وزیر کشور: ناآرامیهای خرمشهر کشته نداشت/ گزارش درباره اعتراضات اخیر
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایلنا، عبدالرضا رحمانیفضلی در نشست خبری خود با اصحاب رسانه با اشاره به عملکرد وزارت کشور گفت: سال ۹۷ وزارت کشور اولویت خود را مشخص کرده است که نخستین آنها امنیت است که در راستای آن بحث انسجام و وحدت ملی را قرار دادیم.
وی ادامه داد: موضوع رضایتمندی مردم به عنوان یکی از اولویتها قرار داد که مخرج مشترک آن امنیت و وحدت و انسجام ملی است. همه معاونتها برنامه داشتند که رضایتمندی بحث اول آنها باشد.
وزیر کشور با اشاره به تقسیمات کشوری و توسعه افزود: دستور دادیم مجموعه وزارت کشور به خوبی این کار را انجام دهد.
رحمانی فضلی ادامه داد: بحث بعدی آسیبهای اجتماعی بود و طبق گزارشی که به مقام معظم رهبری و رئیسجمهور دادیم بنا شد کارها انجام شود تا عقب ماندگیها جبران شود و علاوه بر این مورد کارهای دیگر به خوبی پیش برود.
وی افزود: بحث بعدی در حوزه سیاسی محور نخست آن مشارکت سیاسی بود که به اعتراضات مردم در قالب محورهای قانونی پاسخ دهیم برای همین مکانهایی را مشخص کردیم و این پیشنهاد را به دولت ارائه دادیم که مردم در امنیت کامل مطالبات خود را بیان کنند.
رحمانی فضلی گفت: ما به بحث انتخابات مجلس در نیمه دوم سال نزدیک خواهیم شد که لازم است، جلساتی در این خصوص با احزاب و تشکلها داشته باشیم.
وزیر کشور در پاسخ به سوال ایلنا درباره ناآرمیهای خرمشهر و آمار کشتهها و زخمیها گفت: این آماری که از کشته شدن افراد در خرمشهر گفته میشود درست نیست، فقط یک نفر زخمی شده که در بیمارستان بستری شده است. در خرمهشر هیچ کشتهای نداشتیم.
رحمانی فضلی با بیان اینکه ماده ۱۳ احزاب تاکید کرده که شرایط لازم برای تجمعات را فراهم کنیم، گفت: با توجه به ویژگیهای قانونی و اینکه در هر تجمعی مکان، مسئول و شعارهایش باید کاملا مشخص باشد، تا کنون ما درخواست مشخصی نداشتیم. اگر این درخواست مطرح شود، ما بررسی میکنیم.
وزیر کشور تاکید کرد: چند نفر کشته نشدهاند؛ تیراندازی بوده و یک زخمی به بیمارستان رفته است. موضوع امنیت، اصل است. اصلیترین وظیفه وزارت کشور برقراری امنیت است. اگر مجوزها درست باشد و اگر پاسخگو باشند و امنیت را برقرار کنند، با برگزاری تجمعات در مکانهای مشخص مشکلی نداریم . اعتراضاتی که به کف خیابان میرسد، افرادی پیدا میشوند که هیجانی میشوند؛ افرادی هستند که سواستفاده میکنند. اقداماتی میکنند و موجب خدشه دار شدن امنیت و انتظامات میشوند. در این صورت نیروهای انتظامی وظایفی دارند. اگر به وظایفشان پاسخ ندهند، امنیت و انتظام خدشه دار میشود.
رحمانی فضلی خاطر نشان کرد: تلاش ما این است که هر چه زودتر این اعتراضات با خویشتنداری نیروی انتظامی و همکاری مسئولین تمام شود.
او در خصوص سرنوشت لایحه جامع انتخابات گفت: لایحه جامع انتخابات از دوران آقای موسوی لاری در وزارت است. تقریبا بیش از سه سال این فرایند طول کشید؛ از همه احزاب، اشخاص و گروهها خواستیم که نظر بدهند. این لایحه زمانی آماده شد که همزمان با آن سیاست های کلی نیز ابلاغ شد و دوباره به وزارت کشور بازگشت.
