مصرف این میوهها در پائیز و زمستان ممنوع!
به گزارش مشرق، خوردن زیاد غذاها و موادی که مزاج سرد و مرطوب دارند بهخصوص غذاهای صنعتی، یخزده (فریزری)، زودپختها (فستفودها)، غذاهایی که مواد نگهدارنده و بنزوات سدیم دارند، خوردن گوشت گوساله، مرغ صنعتی و... موجب بروز بلغم زیاد در بدن میشود.
همچنین افراط در مصرف میوهها و سبزیجات سردی مانند خیار، هندوانه، کیوی، گوجه، کاهو، تره و ... در فصول پائیز و زمستان به تشدید بلغم منتهی میشود.
آلودگی صوتی، شنیدن صداهای گوشخراش، آلودگی هوا، حضور در محیط سرد و مرطوب و قرار گرفتن در معرض باد سرد و مرطوب مخصوصاً بادی که از کوههای شمالی میوزد هم بلغم را میافزاید.
نوشیدن آب، دوغ و نوشابهها در حین غذا خوردن و نیز ناشتا یا همراه با میوه و سبزیجات، تولید بلغم مضاعف میکند.
برای آگاهی بیشتر از ویژگیها و نشانههای مزاج بلغم میتوانید این مصاحبه که پیشتر در باشگاه خبرنگاران تسنیم منتشر کرده بودیم را بخوانید:
سید جواد علوی درباره مزاج سرد و تر اظهار کرد: از دیدگاه طب ایرانی افراد به مزاجهای مختلف سرد و خشک, گرم و خشک, سرد و تر, گرم و تر تقسیم میشوند.
بهگفته وی کسانی که مزاج سرد و تر دارد, نبضی ضعیف و سست دارند و فاصله زمانی بین ضربانها در این افراد زیاد است؛ این افراد پوستی سرد و عمدتاً مرطوب دارند، بدن این افراد بیشتر از چربی تشکیل شده تا عضله، به همین دلیل بدن این افراد عمدتاً عضلانی نیست.
این کارشناس طب سنتی ادامه داد: بدن افرادی که دچار غلبه سردی و تری هستند، در هوای سرد به راحتی گرم نمیشود و سرما تا مدت زیادی در بدن این افراد، باقی میماند.
علوی تصریح کرد: خواب افرادی که دارای مزاج سرد و تر هستند یا غلبه سردی و تری دارند, زیاد بوده و عمدتاً افرادی تنبل و سستاند و عموماً افرادی آرام، تودار و در عین حال کُند هستند؛ به افراد سرد و تر در اصطلاح عامیانه بلغمی گفته میشود.
وی یادآور شد: زمستان دارای طبع سرد و تر است و افرادی که دارای مزاج سرد و تر یا غلبه بلغم دارند, توصیه میشود در هر وعده، تنها یک نوع غذا مصرف کند چرا که بهتر هضم شود و مشکلات گوارشی کاهش پیدا میکند چرا که چنین طبعی بیشتر دچار بیماریهای معده میشوند.
این کارشناس طب سنتی گفت: افرادی که دچار مشکلات گوارشی هستند؛ بهتر است که فقط یک نوع میوه در هر وعده مصرف کنند زیرا مصرف چند نوع میوه با مزاجها و سرعت هضم مختلف، باعث ضعف معده، نفخ، درد شکم و تولید مواد بیماریزا میشود.
علوی در پایان یادآور شد: توصیه میشود, در زمستان، از خوردن میوههای تابستانه مانند هندوانه و خیار، پرهیز شود.