عربستان و امارات اخذ مالیات بر ارزش افزوده را آغاز کردند

کدخبر: ۱۹۶۴۲۷
عربستان و امارات برای جبران کاهش درآمدهای خود به دلیل افت قیمت نفت، سیاست های جدید اقتصادی مانند افزایش قیمت سوخت و طرح اخذ مالیات بر ارزش افزوده را به اجرا درآوردند.

خبرگزاری فرانسه روز سه شنبه گزارش داد: طرح اخذ مالیات بر ارزش افزوده برای اولین بار از اول ژانویه ۲۰۱۸ میلادی در عربستان و امارات اجرا شده است.

این طرح در حالی در عربستان اجرا می شود که دولت این کشور قیمت سوخت را نیز به شکل بی سابقه ای افزایش داده و از نیمه شب گذشته قیمت سوخت 127 درصد صعود کرده است.

بر اساس این گزارش، کشورهای حاشیه خلیج فارس (تولید کنندگان عمده نفت جهان) از دوسال گذشته برای کاهش هزینه ها وجبران کسری بودجه ناشی از کاهش قیمت نفت این سیاست های اقتصادی جدید را در پیش گرفته اند که اعتراضات مردمی را نیز به دنبال داشته است.

مالیات برارزش افزود که 5 درصد است اغلب کالاها و خدمات را شامل می شود.

کارشناسان پیش بینی می کنند که عربستان و امارات از طریق این طرح 21 میلیارد دلار در سال 2018 درآمد ذخیره کنند که تقریبا معادل 2 درصد از تولید ناخالص ملی این کشورها است.

اعمال طرح اخذ مالیات برارزش افزوده یک تغییر ریشه ای در اقتصاد این دو کشور ثروتمند حاشیه خلیج (فارس) است که مراکز خرید در انها ید طولایی در بخش تجاری دارند. امارات سالانه جشنواره های زیادی برای جذب سرمایه های جهانی سود آفرین برگزار می کند.

اخذ این مالیات در حالی آغاز شده که بسیاری از سرمایه‌گذاران خارجی برای سال‌ها از معافیت مالیاتی در کشورهای حاشیه خلیج فارس برخوردار بودند.

طبق این گزارش کشورهای عربی دیگر عضو شورای همکاری همانند بحرین ، کویت ، سلطان نشین عمان و قطر نیز قصد دارند از سال 2019 طرح مالیات برارزش افزوده را اعمال کنند.

بر همین اساس از این به بعد مواد غذایی، گاز، آب و برق و همچنین خدماتی نظیر هتل شامل اخذ این مالیات شده است.

البته بعضی خدمات نظیر خدمات حمل و نقل عمومی، بهداشتی و خدمات مالی (نظیر بیمه) شامل این مالیات نمی‌شود.

اخذ مالیات بر ارزش افزوده در حالی در این دو کشور عربی آغاز شده که هنوز خبری از مالیات بر درآمد در این دو کشور نیست و بیشتر شهروندان این دو کشور مالیات نمی‌پردازند.

صندوق جهانی پول پیش از این به کشورهای حاشیه خلیج فارس توصیه کرده بود که باید به سرعت منابع اقتصادی و در آمدی خود را که بخش عمده آن وابسته به نفت است به طوری که 90 درصد بودجه عربستان و 80 در صد از بودجه امارات را تشکیل می دهد را تنوع بخشند.

عربستان و امارات از شرکت هایی که سود سالانه آنها از 100 هزار دولار بالاتر است خواسته تا مالیات برارزش افزوده بپردازند .

عربستان همچنین در ماه دسامبر یارانه دولتی برق را کاهش داد که باعث افزایش قیمت آن شد .

این کشور در چهار سال گذشته با کاهش بودجه بالغ بر 260 میلیارد دلار مواجه است و انتظار دارد با اصلاحات اقتصادی جدید تا سال 2023 آن را جبران کند.

در این چهار سال عربستان برای پرداخت بدهی های خود 250 میلیارد دلار از ذخایر نقدی خود را بیرون کشیده و100 میلیارد دلار از بازارهای بین المللی و داخلی وام گرفته است.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید