وزیر کشور به معاون امنیتی و انتظامی خود دستور پیگیری این اتفاقات را صادر کرد. این وزارتخانه همچنین در اطلاعیهای با محکوم کردن حواشی رخ داده در راهپیمایی دیروز، به مردم نیز اطمینان خاطر داد که این حواشی پیگیری خواهند شد.
این در حالی است که بسیاری از ناظران و از جمله علی ربیعی، وزیر کار در اظهارنظرهایی تاکید کردهاند اتفاقات دیروز خودجوش نبوده و از جاهایی هدایت می شده است. علی ربیعی در این باره گفت: «جریانی سامانیافته از طرقی، محل ورود فرد مورد نظر به راهپیمایی و خروج آن را به دست میآورند. این افراد سامانیافته، به طور ثابت در آن مکان میمانند و به محض حضور فرد مورد نظر، شعارهای خود را میدهند.» اتفاقات دیروز در شبکه های مجازی یک بار دیگر باعث یادآوری حادثه حمله به سفارت عربستان شد. رخدادی که بارها رئیس جمهوری و مقامات دولتی از تبعات منفی آن برای کشور سخن گفتند. حادثه حمله به سفارت عربستان هم در روزهای نخست «خودجوش» معرفی شده بود اما پس از چندی مشخص شد که این حادثه از برخی جاها سازماندهی می شده و سازماندهان اصلی آن نیز در ارتباط نزدیک با برخی از شخصیتهای متنفذ سیاسی بوده اند.
بعد از ظهر دیروز وزیر کشور به معاون امنیتی و انتظامی خود دستور پیگیری اتفاقات رخ داده در حاشیه مراسم روز قدس را صادر کرد. در این دستور آمده است: «لازم است با عنایت به بیانات رهبر معظم انقلاب که ضمن تصریح مخالفت خود با اینگونه اقدامات، آن را به ضرر کشور بیان فرمودند با هماهنگی و مساعدت وزارت اطلاعات و نیروی انتظامی نسبت به پیگیری موضوع و به موجب قانون معرفی خاطیان به مراجع قضایی اقدام نمایید.» وزارت کشور همچنین در بیانیه جداگانهای اعلام کرده که «حماسه بزرگ حضور ملت ایران در راهپیمایی دشمن شکن روز قدس، البته با برخی حواشی بسیار محدود نظیر اقدام غیرقانونی و دشمن شادکن تعدادی انگشت شمار از عناصر غافل یا فریب خورده در قالب توهین به برخی مقامات ارشد نظام همراه شد که رفع آن، مستوجب برخورد ریشهای و ارزیابی علل اصلی وقوع چنین غفلتهایی است. از چنین کوته اندیشیهای وحدت شکنانه بر ضرورت برخورد با جریانهای شبه رسانهای زمینه ساز و سبب ساز اینگونه تحرکات دشمن شادکن تأکید میکند.»
این وزارتخانه همچنین اطمینان داده است: «بررسی دقیق ابعاد مختلف این موضوع در دستور کار مراجع ذیربط قرار گرفته و نتایج آن اعلام خواهد شد.»
شعارهای خودسرها علیه منتخب ملت
حوالی ظهر دیروز بود که اخبار، فیلمها و تصاویر منتشر شده در شبکههای اجتماعی نشان از وضعیتی نه چندان عادی در حاشیه راهپیمایی روز قدس داشت. نخستین فیلمی که منتشر شد، لحظهای را به تصویر میکشید که رئیس جمهوری در حال سوار شدن به خودروی خود بود و عدهای از جمعیت اطراف هم شعار «روحانی، بنیصدر، پیوندتان مبارک» را سر میدادند.
ساعاتی پس از پایان مراسم دیروز، فیلمهای بیشتری از حاشیههای ایجاد شده منتشر شد تا معلوم شود، گروههای خودسر تنها رئیس جمهوری را هدف شعارهای خود در روز قدس قرار ندادهاند و شخصیتهای دیگری نظیر علی لاریجانی، رئیس مجلس، اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهوری و علی مطهری، نایب رئیس دوم مجلس هم با همین وضعیت مواجه شدهاند.
با وجود این رسانههای مختلف تعداد افراد خودسر شعار دهند به رئیس جمهوری و دیگر مقامات در این مراسم را «اندک» توصیف کردند. خبرگزاری «ایرنا» هم گزارش داد در حاشیه توهینهای صورت گرفته به رئیس جمهوری، عده بیشتری از مردم هم با شعارهایی به حمایت از حسن روحانی پرداختند. همچنین خبرگزاری تسنیم، در مطلبی تعداد توهینکنندگان را «معدود» ارزیابی کرده و اقدام آنها را نیز «زشت و ناپسند» خواند.
شروع واکنشها؛ یادآوری اهمیت وحدت
توهین صورت گرفته به رئیس جمهوری و دیگر مقامات در حاشیه راهپیمایی روز قدس اما واکنشهای زیادی به همراه داشت. در یکی از نخستین واکنشها، جمشید انصاری معاون رئیس جمهوری در توئیتر خود نوشت: «اهانت به رئیس جمهوری، معاون اول و نایب رئیس مجلس، آن هم در روزی که نماد وحدت علیه دشمنان اسلام است، مصداق واقعی بازی خوردن از دشمن است.» مجید انصاری، معاون حقوقی رئیس جمهوری هم در گفتوگو با سایت جماران گفت: «توهین به رئیس جمهوری ایستادن در برابر جمهوریت نظام و شعار علیه ملت ایران است» و «پشت صحنه این اقدام عناصر نفوذی اسرائیل و منافقین قرار دارند.» وی افزود: «مسؤلین امنیتی، اطلاعاتی و قضایی کشور باید به شناسایی و برخورد قاطع با آنها بپردازند.»
اقدام علیه روحانی، خودجوش نبود
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز درباره شعارهای معدودی از تظاهرکنندگان روز قدس علیه حسن روحانی گفت: اقدام امروز علیه رئیس جمهوری، توهین به ملت، توهین به شعار وحدت اسلامی برای روز قدس و آرمانهای آن و کاملاً سازمانیافته است. امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری، همواره نسبت به اینگونه حرکات گلایهمند بوده و مخالف چنین تحرکاتی هستند. به گزارش خبرآنلاین، علی ربیعی ادامه داد: تجربه طولانی در مواجهه با اینگونه حوادث دارم. ماجرا در چند گام سامان میگیرد. اول اینکه باید گفت این افراد و اقدام آنها به هیچ عنوان خودجوش نیست و از متن طبیعی اجتماع راهپیمایان برنمیخیزد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: بعد اینکه جریانی سامانیافته از طرقی، محل ورود فرد مورد نظر به راهپیمایی و خروج آن را به دست میآورند. این افراد سامانیافته، به طور ثابت در آن مکان میمانند و به محض حضور فرد مورد نظر، شعارهای خود را میدهند. ربیعی اظهار داشت: چهارم اینکه دوستان و همکاران من که شاهد این ماجرا بودهاند نقل کردهاند که عده زیادی از راهپیمایان به این افراد توجه نکردهاند و بخش دیگری هم به چنین شعارهایی واکنش نشان دادهاند. این مشاهدات، نظریه پیشگفته درباره خودجوش نبودن این اتفاق را تأیید میکند. ربیعی در پایان گفت: دکتر روحانی خود نیز بخوبی با چنین پدیدهای آشناست و خوب میدانند که چنین اقداماتی،شأن و منزلت ایشان را در پیشگاه ملت افزایش میدهد.
پرویز اسماعیلی، معاون ارتباطات و اطلاعرسانی دفتر رئیس جمهوری نیز در توئیتر خود نوشت: به نظر شما صهیونیستها و داعش چقدر باید هزینه میکردند تا رسانههای امریکایی تیتر بزنند: راهپیمایی روز قدس با شعار علیه روحانی برگزار شد! حمید ابوطالبی، معاون سیاسی دفتر رئیس جمهوری نیز در همین رابطه نوشت: «رئیس جمهوری مظلوم است؛ او نمادعقلانیت، تدبیر، امید و اخلاق مداری درکشور است و برایش عظمت ایران و اسلام و آرمانهایش اصالت دارد.» وی تأکید کرد: «باید یکبار برای همیشه در اجماعی ملی به پلیدی آفرینی و تخریب امیدهای این ملت نه گفت.»
درخواست مطهری برای پیگیری قضایی
در ادامه واکنشها اما دیروز عبدالکریم حسینزاده، نایب رئیس فراکسیون امید خواستار تشکیل کمیته حقیقتیاب برای پی بردن به ریشهها و اهداف اتفاقات رخ داده شد. همزمان علی مطهری، نایب رئیس مجلس هم در پستی که در اینستاگرام خود منتشر کرد نوشت: «شعارهایی که عدهای با برنامهریزی قبلی علیه رئیس جمهوری در راهپیمایی روز قدس سر دادند قطعاً مصداق جرم است و اسناد آن نیز موجود است. باید ببینیم قوه قضائیه که به صرف احتمال وقوع جرم یک برنامه سخنرانی را در روز اربعین در مشهد لغو میکند اکنون که با یک جرم مشهود مواجه است چگونه رفتار میکند.
دادستان تهران اکنون در معرض یک آزمایش بزرگ است که آیا با تعقیب مجرمان استقلال و عدالت خود و قوه قضائیه را نشان میدهد یا با چشم پوشی از آن، گرایش سیاسی را بر اجرای حق و عدالت مقدم میدارد؟» او معتقد بود: «توهینهای به رئیس جمهوری که از روی عناد صورت گرفت حتماً باید پیگیری شود.»
فراکسیون امید نیز در بیانیهای با محکوم کردن توهین به رئیس جمهور تأکید کرد: همه افرادی که تحت تاثیر برخی القائات مسموم و یا به منظور انتقام گیری از رای مردم، وارد این بازی خطرناک شده اند، هشدار میدهد که در شرایط حساس منطقه ای و جهانی، هرگونه تلاش برای تخریب دولتی که به پشتوانه آرای قاطع مردمی، کارآمدترین ابزار نظام در مجامع بین المللی است، خطایی نابخشودنی و آسیبی جبران ناپذیر به منافع ملی است.
حسامالدین آشنا مشاور فرهنگی رئیس جمهوری هم در واکنش به توهین عدهای به رئیس جمهوری در کانال تلگرامی خود نظر صریح رهبر معظم انقلاب اسلامی درباره شعار علیه مسئولان را یادآورشد و نوشت: «بازخوانی نظر صریح رهبر انقلاب درباره شعار دادن علیه مسئولان: این را هم عرض بکنیم؛ اینکه من از بعضی مسئولان و سران کشور گلهگزاری کردم، موجب نشود که حالا یک عدهای راه بیفتند، بنا کنند علیه این و آن شعار دادن؛ نه، بنده با این کار مخالفم. اینکه شما یک نفر را بهعنوان ضد ولایت، ضد بصیرت، ضد چه، مشخص کنید، بعد یک عدهای راه بیفتند علیه او شعار بدهند، بنده با این کارها مخالفم؛ این را من صریح بگویم. بارها به کسانی که می توانند جلوی این چیزها را بگیرند، تذکر دادهام. آن کسانی که این کارها را می کنند، اگر واقعاً حزباللّهی و مؤمنند، خب نکنند. میبینید که تشخیص ما این است که این کارها به ضرر کشور است. با احساساتشان راه بیفتند اینجا، آنجا، علیه این شعار بدهند، علیه آن شعار بدهند؛ بخشی از سخنان رهبر انقلاب در 28 بهمن 91» کانال تلگرامی مجلس خبرگان رهبری هم در واکنش به طرح شعارها علیه رئیس جمهوری، نظر صریح رهبر انقلاب درباره شعار دادن علیه مسئولان را منتشر کرد.
محمد تقی رهبر، عضو جامعه روحانیت مبارز هم در واکنش به این اقدامات به سایت «انتخاب» گفت: «اینها که دست به این اقدامات میزنند حزباللهی و ولایتمدار نیستند و هیچ ربطی هم به جریان اصولگرا ندارند. کسی حزباللهی و ولایتمدار است که مصالح نظام و کشور را رعایت کند. اینها افراد مغرضی هستند که اقدامشان به نفع دشمنان ما و برخلاف وحدت ملی و اجتماعی در درون کشور است.» عبدالله رمضانزاده سخنگوی دولت اصلاحات نیز در واکنش به این ماجرا در توئیتر خود نوشت: «توسعه کشور و بهبود وضعیت اشتغال و معیشت عمومی در گرو حفظ اتحادملی است.
نباید در دام دوقطبیسازی مصنوعی عوامل امریکا افتاد که وحدت ملی را هدف دارند». همچنین محمدرضا عارف، رئیس فراکسیون امید نیز در همین رابطه نوشت: «طرح شعارهای انحرافی و توهینآمیز توسط وحدتشکنان در راهپیمایی روز قدس، همسویی و همصدایی با دشمنان ملت است.» در حالی که منتقدان دولت از «خودجوش» شعارها علیه رئیس جمهوری سخن گفتهاند اما کانال خبرگزاری فارس ساعاتی پس از پایان راهپیمایی دیروز مطلبی به قلم «محمد ایمانی» منتشر کرد که در آن حمایت از حواشی رخ داده دیروز به روشنی مشهود بود. در این مطلب آمده بود: «اگر کسی عنوان ریاستجمهوری را یدک بکشد و به منتقدان فرهیخته القابی مانند «مزدور، بیشناسنامه، ترسو، افراطی، جیببر، مستضعف فکری، متوهم، بزدل، کاسب تحریم، فاسد، عقب مانده، تازه به دوران رسیده، عصر حجری و...» نثار کند، شایسته است اما اگر چند نفر او را منافق بخوانند و با بنیصدر مقایسه کنند، کار ناشایستی کردهاند؟» این مطلب با پیش کشیدن این فرض که احتمالاً اتفاقات دیروز توسط خود دولت برای مظلوم نمایی سازماندهی شده بود، نوشته است: «چگونه است که وقتی آقای روحانی باد به دماغ میاندازد، رگبار اهانت و اتهامات خلاف واقع را به سمت به منتقدان دانشگاهی و حوزوی و علمای برجسته و سپاه و بسیج و... میگیرد و با افتخار لبخند میزند، سیاسیون و رسانههای همسو با دولت نه تنها ترش نمیکنند، بلکه حتی برای او کف هم میزنند و هورا میکشند؟»
این در حالی است که منتقدان اتفاقات دیروز معتقدند حواشی رخ داده پیام راهپیمایی روز قدس را تحتالشعاع خود قرار داد و نگذاشت تا پیام وحدت در برابر اسرائیل و حامیان آن با وضوح سالهای قبل به دنیا مخابره شود.
منبع : روزنامه ایران