معافیت دو تا شش ماهه برای سربازانی که بیمار میشوند
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایلنا؛
ابراهیم کریمی با اعلام این خبر گفت: سطح سلامت مشمولان برای رویارویی با مسائل مربوط به دوران سربازی در اولویت قرار دارد و وضعیت جسمی آنان توسط پزشکان معتمد و آموزش دیده سنجیده میشود و در صورت تایید سلامتی، مشمول در ردیف سربازان سالم قرار میگیرد و در غیر این صورت معافیت دائم یا معافیت از رزم برای آنان در نظر گرفته میشود.
وی افزود: در صورت تشخیص سلامت کامل توسط پزشک، وضعیت فرد به دفاتر خدمات الکترونیک انتظامی (پلیس+۱۰) اعلام و سایر مراحل اعزام به خدمت آن انجام میشود و در مواردی که مشمول ادعای بیماری کرده و با معاینه اولیه پزشکی قابل تشخیص نیست، برای بررسی بیشتر از سوی وظیفه عمومی به بیمارستانهای تخصصی ارجاع داده میشود.
جانشین رئیس سازمان وظیفه عمومی ناجا درخصوص نحوه برخورد با سربازانی که رژیم غذایی خاصی دارند، اظهار داشت: مشمولانی که به مواد غذایی خاصی حساسیت دارند مانند افراد مبتلا به بیماری سیلیاک که قادر به هضم پروتئین گندم نیستند؛ از نظر سطح سلامت در شورای پزشکی وظیفه عمومی بررسی میشوند.
این مقام ارشد انتظامی ادامه داد: با توجه به مدارک و سوابق پزشکی که فرد مبتلا به بیماری سیلیاک ارائه میدهد و همچنین اقدامات پاراکلینیکی مانند: آندوسکوپی، پاتولوژی و... که در مراکز درمانی وابسته به نیروهای مسلح انجام میشود؛ بیماری مشمول توسط پزشک متخصص بررسی و در صورتی که تایید شود، برابر ضوابط آییننامه پزشکی برای مشمول در شورای پزشکی وظیفه عمومی رای بر معافیت دائم پزشکی صادر میشود.
کریمی اضافه کرد: مشمولانی که به علت برخی از بیماریها نظیر شکستگی و... تنها برای مدت کوتاهی درگیر بیماری هستند و نمیتوانند خدمت سربازی را در آن دوره انجام دهند از معافیت دو تا شش ماهه برای معالجه بهرهمند میشوند و بعد از اتمام زمان معافیت موقت، مجددا وضعیت سلامت فرد بررسی و تصمیمگیری صورت میگیرد.