اگر از هدفون زیاد استفاده می کنید؛ حتما بخوانید!

کدخبر: ۲۵۸۶۷۴
اقتصادنیوز: رشته‌های اعصاب پس از تحمل سیگنال‌های سنگین، با کم شدن مقاومتشان، دیگر توان سابق را نخواهند داشت. دقت کنید که استفاده طولانی از هندفون و هندزفری باعث می‌شود که گوش شما آسیب جدی ببیند.

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از  فردا: کسی که مدام از هدفون استفاده می‌کند، علاوه بر کاهش قدرت شنوایی دچار آسیب‌های دیگر گوش همچون شنیدن صدای سوت هم ممکن است گردد. تشخیص ندادن صدا‌های مختلف در محیط‌های پر سر و صدا نیز از دیگر عواقب استفاده از هدفون‌ها به شکل نادرست است.

دکتر محمد مهدی سالم، جراح و متخصص گوش، حلق و بینی درباره آسیب‌های ناشی از هدفون به گوش گفت: هدفون یک تکنولوژی رایج است و نمی‌توان همه را از آن منع کرد، اما بایستی بطور صحیح از آن استفاده شود.

به طور کلی هدفون‌ها داخل یا روی گوش قرار می‌گیرند، معمولا افراد از این وسایل برای گوش دادن موسیقی و جدا کردن خود از محیط اطراف استفاده می‌کنند تا یک فضای شخصی را در هنگام راه رفتن در خیابان، مترو و اماکن شلوغ برای خود به وجود بیاورند.

در محیط‌های پر سر و صدا از هدفون استفاده نکنید

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران بیان کرد: فرد برای فراهم کردن این فضا و جدا شدن از محیط پر سر وصدای اطراف، باید صدا را تا حدی بالا ببرد که فرد چیزی غیر از صدای هدفون را نشنود و این خطرناک است، به خصوص در استفاده مداوم، به دلیل برخورد مستقیم صدا به گوش می‌تواند آزاردهنده باشد.

وی با اشاره به سطح ایمن صوت برای گوش گفت: اگر سلول‌های شنوایی زیر این سطح قرار بگیرند، طبیعتا آسیب کمتری خواهند دید.

این متخصص گوش و حلق و بینی تاکید کرد: برای کسانی که در محیط‌های پر سر و صدا کار می‌کنند، حداکثر سطح مجاز بلندی صدای محیط هشتاد دسی بل در بازه زمانی روزی هشت ساعت است.

وی افزود: هر فرد باید تخمینی از زمان کار با هدفون داشته باشد و بر اساس آن میزان صدا مناسب هدفون برای گوش را تنظیم کند، بر فرض اگر فرد از یک ساعت بیشتر کار می‌کند، شدت بلندی صدا باید کمتر از شصت درصد باشد.

وی با اشاره به کیفیت ساخت پایین هدفون‌ها گفت: این خود مزید برعلت می‌شود تا گوش آسیب ببیند، نوع هدفون‌ها مهم اند و کیفیت نباید پایین باشد.

سالم با اشاره به دو خصوصیت اصلی هدفون مناسب گفت: از خصوصیات هدفون خوب این است که باید توان تولید دقیق شدت صوت روی آن درج شده باشد، دوم اینکه باید توان حذف صدای محیط را داشته باشد.

عضو هیئت علمی دانشگاه ایران هدفون‌هایی را مناسب در محیط‌های پر سر و صدا دانست که روی گوش قرار می‌گیرند و سر و صدای محیط را حذف می‌کنند، افزود: این اعتقاد وجود دارد اگر شما می‌خواهید شصت دقیقه از هدفون استفاده کنید، میزان بلندی صدا هم باید شست درصد توان هدفون باشد، هرقدر که زمان استفاده طولانی‌تر باشد صدای هدفون باید پایین‌تر بیاید تا این میزان آسیب زنندگی کمتر باشد.

سالم درباره‌ی انواع آسیب‌های استفاده از هدفون به گوش بیان کرد: کسی که مدام از هدفون استفاده می‌کند علاوه بر کاهش قدرت شنوایی دچار آسیب‌های دیگر گوش همچون شنیدن صدای سوت هم ممکن است گردد. تشخیص ندادن صدا‌های مختلف در محیط‌های پر سر و صدا نیز از دیگر عواقب استفاده از هدفون‌ها به شکل نادرست است.

وی آسیب سلول‌های داخلی گوش را برگشت ناپذیر دانست و گفت: داخل گوش سلول‌هایی به نام "سلول‌های مویی" در حلزون شنوایی قرار دارند و وقتی این سلول‌ها آسیب ببیند و از بین بروند، امکان بازسازی و بهبود آن‌ها وجود ندارد، بنابراین در استفاده از هدفون افراد بایستی مراقب باشند، سطح صدا را بالا نبرند و از قانون ۶۰،۶۰ تبعیت کنند تا احتمال آسیب کمتر شود.

خطرات استفاده زیاد از هدفون و هندزفری

آسیب شنوایی

صدای بلندی که بخصوص در موقع گوش دادن به موسیقی برخی افراد از آن استفاده می‌کنند، باعث می‌شود که به توانایی اعصاب گوش آسیب جدی وارد گردد. رشته‌های اعصاب پس از تحمل سیگنال‌های سنگین، با کم شدن مقاومتشان، دیگر توان سابق را نخواهند داشت. دقت کنید که استفاده طولانی از هندفون و هندزفری باعث می‌شود که گوش شما آسیب جدی ببیند.

کم شدن قدرت شنوایی

افرادی که از هدفون یا هندزفری در طول روز زیاد استفاده می‌کنند، پس از مدتی قدرت شنوایی آن‌ها کم شده و غالبا عادت می‌کنند که با صدای بلند صحبت کنند. این گونه افراد به دلیل آنکه صدای خود را با ضعف می‌شنوند، برای جبران آن با صدای بلندتر که برای اطرافیان نیز آزاردهنده است، صحبت می‌کنند.

طبق تحقیقاتی گسترده نشان داده شده است که گوش دادن به صدا‌های بلند در طولانی مدت باعث به وجود آمدن تومور مغزی و افزایش احتمال حمله قلبی شده و هم چنین افزایش قدرت صدا بر تعداد ضربان قلب و فشار خون تاثیر می‌گذارد.

تومور‌های حاصل از گوش دادن به صدای بلند در مدت طولانی، به آرامی و بدون عوارض خاصی پدید آمده و رشد می‌کنند. به مرور زمان باعث فشار به اعصاب شنوایی در مغز می‌شوند و شنوایی انسان را به صورت غیرقابل بازگشتی از کار می‌اندازند.

تجمع آلودگی‌ها

اکثر افراد به نظافت هدفون و هندزفری خود اهمیت نمی‌دهند. قرار دادن در هر مکانی باعث می‌شود، انواع آلودگی‌ها در آن تجمع کرده و در محیط گرم گوش رشد کنند. پیشنهاد می‌شود هر چند وقت یکبار با الکل و پنبه سر هندزفری خود را تمیز کنید.

خطرات استفاده مشترک

شاید گوش دادن به موزیک با یک هدفون به صورت مشترک با دوستان، لذت بخش باشد؛ اما این کار، احتمال انتقال باکتری و عفونت‌های گوش میانی را افزایش می‌دهد. بهتر است اگر مجبورید از یک هدفون به صورت مشترک استفاده کنید، حتما سری هدفون را با دستمال کاغذی یا هر چیز مشابه بپوشانید و سپس از آن استفاده کنید.

افزایش احتمال تصادفات

تحقیقات نشان می‌دهند، افرادی که از هندزفری برای صحبت حین رانندگی و هدفون در زمان پیاده روی آن هم با صدای بلند استفاده می‌کنند. بیشتر از دیگران باعث بروز حادثه برای خود و دیگران می‌شوند. از دست دادن تمرکز و غرق شدن در فضای صحبت یا موسیقی، باعث از دست رفتن دید میدانی صحیحی می‌گردد.

دیگر معایب

سردرد‌های خفیف تا قوی، منزوی شدن از گروه، از دست دادن اطلاعات پیرامون و… نیز از دیگران معایب استفاده افراطی از هدفون و هندزفری است.

طرز صحیح استفاده

هر اندازه که صدای بلندتری از هدفون خارج شود میزان استفاده روزانه از هدفون هم باید کاهش یابد. همچنین هدفون باید در نقطه‌ای از گوش قرار داده شود که صدا به راحتی قابل شنیدن باشد، اما از نزدیک کردن آن به پرده گوش پرهیز کنید.

توصیه می‌گردد حداقل ماهی یک بار سری آن را تعویض و هر هفته آن را به خوبی با الکل ضد عفونی نموده و تا حد ممکن از قرض دادن هندفون و هندزفری به شدت دوری کنید.

 

 

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    اخبار بیشتر در سرویس سایر رسانه ها
    کارگزاری مفید