تاثیر مثبت دستگاههای دیجیتال بر روی هوش کودکان
به گزارش اقتصاد نیوز، فریده کامیار روانشناس کودک به خبرنگار ایلنا گفت: استفاده از دستگاههای رایانهای اگر کنترل شده باشد، میتواند نقش موثری در عملکرد هوشمندانه کودکان داشته باشد.
به گفته وی اغلب بازیهای رایانهای که امروز طراحی میشود، متناسب با سن و سال کودکان ساخته و منتشر شده و بسیاری از آنها میتواند قدرت و سرعت تصمیمگیری کودک را افزایش دهد.
این روانشناس کودک با بیان اینکه بازیهای رایانهای باید متناسب با سن کودکان انتخاب شود، گفت : خوشبختانه چند سالی است که بازیهایی که در کشور ما منتشر میشوند توسط مراجع مربوطه بررسی و طبقهبندی سنی شدهاند و والدین میتوانند با توجه به این موضوع ، بهترین بازیها را برای کودکان خود تهیه کنند.
کامیار با بیان اینکه پدرومادرها باید همواره در محیطهای مجازی کودکان خود را زیر نظر داشته باشند، اظهار کرد: دستهبندی بازیها میتواند کمک زیادی در انتخاب بازیها توسط والدین داشته باشد؛ اما پدرومادرها باید کودکان خود را در محیط مجازی تنها نگذارند و همیشه در کنار آنها باشند.
وی با بیان اینکه حذف بازیهای سنتی آسیب فراوانی بر سلامت جسمی کودکان میزند، گفت : متاسفانه آپارتماننشینی و رواج محصولات رایانهای، تحرک کودکان امروز را به حداقل رسانده است و این موضوع میتواند در آینده باعث چاقی و پوکی استخوان در کودکان امروز شود.
این روانشناس کودک درپاسخ به این سوال که میزان استفاده روزانه از دستگاههای دیجیتال برای کودکان چقدر باید باشد؟ گفت: بهطور کلی افراد زیر 2 سال به هیچوجه نباید به این محصولات نزدیک شوند ، چون نور و اشعه ساطع شده از نمایشگرها تاثیر مخربی روی ساخت سلولهای بینایی دارد.
به گفته وی، کودکان 2 تا 5 سال میتوانند به میزان یک ساعت در روز از دستگاههای دیجیتال استفاده کنند کودکان بزرگتر می توانند به طور کنترل شده زمان بیشتری را برای استفاده از این دستگاهها سپری کنند.