چرا اسرائیل فرودگاه نظامی تیفور سوریه را هدف قرار داد؟

کدخبر: ۲۰۷۴۸۱
شبکه تلویزیونی المیادین در گزارشی به بررسی علل حمله موشکی رژیم صهیونیستی به فرودگاه نظامی تیفور سوریه پرداخت.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از شبکه تلویزیونی المیادین، تحلیلگران در فلسطین اشغالی نشست روسای سه کشور ایران، روسیه و ترکیه در آنکارا را یکی از دلایل اصلی دانستند که تل آویو را بر آن داشت تا فرودگاه نظامی تیفور سوریه را مورد هجوم موشکی خود قرار دهد.

هر چند تحلیلگران اسرائیلی در بیان عوامل پشت پرده ای که در شکل گیری حمله به فرودگاه تیفور تاثیرگذار بودند اختلاف نظر دارند، اما در این موضوع توافق نظر دارند که نتیجه کنفرانس سه جانبه در آنکارا از دلایلی اساسی است که اسرائیل را واداشت تا این حمله را اجرایی کند زیرا نگران تغییر موازنه راهبردی در سوریه است به گونه ای که روند تغییر به زیان اسرائیل خواهد بود. الون بن داوید، تحلیلگر امور نظامی در شبکه ده اسرائیل در این باره گفت: «این کارت زردی بود که اسرائیل از روسیه دریافت کرد، پیام این کارت این بود که ما تسلیم حملات شما در سوریه نمی شویم، ما در آنکارا کنفرانسی را برگزار و عزممان را برای تشکیل سوریه ای مستقل و با ثبات جزم کرده ایم.»

در شرایطی که تحلیلگران معتقدند آمریکا و روسیه این بار، شرایطی را فراهم کرده اند که اسرائیل نتواند دست داشتن در حمله به تیفور را به کلی انکار کند برخی می گویند موضع روسیه در قبال این حمله به معنی پایان تمایلات این کشور به اسرائیل است. الون بن داوید می گوید: «واژه هایی که سرگئی لاوروف (وزیر امور خارجه روسیه) در سخنانش انتخاب کرده، به نوعی هشداردهنده است. وی گفت دیگر از کارهای شما حوصله ما سر رفته است و حملات شما غیرقابل قبول است. معتقدم ابراز تمایل دروغین روسیه به ما، که در سه ساله اخیر شاهد بودیم، دیگر به دوره پایانی خود رسیده است.»

در سایه اظهارنظرهای داخلی در اسرائیل درباره تایید روند کار مراکز امنیتی که اساس آن مقابله با تمرکز ایران در سوریه است، فرصت ها جهت افزایش احتمال رویارویی ایران و اسرائیل بیشتر شده است. همزمان نگرانی اسرائیل مبنی بر اینکه ممکن است در این رویارویی تنها باشد، نیز تقویت شده است. دانال وایس، تحلیلگر سیاسی در شبکه دوازده تلویزیون اسرائیل می گوید: «گزارش ها نشان می دهد اسرائیل در مسیر رویارویی با ایران قرار دارد اما اگر چنین رویارویی با ایران و حزب الله آغاز شود روسیه برای کمک به اسرائیل عجله ای نخواهد داشت. نکته مهم در این زمینه این است که اسرائیل در این حکایت تنهاست، البته ترامپ ممکن است سفارت آمریکا را به قدس منتقل کند اما به خاطر اسرائیل در سوریه وارد عمل نخواهد شد.»

ناخرسندی اسرائیل از کنفرانس آنکارا، موضع روسیه در قبال حمله به فرودگاه تیفور در حمص و همزمان تصمیم ترامپ برای خارج کردن نیروهای آمریکایی از سوریه و نگرانی اسرائیل از تغییرات به سود بشار اسد در سوریه، تحلیلگران را واداشته است تا هشدار دهند رویارویی میان اسرائیل و ایران در قالب جنگ در سایه نخواهد بود بلکه این رویارویی، جنگی مستقیم است. در چنین شرایطی سوالی که مطرح می شود این است که کدام یک از دو طرف با عبور از قواعد بازی، خطوط قرمز را تعیین خواهد کرد؟

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    اخبار بیشتر در سرویس اقتصادی
    کارگزاری مفید