نشانه کمبود ید در زنان باردار

کدخبر: ۱۷۳۴۲۶
کمبود ید موجب بزرگ شدن غده تیروئید و در نتیجه باعث تورم در گردن میشود
به گزارش سایت تالاب؛ رئیس مرکز تحقیقات ریزمغذی های پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم دانشگاه علومپزشکی شهید بهشتی گفت: پایش 12 استان کشور نشان می‌دهد که زنان باردار و شیرده به کمبود ید خفیف تا متوسط مبتلا میباشند.

وجود ید برای سنتز هورمونهای تیروئید اهمیت اساسی دارد؛ در حقیقت غده تیروئید مصرف کننده اصلی ید در بدن هست و کمبود آن به اختلالاتی در کار تیروئید منجر میشود.

پزشک حسین دلشاد افزود: میانگین ید در ادرار زنان باردار و شیرده 150 میکروگرم در لیتر هست که متأسفانه در جمعیت مورد مطالعه این متغیر حدود 95 میکروگرم در لیتر بود. این موضوع نشان میدهد که میزان ید دریافتی این گروه ها از جامعه کم هست.

میانگین ید مورد نیاز روزانه زنان باردار

وی، میانگین ید مورد نیاز هرروز زنان باردار و شیرده را 250 میکروگرم اعلام کرد و گفت: با دقت به اینکه بخشی از ید دریافتی جذب مادران و جنین در حال رشد شده و بخشی دیگر از طریق ادرار دفع میشود، اگر میانگین ید اداری این گروه از جامعه 150 میکروگرم باشد، نشان می‌دهد که آنان ید کافی را دریافت کرده اند.

دلشاد ادامه داد: با سعی و تلاش 3 دهه جدید، اختلال های ناشی از کمبود ید، کل جامعه به جز زنان باردار و مادران شیرده برطرف شده و میزان ید دریافتی آنان به جز این قشر به حد مطلوب رسیده هست.

وی ادامه داد: مصرف مناسب نمک های ید دار هم به تنهایی نمیتواند جوابگوی ید مورد نیاز مادران در دوران بارداری و شیردهی باشد و آنان نیاز به بهرهگیری مکمل ها برای جبران کمبود ید دارند.

دلشاد اظهار کرد: سازمان بهداشت جهانی، انجمن های عملی و مراکز تحقیقاتی به همین علت، به این افراد پیشنهاد کرد که اضافه بر مصرف هرروز نمک یددار، هرروز به مقدار 150 میکروگرم مکمل ید به صورت قرص یا کپسول بهرهگیری کنند.

وی به اقدام این مرکز برای رفع مشکل کمبود ید این گروه از جامعه اشاره و بیان کرد: این آلبوم با همکاری یک شرکت دانش بنیان دارویی و حمایت وزارت بهداشت، برای نخستین بار در خاورمیانه اقدام به ساخت داروی یدوفولیک کرد تا ید مورد نیاز زنان باردار و مادران شیرده تأمین شود.

رئیس مرکز تحقیقات ریزمغذی‌های پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم گفت: کپسول های یدوفولیک این مرکز حاوی 5 میکروگرم اسیدفولیک و 150 میکروگرم ید هست که با مصرف به موقع آن، مشکل کمبود دریافت ید زنان باردار و مادران شیرده رفع میشود.

نشانه کمبود ید در زنان باردار

وی به زنانی که تمایل به بارداری دارند، پیشنهاد کرد که حداقل سه ماه گذشته از بارداری، مصرف کپسول یدوفولیک را آغاز کنند تا دچار کمبود ید نشوند.

رئیس مرکز تحقیقات ریزمغذی‌های پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم گفت: زنان باردار و شیرده که از قرص لووتیروکسین برای کم کاری غده تیروئید یا گواتر گره ای یا ساده، بهرهگیری میکنند نیاز به مصرف این کپسول ندارند.

وی اظهار امیدواری کرد با گسترش مصرف این‌گونه فرآورده های دارویی در آینده هم شاهد تأمین ید مورد نیاز زنان باردار و مادران شیرده باشیم و هم از عوارض و اختلالات ناشی از کمبود ید در این گروه از جامعه پیش گیری شود.

دلشاد با اشاره به اینکه کمبود ید می‌تواند برای مادران و نوزادان مشکلاتی ایجاد کند، گفت: افزایش سقط، زایمان نوزاد مرده، فشارخون بارداری از جمله عوارض کمبود ید در دوران حاملگی هست و چنانچه نوزاد زنده، متولد شود در معرض خطر عقب ماندگی ذهنی و جسمی هست.

پیشگری از عوارض کمبود ید

کمبود ید میتواند برای مادران و نوزادان مشکلاتی ایجاد کند

پنج نشانه کمبود ید

یبوست

زمانی که بدن به اندازه کافی ید دریافت نکند، موجب گرفتگی حرکت روده یا یبوست میشود.

 

افزایش وزن

کمبود ید در بدن میتواند موجب کاهش فرایند سوخت انرژی و در نتیجه افزایش وزن غیرقابل توجیه شود.

بزرگ شدن غده تیروئید

کمبود ید همینطور موجب بزرگ شدن غده تیروئید و در نتیجه باعث تورم در گردن میشود.

افسردگی

با دقت به اینکه هورمون تیروئید نقش مهمی در تکامل سیستم عصبی دارد، کمبود ید موجبافسردگی و سایر اختلالات ذهنی میشود.

تغییر در چرخه قاعدگی

کمبود ید منجر به تشدید و نامنظم شدن چرخه قاعدگی میشود؛ هورمونهای تیروئید، ساخت هورمونهای ساخت مثل مثل استروژن و نوسانات آن را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید