تاریخچه قیمت‌های نجومی آیفون

کدخبر: ۲۵۰۴۷۳
​اقتصاد نیوز:تا مدت زیادی پرچمداران اپل با قیمت ۷۰۰ دلار عرضه می‌شدند، اما اکنون آیفون‌های جدید ۱۶۵۰ دلار قیمت دارند.
تاریخچه قیمت‌های نجومی آیفون

به گزارش اقتصاد نیوز و به نقل از  باشگاه خبرنگاران جوان؛ شاید زمانی که استیو جابز پا بر روی صحنه پانزدهمین کنفرانس سالانه Macword گذاشت و iPhone را به دنیا معرفی کرد، خودش هم فکر نمی‌کرد که 11 سال بعد این محصول بیش از 1500 یورو قیمت داشته باشد. با این حال 11 سال گذشت، استیو جابز درگذشت و حالا آیفون Xs Max حداقل 1650 یورو قیمت دارد.

Apple با سیستم عامل IOS خود به تنهایی مقابل تمام گوشی‌های اندرویدی جهان ایستاده و بعضی مواقع پیشی هم گرفته است. این سیستم‌عامل به طور کلی عملکردی بهتر از اندروید داشته و اپ‌های اختصاصی و آپدیت‌های کاربردی Apple باعث شده که بین سال‌های 2007 تا 2017 بیش از یک میلیارد دستگاه آیفون در دنیا به فروش برسد. به لطف تولید آیفون، Apple سال‌هاست جزو ارزشمند ترین برند‌های دنیا شناخته می‌شود. اما سوال مهم اینجاست که آیا قیمت‌های جدید آیفون، بیش‌تر از ارزش واقعی آن‌ها نیست؟

تاریخچه قیمت‌های نجومی آیفون/ ارزش واقعی یا تلاش برای سود بیشتر؟

به‌ تازگی نسخه جدید گوشی موبایل iPhone XS Max (همراه با 512گیگابایت حافظه) با قیمت 1650 یورو وارد بازار شده؛ قیمتی که در برخی بازارها حتی بیشتر اعلام شده و جنجال زیادی هم به‌ پا کرده است، برخی می‌گویند بهتر است با این پول خودرو بخرید تا تلفن همراه!!! در طول این سال‌ها، قیمت گوشی‌های همراه اپل با روند تدریجی افزایش داشته و همواره گران‌تر از قبل به بازار ارائه می‌شوند. به‌ طوری که ما تصمیم گرفتیم آن‌ها را وارد نمودار کنیم. به شیب خطوط نمودار پایین نگاهی بیاندازید.

تاریخچه قیمت‌های نجومی آیفون/ ارزش واقعی یا تلاش برای سود بیشتر؟

به علت آن که آیفون‌های اولیه شامل یارانه‌های اقتصادی آمریکا برای کسب‌و‌کار‌های تازه تاسیس می‌شدند و حساب دقیق قیمت اصلی آن‌ها سخت بود ما از آیفون 4S در سال 2011 شروع می‌کنیم و قیمت‌های محصولات این شرکت در آلمان را مد نظر خود قرار داده‌ایم.
نمودار اول مدل‌های برتر اپل و قیمت آن‌ها را در هر سال نشان می‌دهد. در این نمودار تلفن‌های همراه با ظرفیت حافظه پایه آورده شده‌اند. خط سبز نشان دهنده نسخه‌هایی است که شرکت Apple با عنوان نسخه اقتصادی تولید کرده و با تلفن همراه آیفون 5c شروع می‌شود، آیفون SE، آیفون 8 و آیفون XR نیز در این دسته قرار دارند. نسخه‌های "پلاس" هر مدل با خط قرمز نشان داده شده که از نسل ششم گوشی‌های آیفون تولید و به بازار آمدند. مدل‌های اصلی هم با خط آبی نشان داده شدند.

تاریخچه قیمت‌های نجومی آیفون/ ارزش واقعی یا تلاش برای سود بیشتر؟

همانطور که مشاهده می‌کنید قیمت‌ها در نسل‌های مختلف با روند متعادلی افزایش داشتند تا این‌ که در سال 2017 اوضاع کمی آشفته شد، در سال گذشته iPhone 8 به عنوان نسخه اقتصادی به بازار آمد اما مدل‌ها اصلی آن سال iPhone X و iPhone 8 Plus بودند. در سال بعد مدل‌های اصلی 2018 جانشینان iPhone X بودند و آیفون XR به عنوان مدل اقتصادی جای آیفون 8 را گرفت.

اما سیاست Apple برای جذب مشتریان بیشتر این است که همواره بعضی مدل‌های پایین‌تر خود را با قیمت ارزان‌تر حفظ می‌کند، تا خریداران بتوانند با قیمت معقول آن‌ها را خریداری کنند. قیمت این مدل‌ها در سال‌های اخیر تقریبا ثابت مانده و حدود 500 یورو قیمت دارند. مدل‌های ذکر شده این فرصت را به خریداران می‌دهند تا با مدلی ارزان‌تر، به‌روزرسانی‌های نرم افزاری هرساله شرکت Apple را دریافت و استفاده کنند ( به جزمدل SE که تنها دو سال به عنوان مدل اقتصادی ماند و در سال دوم حافظه آن دوبرابر شد).

تاریخچه قیمت‌های نجومی آیفون/ ارزش واقعی یا تلاش برای سود بیشتر؟

تا آنجایی که برای شما مهم نباشد تا دو سال آینده از تکنولوژی فعلی آیفون استفاده کنید، این یک طرح کارآمد است. طرحی که شاید با دیدن بالا رفتن سریع قیمت گوشی‌ها و رسیدن به گران‌ترین حالت ممکن در چند وقت اخیر، به صرفه باشد و تصمیم بگیرید از آن استفاده کنید. در حال حاضر گران‌ترین مدل iPhone در 2018 (مدل XS Max با 512 گیگ حافظه و 1650 یورو) سه برابر ارزان‌ترین مدل (آیفون 7 با 32 گیگ حافظه و 520 یورو) در Apple Store قیمت دارد.

قصد ما این نیست که بگوییم مراقب حساب بانکی خود باشید اما به نظر نمی‌رسد که این قیمت‌ها پایین بیایند و احتمالا در سال 2019 این افزایش قیمت ادامه خواهد داشت. اگر به تعداد واحد‌ها فروخته شده نگاه کنید فروش آیفون‌ها روند یکسانی داشته‌اند، اما با رشد تدریجی قیمت، سوددهی آن‌ها بالاتر رفته است.

به طور خلاصه، تا Apple مشتریانی دارد که محصولات این شرکت را بالاتر از قیمت واقعی خود خریداری می‌کنند، نیازی به فروش تعداد بیشتری از آیفون‌های خود ندارد. این شمایید که باید بیاندیشید آیا هزینه پرداختی ارزش محصول دریافتی را دارد یا خیر، این که به‌دنبال محصولی با کیفیت هستید یا صرفا برند برای شما اهمیت دارد!

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید