رزمایش های مشترک آمریکا و کره جنوبی مانع بهبود روابط دو کره

کدخبر: ۲۰۰۰۳۸
صاحب نظران معتقدند شروع رزمایش های مشترک آمریکا و کره جنوبی می تواند باعث قطع گفت و گوهای دو کره شود، گفت و گوهایی که بعد از دو سال تعلیق بتازگی و به منظور شرکت کره شمالی در رقابت های المپیک زمستانی از سر گرفته شده است.

به گزارش ایرنا اگرچه هنوز این گفت و گو ها تمام نشده است و به اصطلاح در میانه راه است اما کره جنوبی و آمریکا اعلام کرده اند خیلی سریع پس از این بازی ها، رزمایش های مشترک را از سر می گیرند عاملی که با واکنش کره شمالی رویرو شده است.

کره شمالی تهدید کرده است هر اقدامی در راستای شروع رزمایش ها می تواند باعث توقف گفت و گوهایی شود که با سختی و پس از یک دوره طولانی آغاز شده است و بر سرنوشت خود کره جنوبی تاثیر منفی خواهد داشت.

با این وصف به نظر می رسد که آمریکا و کره جنوبی عزم خود را برای برگزاری رزمایش ها راسخ کرده اند و می خواهند این برنامه را از سربگیرند.

دو کشور در ماه مارس هر سال بزرگترین رزمایش سالانه خود را برگزار می کنند که امسال به دلیل المپیک به تعویق افتاد اما زمان دقیق شروع آن اعلام نشده است.

روزنامه رودونگ سینمون ارگان حزب حاکم کار در کره شمالی خیلی جدی به کره جنوبی در باره برگزاری این رزمایش ها هشدار داده و آن را خلاف تلاش ها برای وحدت دو کره دانسته است.

کره شمالی دقیقا زمانی حاضر شد در گفت و گوهای دو کره شرکت کند که آمریکا و کره جنوبی اعلام کردند رزمایش مشترک آنها به تعویق افتاده است.

کره شمالی معتقد آمریکا بزرگترین مانع برای بهبود روابط دو کره است و می گوید آمریکا از زمانی که دو کره وارد گفت و گو شده اند، این کشور مانع تراشی ها را شروع کرده است.

کره شمالی، تحریم ها و فشارهای اقتصادی آمریکا را نیز محکوم کرده و همزمان تاکید کرده است این کشور باید دست از رزمایش های مشترک با کره جنوبی بر دارد.

کار کره شمالی تصریح کرده است آمریکا عامل بی ثباتی در شبه جزیره کره است و در شرایطی که دنیا از گفت و گوهای دو کره استقبال کرده این کشور از برگزاری رزمایش مشترک در منطقه سخن به میان آورده است این کشور معتقد است آمریکا با برگزاری این رزمایش می خواهد یک جنگ دیگر در منطقه به راه بیندازد.

آمریکا و کره جنوبی هر سال رزمایش عزم راسخ و جوجه عقاب (کی ریزالو و فول ایگل) را در شبه جزیره با حضور دهها هزار نیروی نظامی برگزار می کنند و امسال به دلیل مصادف شدن با بازی های المپیک زمستانی 'پیونگ چانگ' آن را به تعویق انداختند.

گزارش رسانه های کره شمالی تاکید می کند موافقت کره جنوبی با برگزاری این رزمایش نوعی اقدام غیراخلاقی و خلاف جهت مذاکرات است که خشم و عصبانیت کره شمالی را به دنبال خواهد داشت.

رسانه های کره شمالی همچنین هر اقدامی برضد وحدت دو کره را محکوم کرده و آورده اند که برخی در داخل و خارج از کره جنوبی در حال دسیسه چینی برای جلوگیری از بهبود روابط دو کره هستند.

مین چند روز پیش بود یک مقام ارشد وزارت خزانه داری آمریکا به کره جنوبی سفر کرد تا به دنبال بهبود روابط دو کره و تلاش دو کشور برای برطرف کردن اختلافات، فشارهای اقتصادی و تحریم ها علیه کره شمالی را بیشتر کند.

این در شرایطی است که کره شمالی به دنبال آن است روند وحدت با کره جنوبی را هموار کرده و روابط دو طرف را به حال عادی بازگرداند.

دقیقا به دنبال سفر این مقام آمریکایی به کره جنوبی، واشنگتن از تحریم هایی علیه شماری از شرکت های کره شمالی و یا مرتبط با این کشور خبر داد.

وزارت خزانه داری آمریکا از تحریم 9 شرکت از جمله دو شرکت چینی و 16 نفر و 6 کشتی مرتبط با برنامه هسته ای تسلیحاتی کره شمالی خبر داده است.

یک ماه پیش دولت آمریکا تحریم هایی را علیه کره شمالی اعمال کرده بود و این هشتمین بار در دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ است که این کشور دست به تحریم کره شمالی می زند.

آمریکا، ژاپن و کره جنوبی تا کنون در چندین نوبت تحریم هایی علیه کره شمالی اعمال کرده اند.

پس از آنکه کره شمالی در ماه گذشته میلادی یک موشک قاره پیما پرتاب کرد، شورای امنیت سازمان ملل تحت فشار آمریکا و به اتفاق آرا ، روز جمعه یکم دی ماه، قطعنامه تحریمی جدید بسیار شدیدی علیه این کشور تصویب کرد که صادرات نفت و سوخت به این کشور را کاهش می دهد.

بر اساس این قطعنامه، تحریم های دیگری هم علیه محصولات غذایی، ماشین آلات، تجهیزات و کشتی ها و بسیاری از تولیدات این کشور اعمال خواهد شد.

همچنین اعضای سازمان ملل بر اساس این تحریم حق ندارند ماشین آلات صنعتی، فولاد و خودرو به کره شمالی صادر کنند بسیاری از مواد دیگر هم اجازه صادرات به این کشور نخواهد داشت.

صاحب نظران می گویند با توجه به سنگین و فراگیر بودن این تحریم ها ممکن است درامد ارزی کره شمالی در طول سال بین 250 تا 750 میلیون دلار دیگر کاهش یابد.

کره شمالی تاکید کرده است که با وجود تحریم های آمریکا و متحدانش و سیاست های خصمانه واشنگتن، حاضر به گفت و گو در باره مساله هسته ای و نیروی اتمی نظامی خود نیست.

گفت و گوهای دو کره فرصت مناسبی برای خروج از بحران مساله شبه جزیره است اما به نظر می رسد امریکا به دلیل حفظ منافع تجاری خود هم که شده است مانع ادامه این روند خواهد شد و به محض پایان باز های المپیک زمستانی، رزمایش هایش را در منطقه آغاز خواهد کرد مساله ای که کره شمالی آن را تهدیدی برای خود می داند.

کره شمالی هفته پیش نیز هشدار داد چنانچه کره جنوبی بخواهد نقش آمریکا در این مذاکرات را پر رنگ کند از گفت و گوها خارج خواهد شد.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید