نشانه های عدم تعادل هورمون
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از بهداشت نیوز: عدم تعادل هورمونی را میتوان با مصرف دارو یا تغییر در شیوه زندگی اصلاح کرد.۱۰نشانه عدم تعادل هورمونی عبارتند از:
۱- عصبانیت یا افسردگی
یکی از مهمترین نشانههای عدم تعادل هورمونی، شروع ناگهانی عصبانیت یا افسردگی است. این مشکل میتواند به دلیل سطوح پایین هورمون ملاتونین در بدن باشد. این هورمون برای حفظ تعادل ریتم روزمره بدن شما لازم است. این مورد به سن شما نیز بستگی دارد.
۲- فشار خون بالا
میزان سدیم بدن توسط هورمون آلدوسترون تنظیم میشود. اگر شما دچار یک وضعیت به نام تنگی شریان کلیوی باشید، هورمون از طریق آن وارد جریان خون میشود. این عدم تعادل هورمونی، فشار خون را افزایش میدهد.
۳- کاهش میل جنسی
میل جنسی ضعیف یکی دیگر از علائمی است که نشان میدهد دارای عدم تعادل هورمونی هستید. مقادیر خیلی کم هورمون تستوسترون میتواند باعث کاهش میل جنسی در مردان و زنان شود.
۴- گر گرفتگی و لرز
این یک علامت شایع در زنان نزدیک به سن یائسگی و پس از یائسگی است. این حالت در طول شب بهوجود میآید. کاهش هورمون استروژن باعث میشود عروق خونی گشاد شوند و فرد دچار گرما، گرگرفتگی، تعریق و لرز شود.
۵- افزایش وزن
عدم تعادل هورمونی میتواند به افزایش وزن منجر شود. اگر بدن شما سطح بالایی از هورمونهای کورتیزول و انسولین را داشته باشد، بیشتر غذا میخورید و این پرخوری باعث افزایش وزن میشود. به یاد داشته باشید اضافه وزن میتواند منجر به تولید سطح بالایی از هورمونهای جنسی مانند استروژن و تستوسترون شود و این عدمتعادل در هورمونها بهویژه پس از یائسگی میتواند به اضافه وزن منجر شود.
۶- خستگی بیش از حد
با وجود خوابیدن به مقدار کافی، احساس ضعف و بی حالی میکنید و نیاز شدیدی به مصرف کافئین دارید که به نظر میرسد مشکل شما را حل نمیکند.خستگی، شاخص مهم و اصلی عدمتعادل هورمونی در بدن است. ترشح بیش از حد هورمون کورتیزول در اثر استرس، مانع از عملکرد سایر هورمونها میشود.
۷- نوسانات خلقی یا کج خلقی
اگر تغییرات خلق و خوی اخیر شما باعث شده که دشمنان شما بیشتر از دوستان شما شوند، شاید دچار عدم تعادل هورمونی شده باشید. مقادیر خیلی کم هورمون تستوسترون باعث بدخلقی و حالات روحی شدید میشود.
۸- گرفتگی ذهن
آیا نمیتوانید به یاد بیاورید که کلید ماشین خود را کجا گذاشتهاید؟ یا ایمیل خود را فرستادهاید یا نه؟کاهش حافظه یا گرفتگی ذهن از علائم عدم تعادل هورمونی هستند. مقادیر کم هورمون پروژسترون (تعیین کننده عملکرد شناختی) یا مقادیر بالای هورمون استروژن باعث اشتباهات ذهنی یا گرفتگی تفکر میشود.
۹- آکنه و موی زائد
بعد از سن ۳۰ سالگی، آکنه معمولا بروز نمیکند، اما گاهی اوقات عدم تعادل هورمونی باعث تحریک آکنه یا رشد موهای زائد در زنان میشود. مقادیر بالای هورمون تستوسترون در زنان اغلب باعث بروز این علائم میشود.
۱۰- مفاصل دردناک
درد مفاصل بخش طبیعی از فرآیند پیر شدن است، اما بیشتر این دردهای افزایش سن مربوط به عدم تعادل هورمونی مثل DHEA است که پیش ساز هورمونهای استروژن، تستوسترون و کورتیزول است. مقادیر ناکافی این هورمونها باعث تسریع فرآیند پیری میشود.