وزیر کشور تاکید کرد: این لایحه در حال حاضر در دولت است. قرار شد بخشی از موارد که در دولت مطرح شده، دوباره مورد بررسی قرار دهیم. ما قصد داریم ظرف دو سه هفته موارد را بررسی کنیم.
وی افزود: ما تلاش کردیم همه نقصها در این قانون رفع شود و در انتخابات سال آینده مورد استفاده قرار گیرد.
رحمانی فضلی درخصوص شکل گیری اعتراضات در کشور مانند اعتراضات دی ماه، اعتراضات بازار تهران و آب در خرمشهر، گفت: ما در وزارت کشور اعتراضات را به صورت مستقل بررسی میکنیم.
وی خاطر نشان کرد: شرایطی ایجاد میشود و بهره برداران از آن استفاده میکنند. بازاریان، آب و یا دی ماه مطالباتی داشتند که محقق نشده، پس به گونهای دیگر اعتراض میکنند. شرایط مختلفی ایجاد میکند که اعتراضات شکل میگیرد؛ به طور مثال ما در حوزههای مختلف دچار ناکارآمدیها هستیم. عدم پاسخگویی را داریم و اقناع عمومی درست صورت نمیگیرد و بهره برداران استفاده میکنند. هر زمان ما توضیح دادیم همراهی و مشارکت را داشتهایم.
وی خاطر نشان کرد: این که ما به این نتیجه نرسیدیم یک گروه و جریان سیاسی این اعتراضات را ساماندهی کرده باشد.
رحمانی فضلی تاکید کرد: ما باید کاری کنیم که به مسئولان اعتماد شود. تهمت زدن، تخریبها و عدم طرح موفقیتهای دولت و همزمان سیاهنمایی را ببینید. وقتی سیاهنمایی میکنیم مردم ناامید میشوند و نشاط خود را از دست میدهند.
وی خطاب به اصحاب رسانه گفت: متاسفانه فضای رسانهای هم این نا امیدی را اعمال میکند که راهی جز اعتراض برای مردم باقی نمیگذارد.
وزیر کشور تاکید کرد: دولت موفقیت های خوبی داشته است. تا سه ماه قبل این مشکلات را نداشتیم؛ بعد از خروج از برجام اتفاقاتی افتاد. ما باید کاری کنیم که وحدت و انسجام ملی اتفاق بیافتد. اگر ما پشتیبانی مردم را نداشته باشیم، نظام موفق نخواهد شد.
وی تاکید کرد: همه باید تلاش کنیم که در مقابل دشمن این گونه بازگو نشود که جامعه ما دچار تنش شده است. چهار روز موضوع کامیوندارها را در کشور داشتیم که علیرغم این با امنیت ناسازگار بود با صحبت کردن حل و فصل شد.
او در خصوص اینکه با خروج آمریکا از برجام، چه اتفاقی برای حوزه پناهندگان و مواد مخدر افتاده است، گفت: این دو حوزه یک جانبه است. این ما هستیم که تلاش میکنیم، نه آن ها. امسال تولید مواد مخدر در افغانستان دو برابر شده است.
وی افزود: ایران بیش از ۳ هزار و ۷۰۰ شهید در این حوزه داشته است. در مبارزه با مواد مخدر مسیحی، یهودی و مسلمان برای ما فرقی ندارد. قصد ما جلوگیری است. حتی اینها به ما سگهای مواد یاب و دستگاه ایکس ری نمیدادند.
وزیر کشور در خصوص موضوع پناهندگان گفت: تنها سه درصد از پناهجویان در کمپها زندگی میکنند. ۹۷درصد افراد با مردم ما زندگی میکنند که بیمه شدهاند و از امکانات برخوردارند.
وی خاطر نشان کرد: سه سال گذشته گفتیم تروریست و قاچاقچیان باهم پیوند خوردهاند، کسی باور نکرد. در سازمان ملل اعتراف کردند که قاچاقچیان و ترویستها باهم دست به یکی شدهاند.