تنظیم وزن با آب کرفس
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از پرشین وی؛ کرفس مانند سایر سبزیجات، بسیار کم کالری است. یک فنجان کرفس خرد شده، کمتر از ۲۰ کالری دارد. کرفس سوپرفودی است که معمولا دست کم گرفته میشود، اما مصرف آب کرفس در رژیم غذایی, میتواند به اندازهی سایر سبزیجات مفید باشد.
آب رسانی به بدن بعد از ورزش
کرفس و آب کرفس برای هیدارته کردن بدن بسیار مفید است. این سبزی مانند سبزیجات و میوههای دیگر، بیشتر از آب تشکیل شده؛ در واقع بیشتر از ۹۵ درصد کرفس آب است.
نوشیدن آب کافی برای هیدارته ماندن بدن مهم است، اما مصرف میوهها و سبزیهایی چون کرفس هم میتواند , به خوبی بدنتان را آب رسانی کند. یکی از دلایلی که کرفس یا آب کرفس میتواند آب رسان خوبی , برای بدن بعد از ورزش باشد این است که این سبزی نه تنها آب دارد بلکه الکترولیت زیادی نیز دارد.
فواید مصرف آب کرفس
الکترولیتها از طریق عرق از دست میروند، بنابراین جایگزین کردن الکترولیتهای از دست رفته بعد از ورزش، اهمیت دارد. کرفس، منبع الکتروللیتهاست: پتاسیم، سدیم، کلسیم و منیزیم.
فشار خون (موردی عجیب!)
داشتن رژیم غذایی سرشار از میوهها و سبزیها برای کاهش فشار خون نیز بسیار مفید است. میوهها و سبزیها , منابع خوبی از پتاسیم هستند که اغلب در یک رژیم غذایی معمولی به مقدار کمی موجود است.
کرفس، بر خلاف سایر سبزیها، سدیم هم دارد. هر چند مقدار سدیم موجود در کرفس در مقایسه با , غذاهای فرآوری شده بسیار کم است، اما یک فنجان کرفس خرد شده چیزی حدود ۳ درصد, از نیاز روزانهی بدن به سدیم را داراست.
آنهایی که تحت رژیمهای غذایی هستند که محدودیت شدید در مصرف سدیم دارد، بهتر است , از خوردن کرفس پرهیز کنند. جالب است بدانید با وجود اینکه کرفس، مقداری سدیم دارد, اما باز هم میتواند برای کاهش فشار خون مفید باشد!
تنظیم وزن
خوردن غذاهای کم کالری اما مغذی میتواند برای تنظیم وزن سودمند باشد. کرفس یا آب کرفس دارای, مواد مغذی زیاد در ازای کالری بسیار کم است. مطالعهای که در سال ۲۰۱۵ انجام شد نشان داد , تنها این پیام که؛ افزایش مصرف فیبر برای کاهش وزن مفید است،
نحوه صحیح مصرف آب کرفس
درست به اندازهی دستورالعملهای صادر شده از سوی انجمن قلب آمریکا مفید و موثر بوده است. این مطالعه توصیه میکند فقط تمرکز روی افزایش مصرف فیبر در رژیم غذایی میتواند , به اندازهی پیروی از یک رژیم غذایی پیچیدهتر، برای کاهش وزن مفید باشد.
آنتی اکسیدانهای جنگنده با سرطان
در سال ۲۰۱۰ مطالعهای روی منابع آنتی اکسیدان در رژیم غذایی چینی صورت گرفت. محققان دریافتند کرفس، جزو پنج تا از بهترین منبع آنتی اکسیدان در رژیم غذایی افراد شرکت کننده , در این تحقیق بوده است. هر چند ممکن است کرفس به اندازهی سایر سبزیجات، مطرح نباشد اما منبع بسیار خوبی از آنتی اکسیدانهاست.
کرفس، دو فیتوشیمیایی منحصر بفرد به نامهای آپی ژنین و لوتئین دارد. پژوهشها نشان داده که این دو ترکیب,میتوانند با سلولهای سرطان لوزالمعده و سینه بجنگند. برای پی بردن به سایر فواید, این ترکیبات به تحقیقات بیشتری نیاز است.
کرفس حاوی ترکیب دیگری به نام لوتئولین است که خواص ضد سرطانی دارد. آنتی اکسیدانهای موجود در میوهها, و سبزیها میتوانند به کاهش ریسک انواع خاصی از سرطان کمک کنند.
سلامت گوارش
دانشکدهی پزشکی مریلند توصیه میکند برای درمان گاستریت یا ورم معده، کرفس را در رژیم غذایی خود بگنجانید.
گاستریت بیماری است که موجب التهاب مخاط معده میشود. خوردن غذاهای سرشار از آنتی اکسیدان , مانند کرفس میتواند ریسک ابتلا به زخم معده را کاهش بدهد. کرفس به محافظت از مخاط معده , در برابر التهاب و نابودی ناشی از زخم کمک میکند.
نوشیدن آب کرفس، تضمین نمیکند که گاستریت یا زخم معده را درمان کند اما به عنوان یک التیام بخش مفید , و موثر است و در کنار آن لازم است تغییرات دیگری هم در رژیم غذایی ایجاد شود.
بد نیست بدانید وقتی آب کرفس خطرناک می شود!
احمد ساعدی متخصص تغذیه و رژیم درمانی گفت: استفاده از رژیم های غلط، عوارضی همچون گود رفتن, زیر چشم ها، لاغر شدن صورت، بالا رفتن چربی خون، عصبی شدن، زود رنج شدن، کم شدن آب زیر پوست را رخ می دهند.
وی در ادامه گفت: استفاده از آب بعضی از سبزی ها به خصوص آب کرفس، جعفری یا شوید برای کاهش وزن , مرسوم است، آب سبزی ها باعث لاغری نمی شود و تنها به دلیل داشتن مقدار زیاد فیبر, و آب فراوانی که دارند، جذب برخی از چربی ها را کاهش می دهد.
خطرات مصرف زیاد آب کرفس
وی اذعان داشت: مصرف آب سبزی، باعث دفع مقداری آب نیز می شوند که این امر به فرد حس خوشایندی , می دهد و گمان می کنند که کاهش وزن داشته چرا که هیچ گونه کاهش وزنی را نیز پدیدار نمی کند.
وی اظهار داشت: استفاده روزانه از آب کرفس به هیچ عنوان به افراد توصیه نمی شود چرا که کرفس , از سبزی هایی است که ( اگزالات) فراوانی دارد و تجمع اگزالات در بدن، به خصوص در افرادی که کلیه و مثانه سنگ ساز دارند، می تواند باعث به وجود آمدن یا بزرگ تر شدن, سنگ های اگزالاته شود.