حمایت رقیب انتخاباتی روحانی از مواضع برجامی دولت
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایلنا، سید مصطفی هاشمیطبا درباره خروج آمریکا از برجام و روزهای بعداز نقض این معاهده بینالمللی و حواشی آن، گفت: معتقدم از نظر دیپلماسی و افکار عمومی رفتاری که ایالات متحده در قبال برجام انجام داد خلاف و غیرعرف در معاهدات بین المللی است.
وی خاطر نشان کرد: خروج آمریکا از برجام حیثت این کشور را زیر سوال میبرد و نشان میدهد این کشور پایبند به معاهدات و تعهدات خود نیست.
این فعال سیاسی با اشاره به سخنان دونالد ترامپ مبنی بر اینکه «ایران در جریان برجام سر ما را کلاه گذاشته است» گفت: این سخنان نشاندهنده آن است که تشکیلات آمریکا با تمامی قدرت و ابهتی که دارد تا چه حد ناتوان است که در یک مذاکره به قول خودش سرش کلاه رفته است.
وی تاکید کرد: در واقع بیان این گونه سخنان نشان از ضعف استدلالی و منطقی این کشور است و این سوال را ایجاد میکند که چرا چنین چیزی از سوی کشور مانند آمریکا مطرح میشود!
هاشمیطبا با بیان اینکه آنچه که رخ داد تقویت جایگاه ایران و تضعیف آمریکا را رقم زد، گفت:موضع آقای روحانی در قبال رفتار و سخنان رئیسجمهور آمریکا درست بود و معتقدم ما نباید با رفتارهایمان کار آمریکا را تاثیرگذار در مسائل مطرح کنیم و اتفاقا باید نشان دهیم آمریکا یک بدقولی کرده و طینت بد خود را نشان داده است و برجام میتواند پیش برود.
وی تاکید کرد: به هر میزان که بیان کنیم چرا آمریکا دست به چنین اقدامی زده نشاندهنده ضعف ماست. آمریکا از برجام خارج شده که شده؛ مگر ما قرار است به آنها وابسته باشیم؟ برجام را به هم زدهاند پس ما باید روی پای خودمان بایستیم.
این فعال سیاسی اصلاحطلب در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه، حال ایران باید چه مسیری را در پیشبرد اهدافی که در برجام مشخص کرده داشته باشد و نوع تعامل خود را با کشورهای داخل برجام چگونه باید برگزیند، عنوان کرد: نباید دستخوش احساسات شویم و شعاری عمل کنیم. اروپاییها گفتهاند که به برجام پایبند خواهد بود. دو راه پیش روی ما قرار دارد؛ نخست اینکه ما هم مانند ایالات متحده هم برجام را به بهم بزنیم و مصوبه شورای عالی امنیت و آن چیزی که امضا کردهایم را نادیده بگیریم.
نامزد دوازدهمین انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: راه دوم این است که ما به مراجع بینالمللی به خاطر و عدم تمکین آمریکا به قطع نامه شورای امنیت شکایت کنیم و با کشورهای اروپایی که گفتند در برجام می مانند تعامل کنیم.
وی خاطرنشان کرد: ما نباید از برجام خارج شویم زیرا ایالات متحده و همپیمانش میخواهند ما بدقول شویم.
وی در خصوص مطرح شدن عذرخواهی رئیسجمهور برای امضای برجام گفت: جایی که آمریکا میگوید برجام بر ضررش بوده و ایران سرش را کلاه گذاشته، جان بولتن اظهارنظر میکند که این توافق فقط و فقط به نفع ایران بوده است متوجه نمیشوم چرا عدهای مطرح میکنند که رئیسجمهور عذرخواهی کند!
هاشمیطبا تاکید کرد: رفتن آمریکا از برجام به معنی آن است که این قرار داد به ضرر کشورش بوده؛ قطعا اگر به نفعش بود خارج نمیشد. زمانی که دشمن ما میگوید این قرار داد به نفع ایران است رئیسجمهور از چه عذرخواهی کند؟
وی افزود: رفتار ایالات متحده بیانگر آن است که برجام برای ما منفعت داشته و دیپلماسی هم به نفع ما بوده است، آیا رئیسجمهور برای چیزی که سود برایمان به ارمغان میآورده باید عذرخواهی کند؟ کار آقای روحانی در موافقت نامه برجام بسیار خوب و تحسین برانگیز بوده است.
این فعال سیاسی با اشاره به رفتار برخی از نمایندگان بعداز خروج در مجلس، عنوان کرد: ما هزینههای بسیار زیادی برای این نوع رفتارها پرداخت کردهایم. معتقدم حرکتهای مردمی به راحتی میتوانست شخص رئیسجمهور آمریکا را زیر سوال ببرد اما اقداماتی مانند آتش زدن پرچم باعث میشود که در جامعه جهانی یک نوع تنفر از ما به وجود بیاید و حقانیت ما به اثبات نرسد.
وی تاکید کرد: شأن مجلس باید حفظ شود، آتش زدن پرچم یک کشور در مجلس را متوجه نمیشوم شاید ما درکش را نداریم! ما همیشه هزینهها را از جیب ملت پرداخت کردهایم و چقدر هزینه بر دوش ملت میخواهیم بگذاریم؟