راهکارهایی ساده برای افزایش سرعت گوشی های هوشمند
در کنار هر فناوری جدیدی که از راه میرسد، شعار عملکرد سریعتر و بهتر دیده میشود. شاید نخواهید محصول یا نرمافزار مورد نظر خود را ارتقاء دهید، اما با گذر زمان و کم بودن سرعت عملکرد دستگاه به نسبت نسخههای جدید، نمیتوان فکر ارتقاء را از سر بیرون کرد. به هر حال در دنیای تکنولوژی هیچ چیز از داشتن یک گجت کند و ضعیف بدتر نیست.
شبکه جهانی و بزرگ اینترنت علاوه بر رایانه و لپتاپها، حاوی هزاران نکته در رابطه با افزایش سرعت گوشی یا کاربرد بهتر از آن است. این نکات اینترنتی شامل ترفندهای ساده و یا راهکارهای نرمافزاری میشوند. متاسفانه نمیتوان هرآنچه در فضای وب میخوانیم را به راحتی باور کنیم. حالا چگونه باید با این مشکل کنار بیاییم؟ در اینجا قصد داریم پیرامون نحوه افزایش سرعت گوشی تلفن خود کمک کنیم.
1- بستن اپلیکیشنها برای داشتن گوشی سریعتر
یک باور همیشگی در بین کاربران دسکتاپ و یا تلفنهای هوشمند پاکسازی لیست اپلیکیشنهای اخیر جهت داشتن سیستم سریعتر بوده است. حتما میدانید با باز کردن تبهای زیاد کروم در رایانه، سرعت سیستم پردازندهای تقسیم شده و پایین میآید. اما چنین منطقی در گوشیهای همراه صدق نمیکند. هر دو سیستمعامل اندروید و iOS شامل لیست اپلیکیشنهای اخیر هستند. لیست را باز کنید تا شاهد تعداد زیادی از برنامههایی که اخیرا اجرا شدهاند را پیش رو داشته باشید.
برخلاف آنچه تاکنون میپنداشتید، پاکسازی این لیست از اپلیکیشنها منجر به افزایش سرعت گوشی تلفن شما نخواهد شد. در حقیقت ممکن است عکس این موضوع اتفاق بیوفتد. سیستم پردازنده گوشیها در مدیریت حافظه رم همیشه هوشمندانه عمل میکند. iOS اپل اولین بار این قابلیت را معرفی کرد و طبق آن ممکن است اپلیکیشنهای لیست مذکور اصلا در حال اجرا نباشند! شاید سیستمعامل برنامه خاصی را در این لیست به حالت معلق در آورده و یا آن را به صورت کامل بسته باشد. این سیستم مدیریت منجر به بهبود عملکرد و عمر باتری دستگاه میشود. با اینکه نسخههای اولیه اندروید در مدیریت حرفهای حافظه ضعیف بودند، اما هماکنون با چنین ضعفی مواجه نیستند.
2- برنامهای برای افزایش سرعت گوشی نصب نکنید
از گذشته تاکنون افراد زیادی از باورهای غلط کاربران پیرامون امکان افزایش سرعت گوشی با برنامههای جانبی سوء استفاده کردهاند. کافیست لیست اپلیکیشنها در هر فروشگاهی را بررسی کنید تا با دهها برنامه مختلف پیرامون امکان افزایش سرعت مواجه شوید. توسعهدهندگان این برنامهها از مفاهیم پیچیده و تکنیکی بهره میگیرند تا کاربران و همچنین سیستم پردازنده محصولات را گیج و گمراه کنند.
همانطور که در بالا گفتیم، بخش سیستمی گوشی شما آنقدر هوشمند شده است تا از عهده مدیریت حافظه و برنامهها به خوبی برآید و بدین ترتیب نیازی به نصب برنامههای جانبی نیست. این برنامهها علاوه بر امکان کاهش سرعت گوشی، همیشه نیاز به دسترسی بیش از حدی به بخشهای مختلف سیستم شما دارند. همین موضوع یک ریسک امنیتی و خصوصی بزرگ را در استفاده از آنها مطرح میکند؛ در پشت صحنه چه خبر است؟
سیستمعامل iOS به خوبی از یک سیستم سالم بهره میبرد و کمتر اپلیکیشنی به ساختار سیستمی آن دسترسی پیدا میکند. علاوه بر این کمپانی اپل همیشه وسواس خاصی در محتوی فروشگاه خود داشته است و بدین ترتیب کاربران آیفونها کمتر با چنین مشکلاتی مواجه میشوند. در سمت مقابل، طبیعت آزاد اندروید منجر به طراحی و ثبت صدها اپلیکیشن تسک کیلر و Ram Booster شده است. با این حال هرگز به ادعای افزایش سرعت گوشی این برنامهها را بر روی گوشی خود نصب نکنید.
3- اپلیکیشنهای مشکلساز را ترمیم کنید
اگر شاهد کاهش چشمگیر سرعت گوشی خود هستید و یا عملکرد و عمر باتری آن کاهش یافته است، این احتمال وجود دارد که برنامه خاصی این مشکل را به وجود آورده باشد؛ این اتفاق نیز بیشتر برای کاربران سیستمعامل اندروید رخ میدهد. خوشبختانه برنامههایی نظیر GSam Battery Monitor و Watchdog این امکان را به شما میدهند تا با شناسایی اپلیکیشن مربوطه، به رفع مشکل آن بپردازید. اما پس از شناخته شدن برنامه خرابکار چه میتوان کرد:
نصب نسخههای جدیدی از آن که در دسترس هستند.
نصب آپدیتهای سیستمی گوشی (در صورت در دسترس بودن)
ریستارت دستگاه
در اندروید:
توقف اجباری (Force Stop) برنامه در منوی تنظیمات>اپلیکیشنها
پاک کردن کش برنامه
پاک کردن دیتای برنامه
در iOS:
پاک و نصب دوباره برنامه به جهت پاک شدن دیتا و اسناد ذخیره شده توسط آن
اگر هیچکدام از راهکارهای بالا به شما کمکی نکرد، وقت آن رسیده تا برنامه مشکلساز را برای همیشه از گوشی خود پاک کنید تا در افزایش سرعت گوشی خود قدم بزرگی برداشته باشید. در اندروید برای برخی از برنامهها این امکان وجود دارد تا بیش از حد مجاز از پردازنده و حافظه گوشی استفاده کنند.
4- حافظه گوشی را خالی کنید
علاقه ما به اپلیکیشنهای متعدد، لیست برنامههای گوشی و همچنین هوم اسکرین آن را به یک فاجعه تبدیل کرده است، به طوری که در پیدا کردن برنامه مورد نظر خود بارها در این صفحه جابجا میشویم. پاک کردن اپلیکیشنها قطعا در سبک شدن CPU و افزایش سرعت گوشی کمک میکند؛ آخرین باری که انگری بردز بازی کردید چه زمانی بود؟ اما فقط اپلیکیشنها فضای حافظه داخلی گوشی ما را اشغال نمیکند. تصاویر، موزیک، ویدیوها و کش اپلیکیشنها در پر کردن گجتهای هوشمند ما تاثیر بسزایی دارند. برنامههای در حال اجرا در حافظه رم گوشی ذخیره میشوند، اما وقتی که بخواهید یک برنامه جدید را اجرا کنید، این عملیات به وسیله حافظه داخلی گوشی پیگیری میشود.
در نتیجه حافظه داخلی پر در گوشی میتواند منجر به بروز خلل در پروسه باز کردن و بستن برنامههای جدید در رم شود. عملکرد کلی گوشی شما کند میشود و باز کردن اسناد و اپلیکیشنهای جدید کمی به طول میانجامد. خوشبختانه این موضوع را میتوان با پاکسازی اطلاعات اضافه از فضای گوشی حل کرد. پس از پاک کردن اپلیکیشنهای ناخواسته، تصاویر و ویدیوها را به فضای ابری یا رایانه خود انتقال دهید و آرشیو موسیقی خود را نیز خلوت کنید.
5- گوشی را ریستارت کنید
«ریستارت کردهاید؟» این یکی از سوالات کلیشهای متخصصان رایانه و نرمافزار در طول زمان است و هنوز هم پابرجاست. ریستارت یکی از تاثیرگذارترین راهکارهای حل مشکلات متعدد رایانهای به شمار میرود. آیا این تاثیر همچون رایانهها در تلفنهای هوشمند نیز وجود دارد؟ در پاسخ باید بگوییم خیر.
یکی از دلایل عمده کاهش سرعت گوشیها، درز حافظه بیش از حد است. اندروید و iOS هوشمندانه حافظه رم خود را مدیریت کرده و آن را بین اپلیکیشنهای مختلف تقسیم میکنند. اما گاهی اوقات برخی برنامهها به طرق مختلف در این پروسه خلل ایجاد کرده و حافظه رم بیشتری را به خود اختصاص میدهند. در نهایت سرعت سیستم کاهش خواهد یافت. حال راهکار افزایش سرعت گوشی در اینجا ریستارت است یا خیر؟
خاموش و روشن کردن گوشی حافظه رم را تخلیه میکند و برخی فایلهای موقت پاکسازی میشوند. اما وقتی دوباره گوشی روشن شود، لیست اپلیکیشنها هنوز هم پابرجا باقی خواهد ماند و این چرخه کماکان ادامه مییابد.
امیدواریم راهکارهای بالا به شما در افزایش سرعت گوشی تلفن خود کمک کرده باشد. در صورت عدم رسیدن به پاسخ، مشکل خود را در بخش نظرات با ما و سایر خوانندگان مطلب به اشتراک بگذارید.