محسن رضایی: اسرائیل 3 بار قصد حمله به ایران را داشت اما...
محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام امروز (دوشنبه ۲۷ آذر ۹۶) در همایش «راویان دفاع مقدس» گفت: مایه خرسندی است که خود را در جمع یادگاران هشت سال دفاع مقدس و پرچمداران و پیام آوران زینبی کربلای ایران میبینم که رسالت پیام رسانی عاشورای ایران را به عهده دارند؛ کاری که بسیار مهم و ارزشمند است. جهاد مقدس تنها در جنگ با متجاوزان خلاصه نشده و از این رو با پایان دفاع مقدس پایان نمییابد.
وی افزود: پیام این انقلاب و نهضت اسلامی بسیار مهم است و همان گونه که اسلام با رحلت پیامبر اکرم(ص) به پایان نیامد ونهضت کربلا باشهادت حضرت اباعبدالله الحسین(ع) به پایان نرسید، جهاد مقدس هم با پایان جنگ با ارتش متجاوز عراق تمام نمیشود. هر جملهای که شما از دفاع مقدس به نسلهای آینده برسانید، روح شهدا را شاد کردهاید و فلسفه مجاهدت آنها را در تاریخ استمرار بخشیدهاید. شما راویان نهضتی بزرگ هستید که براثر تجاوز دشمن و اشغالگری بیگانه بر پا شد.
رضایی خاطرنشان کرد: در دفاع مقدس، ملت ایران، فراتر از دولت و ارتش و حتی سپاه، انقلاب کرد و میبینید هجمههایی که علیه دفاع مقدس است، از حملات به وقایع بهمن ۱۳۵۷ بیشتر است. حضرت امام بیش از ده سال در جایگاه زعامت امت قرار داشت که هشت سال یعنی معادل ۸۰ درصد آن در جنگ سپری شد. ۸۰ درصد تثبیت انقلاب نیز در همین دوران رخ داده است. امروز میخواهند جنگ را تحریف کنند و از آن دوران، چهره سیاهی نمایش دهند تا بر شیوه رهبری امام امت خدشه وارد آورند. از این رو کار راویان، جهادی بزرگ و خدمتی ارزشمند به انقلاب اسلامی است.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه با طرح پرسشی مهم و در تشریح آن افزود: درباره این که چرا جنگ یک انقلاب است باید گفت در یک جنگ معمولی، دشمن از مرزها عبور و کشور مورد تجاوز، از خود دفاع میکند. جنگ ما در سال اول خود به این معنا، جنگ بود و دولت ایران در برابر ارتش عراق ایستاد. فرماندهی جنگ در سال اول، با دولت بود و با ابزار دولتی میخواستند در برابر مهاجمان ایستادگی کنند به طوری که میتوان گفت سپاه و بسیج در سال اول به نحو غیر رسمی و در حاشیه بودند و در جبهه ها با اسلحه محدود مستقر شده بودند.
وی افزود: در عین حال در خرمشهر، قصرشیرین، دهلران، گیلان غرب و سوسنگرد، مقاومت و جنگ جنبه مردمی داشت. در جریان این مقاومت مردمی، هرچند حماسه آفرینی شد، اما در سال اول جنگ این شهرها از دست رفت. از سال دوم به این سو، انقلابی بزرگ صورت گرفت و دکترین جنگ و همچنین فرماندهی، مدیریت جنگ ، نیروهای عمل کننده و تاکتیک ها تغییر کرد و این به منزله یک انقلاب بزرگ در جنگ بود. تا قبل از آن که این انقلاب در دفاع مقدس پدید آید، حتی یک تپه هم آزاد نشده بود و ما هر چه به دست آوردیم، بعد از این تحول بود.
رضایی گفت: در عملیات های تهاجمی برای آزادسازی در سال اول، ایران ناموفق بود ولی از ابتدای سال دوم، پیروزیها یکی پس از دیگری رخ داد. میخواهند این نقطه تحول در جنگ را با سیاه نمایی، محو کنند. نقطه آغاز تحول عملیات ثامن الائمه بود. ارتش و سپاه در این عملیات، چهره متفاوتی از خود نشان دادند. پس از آن در عملیات طریق القدس و بیت المقدس، ظرف دهماه به مرزهای بین المللی رسیدیم و این موضوعی است که موجب شگفتی کارشناسان نظامی دنیا شده است. ژنرال های آمریکایی گفتند ایران سخت ترین گردو را می خواهد با دندان بشکند و بعید است موفق شود. میگفتند این جنگ ۲۰ سال طول میکشد ولی بعد از آزادسازی خرمشهر گفتند اگر ایران موفق شود، کل خاورمیانه سقوط میکند و به دست ایران میافتد.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با یادآوری این مطلب که تحولات دفاع مقدس را باید برای نسلهای جوان تشریح کرد، ادامه داد: انقلاب سیاسی تا امروز ادامه دارد و انقلاب دفاعی ما نیز که از دفاع مقدس شروع شد تا امروز ادامه یافته است. امروز سربازان ما در کنار مدیترانه مستقرند و برد موشک های ما به دو هزار کیلومتر میرسد. مدافعان حرم میگویند که پیروزی های اخیرشان تا ۸۰ درصد مرهون تجربیات دفاع مقدس است. پس از دفاع مقدس، آمریکاییها دو بار و اسرائیلیها سه بار خواستهاند به ایران حمله نظامی کنند، اما با مواجه شدن با بازدارندگی نیروهای دفاعی، از قصد خود منصرف شدهاند.
استاد دانشگاه جامع امام حسین (ع) با طرح این سوال که این سرمایه چگونه به دست آمد و چطور حسن باقری، احمدمتوسلیان، شفیع زاده، همت، پیچک و خرازی گمنام به فرماندهان بزرگ تبدیل شدند، گفت: این جوانان گمنام، عملیاتهای بزرگی را فرماندهی کردند. ویتنامیها در مورد این که یک تپه را آزاد کردهاند، دهها کتاب نوشتهاند و در کشور ما لازم است طریق القدس، فتح المبین و نبرد چزابه و ابعاد مختلف این عملیات بسیار بزرگ و دیگر عملیات ، بیش از گذشته مورد توجه قرار گیرد.
فرمانده سپاه پاسداران در دوران دفاع مقدس با برشمردن عوامل تحول در جریان دفاع مقدس گفت: اولین رمز این تحولات، ایمان و روحیه شهادت طلبی بود که امام در جامعه ما گسترش داد. همه آماده ایثار بودند و به هیچ چیز جز رضای خدا فکر نمیکردند. قومگرایی و نفع شخصی در کار نبود و نقطه اوج آرزو های رزمندگان شهادت بود. مسئله دوم، فکر، خلاقیت، ابتکار و نوآوری فرماندهان بود. ایده ما این بود که عملیات امروز باید با عملیات دیروز تفاوت داشته باشد. عراق بعد از ایمان ما، از فکر ما زمین خورد.
وی افزود: در هر عملیاتی عراقی ها عزا میگرفتند که ایرانی ها چطور میخواهند کار را به انجام برسانند. در همه سطوح نوآوری به فرهنگ تبدیل شده بود. مساله سوم، برادری و کار جمعی بود. انتقاد پذیری و گوش سپاری به حرف همرزمان در جنگ فراگیر بود. امام به مسئولان میفرمودند که دعواهایتان با هم دعوای طلبگی باشد. دعواهای ما در اتاق فرماندهان، دعوای برادری بود و همه با کمال آزادی و حریت، نظر خود را میگفتند و این چنین بود که از این فضا، باکری ها ، زین الدین ها، خرازی ها و کاظمی ها برخاستند. فرماندهی در جنگ، آمرانه و رئیس مآبانه نبود. علاقه بین من و احمد متوسلیان در دفاع مقدس بی نظیر بود. خوب است آنها که شک دارند، از برادر قاسم و دیگر همرزمان ما سوال کنند. این فرهنگ ، فرهنگی فراگیر در همه گروهان ها، گردان ها و لشکرها بود؛ چرا که اختلافات برای به دست آوردن بیشترین پیروزی ها بود.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: از هر عملیاتی مثل یک کلاس درس برای عملیات بعد استفاده، آسیب شناسی و جمع بندی میشد. خلاقیت در بعد مهندسی از سنگر تا جاده و پل در اوج خود قرار داشت و در پزشکی هم همین گونه بود. رسیدگی به مجروحان در جنگ و انجام عمل جراحی در خط مقدم، دستاوردهایی بی نظیر داشت. در تاکتیکهای نظامی خلاقیت موج میزد و بسیاری از آنچه هم اکنون توسعه پیدا کرده، در جنگ پایه ریزی شده است. تولید موشک، پهباد ومهمات، در سالهای آخر جنگ شروع شده بود.
رضایی گفت: برادران عزیز، یک جنگ روانی تمام عیار علیه دفاع مقدس در جریان است. فرماندهان ما ممکن است اشتباهاتی داشته باشند، اما این جنگ روانی که دشمنان به راه انداخته اند، برای آن است که صنعت و اقتصاد ما متحول نشود. دشمنان ما نمی خواهند ارزشها، برادری و وحدت ما در جای دیگری تکرار شود. برخیها نادانسته کتاب یا مقالهای مینویسند و نمیدانند عاقبت این کار و جریان خط دهنده به آن چیست و چه بسا اگر از پشت صحنه ها مطلع بودند، خود در برابر جریان دشمن میایستند.
در ادامه این همایش، با حضور دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام از مستند «مسیر کمال» از تولیدات بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس رونمایی شد.