آدرس غلط جانسون/ادامه همراهی لندن با دولت ترامپ

کدخبر: ۱۷۹۵۵۷
حمایت انگلیس از ایالات متحده آمریکا در تنش به وجود آمده با کره شمالی نوعی خطای استراتژیک و راهبردی محسوب می شود و نتیجه ای جز درگیر شدن انگلیس در منازعه ای سخت نخواهد بود.

خبرگزاری مهر، گروه بین الملل-حنیف غفاری: بوریس جانسون، وزیر امور خارجه انگلیس در تازه ترین اظهارات خود، کره شمالی را عامل ایجاد تنش در شبه جزیره کره معرفی کرده و تاکید کرده است که پیونگ یانگ، باید مشکل ایجاد شده میان خود و ایالات متحده آمریکا را حل و فصل کند.

همچنین بوریس جانسون تاکید کرده است  که در راستای حل و فصل این بحران، با واشنگتن همکاری خواهد کرد. در خصوص اظهارات بوریس جانسون نکاتی وجود دارد که نمی توان به راحتی از کنار آن گذشت:

نخستین نکته اینکه مقامات انگلیسی، اعم از مقامات حزب کارگر و محافظه کار، همواره پیروی از سیاستهای ایالات متحده آمریکا را در دستور کار خود قرار داده اند. در این خصوص، اساسا اهمیتی برای مقامات انگلیسی وجود ندارد که کدام حزب در کاخ سفید بر سر کار باشد.

این قاعده در خصوص دولت ترامپ نیز صادق است. بی دلیل نیست که بسیاری از تحلیلگران مسائل بین الملل، لندن را مجری سیاستهای آمریکا در اروپا و نظام بین الملل می دانند. اظهارات اخیر بوریس جانسون نیز در همین مجرا قابل تجزیه و  تحلیل است.

هنوز خاطره تلخ همراهی تونی بلر، نخست وزیر اسبق انگلیس با جرج واکر بوش در جریان حمله به افغانستان و عراق از یادها نرفته است. اگرچه هم اکنون خانه شماره ۱۰ خیابان داونینگ استریت در تسخیر محافظه کاران قرار دارد و حزب کارگر از صحنه خارج شده است، اما پیروی از واشنگتن به عنوان یک استراتژی و رهبرد ثابت در سیاست خارجی انگلیس باقی مانده است.

نکته دوم اینکه بوریس جانسون و مقامات انگلیسی به خوبی می دانند که ایالات متحده آمریکا در ایجاد تنشهای موجود در شبه جزیره کره بیشترین سهم را داشته است. راه اندازی مانورهای مشترک و تهدید آمیز در  آبهای این شبه جزیره و تهدید مستقیم کره شمالی و وضع تحریمهای سخت علیه این کشور و ممانعت از مذاکره مستقیم میان سئول و پیونگ یانگ از جمله مواردی هستند که نماد بحران سازی آمریکا در شبه جزیره کره محسوب می شوند.

همچنین مقامات انگلیسی به خوبی می دانند که ایالات متحده آمریکا چه نقشی در بر هم زدن مذاکرات ۶ جانبه هسته ای با کره شمالی ایفا کرده است. طی سالهای اخیر، هر زمان سئول و پیونگ یانگ تصمیم به مذاکره مستقیم با یکدیگر گرفته اند، این مقامات آمریکایی بوده اند که مانع از چیدن میز مذاکره میان دو طرف منازعه شده اند.

بدون شک تا زمانی که ایالات متحده آمریکا در این معادله حضور داشته باشد، اساسا نمی توان سخنی از ایجاد ثبات و صلح در کره شمالی به میان آورد.

نکته سوم اینکه طی روزهای اخیر بسیاری از سیاستمداران آمریکایی، اعم از دموکرات و جمهوریخواه به ترامپ درخصوص ماجراجویی جدید در کره شمالی هشدار داده و خواستار مهار وی شده اند. حتی افرادی مانند نوت گینگریچ که از نزدیکان ترامپ محسوب می شوند، به وی در خصوص عدم آمادگی آمریکا برای ورود به فاز نظامی ( در مقابل پیونگ یانگ) هشدار داده اند.

بسیاری از رسانه های آمریکایی نیز از قول تحلیلگران خود نگرانی شدید خود را بابت ماجراجویی های ترامپ در حوزه سیاست خارجی آمریکا، به خصوص در مورد کره شمالی اعلام کرده اند. در چنین شرایطی اعلام حمایت انگلیس از ایالات متحده آمریکا نوعی خطای استراتژیک و راهبردی محسوب می شود.

بدیهی است که نتیجه این محاسبه نادرست و خطرناک، چیزی جز درگیر شدن انگلیس در منازعه ای سخت نخواهد بود. حقیقتی که بوریس جانسون و دیگر مقامات دولت تزا می چشمان خود را بر روی آن بسته اند.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید