آیا قولنج شکستن مضر است؟
همه ی شما باید بدانید که شکستن قولنج درست است که یک حس آرامش بخشی به ما می دهد اما این امر می تواند بسیار آسیب زا باشد. متخصصان زیادی بر این عقیده هستند که خم کردن مفاصل یا به اصطلاح شکستن قولنج برای کسانی که از مشکلات مفصلی و درد های مزمن استخوانی - عضلانی رنج می برند می تواند بسیار خطرناک باشد .
قولنج شکستن
بررسی های زیادی در این زمینه صورت گرفته شده است که نتایج این بر رسی هاحاکی از این است که خم کردن مفاصل انگشتان، گردن، کمر و... و قولنج شکستن برای افراد سالم تقریبا هیچ گونه ضرری ندارد و به مفاصل، مهره های گردن و کمر و استخوان هیچ آسیبی وارد نمی کند. تا حالا هیچ پژوهش علمی موثقی که بیان کند قولنج شکستن با ابتلا شدن به آرتروز رابطه ای دارد وجود ندارد. برخی از متخصصان سرشناس بر این عقیده اند که این کار در طولانی مدت می تواند آسیب زا باشد . این متخصصان اعتقاد دارند که به این علت این کار می تواند آسیب زا باشد چون برخی افراد گاهی فشار زیادی بر مفاصل خود وارد می آورند تا صدای خوشایند این کار را بشنوند و همین امر سبب صدمه دیدن آن عضو و یا مفصل در طولانی مدت خواهد بود.
عوارض؟!
بنابراین نتیجه می گیریم که اگر احساس می کنید شما جزو آن دسته آدم هایی هستید که خیلی به این کار عادت کرده اید و بعضی اوقات فشار زیادی به مفاصل خود می آورد که حتما صدای شکستن آن ها را بشنوید توصیه می کنیم که در این امر برای همیشه تجدید نظر کنید. اگر هم اطرافیانتان بیشتر اوقات قولنج کمرتان را با پا یا دست می شکنند باید از این کار پرهیز نمایید چون ممکن است به ستون فقرات آسیب برسانید و باعث ایجاد درد های مفصلی در نواحی گردن ، کمر، شوید همچنین ممکن است باعث سردرد ، تاری دید و .... در شما گردد . برخی از این صدا ها در هنگام قولنج شکستن می تواند به دلیل فشار منفی ای که در داخل مفصل ایجاد می شود نام علمی این صدا هاپینگ می باشد که عوارض شکستن قولنج گاهی نتیجه آن است. با ایجاد فشار منفی فضای اضافه ای در داخل مفصل به وجود می آید و برای پر شدن این فضا درون کپسول مفصلی مایعی که وجود دارد تبدیل به گاز می گردد که اغلب این گاز گاز Co2 است . ایجاد صدا به علت تبدیل این مایع به گاز می باشد که به آن در اصطلاح هاپینگ یا قولنج شکستن گفته می شود و می تواند آسیب زا باشد . شایان ذکر است که اعلام کنیم هیچ نامی از قولنج شکستن در منابع و متون معتبر علمی برده نشده است.