از «پیامبر هلندی» تا فردی که ادعا میکرد همسر امام زمان(عج) است!
به گزارش فارس، شاید بارها برای هرکدام از ما پیش آمده باشد که از گوشه و کنار خبرهایی میشنویم که موجب تعجب ما میشود. خبرهایی مانند اینکه فلان فرقه انحرافی در فلان نقطه کشور در حال گسترش و نفوذ است یا فردی با ادعای نبوت یا امام زمان بودن در حال یارگیری است. اینها خبرهایی است که همواره سبب میشود حساسیت ما نسبت به باورها و اندیشههای انحرافی برانگیخته شود.
اما با توجه به گسترده شدن فضای شبکههای اجتماعی که بر پایه تحریک لحظهای فعالیت میکنند چنین اخباری تنها یک لحظه ما را متوجه خود میکنند و بعد در بایگانی ذهن به فراموشی سپرده میشود و کسی حساس نمیشود تا اگر در عقاید خود سست است به تحکیم آنها بپردازد و اگر کسی میتواند کمک کند دیگران عقایدشان به تاراج برده نشود.
فرقهها، گروهکها و جریانهای دروغین و نوظهور پدیدههایی هستند که مبنایی نداشته و بر پایه موهومات باورهای خود را بنیان نهادهاند و هواداران خود را نیز که اغلب از طیف کمتر مطلع بشمار میروند از طریق تحریک عاطفه و احساس جذب میکنند.
به همین بهانه مناسب بود برای آنهایی که میخواهند با این فرقهها و جریانها و روشهای جذب و عضوگیری آنها شوند و کارکردهای تبلیغی آنها را شناسایی کنند، نگاهی به کتاب «کژراهه بیپایان» اثر روحالله شاکری زواردهی کنیم. این کتاب را دفتر نشر معارف منتشر کرده است.
از آنجا که یگانه عامل عزت و سربلندی مسلمانان، وحدت و انسجام آنان در پرتو تعالیم نورانی و جاودانی دین مبین اسلام است، و استعمارگران در طول تاریخ همواره در تلاشند که این وحدت را به تفرقه و جدایی تبدیل کنند و با فرقه سازی، مذاهب و مسلمین را به جان یکدیگر بیندازند این کتاب در 10 فصل از یکسو به ریشههای پیدایش بهائیت، یعنی شیخیگری و بابیگری پرداخته و از سوی دیگر از نقش کشورهای استعماری مثل روسیه، انگلیس، آمریکا و در نهایت صهیونیزم در این زمینه سخن به میان آورده است.
از آنجا که ماهیت ضداستعماری اسلام مانع طمعورزی ایشان میشود، برای رخنه در این سد نیرومند، افکار پوشالی خود را بیشتر در حوزه کشورهای اسلامی و بهواسطه حکومتها و عوامل دست نشانده متمرکز کرده و فرقههای ضالهای چون بهائیت را بهوجود آوردهاند. به همین منظور در این کتاب ضمن طرح کردن کلیات مورد بحث در باب این فرقهها و همچنین اولین فرقههای انحرافی در تاریخ؛ به طور مجزا در هر فصل به فرقههایی مانند «شیخیه»، «بابیه» و «بهائیت» پرداخته است.
در فصل نهم این کتاب خواننده با نحوه عملکرد فرقههای انحرافی نیز آشنا میشود. و در فصل پایانی مدعیان دروغین را نیز به خواننده معرفی میکند.
در این بخش از آنهایی که در حضور ائمه ادعاهایی مبنی بر امامت و نبوت داشتند تا آنهایی که در روزگار کنونی مدعی همسر، فرزند یا رابط خاص امام عصر(عج) بودن را داشتند را خواننده میخواند. سادهدلان نیز با نیتهای سالم فریب آنها را خوردهاند و از روی ناآگاهی به این افراد اقتدا میکنند. در همین بخش با موردی روبرو میشویم که میگوید پیامبری از هلند است که پس از مدتی ادعای امام زمان بودن کرده و برای هدایت افراد برانگیخته شده است.
این کتاب که 272 صفحه تالیف و تدوین شده میتواند برای آشنایی با فرقههای انحرافی و نحوه عملکرد آنها و روشهای جذب افراد اثری مفید باشد که خوانندگان را یاری دهد تا در دام این قبیل باورهای پوچ و منحرف دچار نکند.