افراد خوش معاشرت و آرام ممکن است حافظه شما را دچار اختلال کنند

کدخبر: ۲۵۹۵۶۵
اقتصادنیوز: تحقیقات جدید نشان میدهد که اختلال حافظه در افرادی که روحیه آرامی دارند به مراتب کمتر از افرادی که روحیه استرس زا و منزوی هستند است.

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از پرشین وی؛ شاید اکثر شما فکر کنید که اختلال حافظه فقط در افراد پیر و سالمند نمایان می شود اما باید بدانید که اختلال حافظه شاید در هر گروه سنی رخ دهد اما تحقیقات جدید نشان میدهد که افرادی که از تنش های عصبی دور هستند و روحیه آرام و مهربانی دارند کمتر دچار اختلال حافظه می شوند همچنین افرادی سالمندی که دچار افسردگی هستند هم بیشتر در معرض زوال عقل و اختلال در حافظه می گردند ضعف و اختلالات حافظه علل دیگری هم دارد که در این مطلب از پرشین وی به آن‌ها اشاره کرده ایم.

 

اختلال حافظه

احتمال ابتلا به اختلال حافظه در افراد خوش معاشرت و آرام به مراتب کمتر از افراد منزوی و سرشار از استرس استافراد خوش برخورد از ابتلا به اختلال مشاعر مصون هستند .

مطالعات نشان می دهد که احتمال ابتلا به اختلال مشاعر در بزرگسالانی که ارتباط اجتماعی قوی تری دارند و بهاصطلاح خوش معاشرت و آرام می باشند، به مراتب کمتر از افراد منزوی و سرشار از استرس است.

، این یافته حاصل مطالعات محققان سوئدی می باشد. در این مطالعه ۵۰۶ فرد میانسال مورد آزمایش واقع شدند.

شرکت کنندگان در شروع مطالعه ، مورد مصاحبه قرار گرفتند و شخصیت، نحوه زندگی اجتماعی شامل روش کنترل استرس، میزان خوش مشربی و فعالیت های اجتماعی آنها مورد بررسی قرار گرفت.

احتمال ابتلا به اختلال حافظه در افراد خوش معاشرت و آرام به مراتب کمتر از افراد منزوی

همچنین تست مربوط به مهارت فکری در زمانهای مختلف طی ۶سال متوالی برای تشخیص ابتلا به اختلال مشاعر صورت گرفت.

در پایان مطالعه ۱۴۴ نفر از از شرکت کنندگان ، مبتلا به این عارضه تشخیص داده شدند که اغلب آنها افرادی منزوی، پر استرس بودند.گفتنی است که در این تحقیق ، فاکتور جنس، میزان تحصیلات، علائم افسردگی، بیماری قلبی، سکته، دیابت نوع دو و… در نظر گرفته نشده بود.

البته این یافته بدین معنا نیست که تنها این دو فاکتور انزواطلبی و زندگی پر استرس باعث بروز اختلال مشاعراست، ولی فایده اجتماعی بودن و داشتن شخصیت آرام را نیز نباید در این زمینه نادیده گرفت

حدود ۱۵ درصد از افرادی که از نقص حافظه شکایت دارند یا قادر به انجام وظیفه در سایر عملکردهای شناختی خود نیستند، زمینه افسردگی دیده می شود. اگرچه احساسات و عواطف جزو موارد شناختی محسوب نمی شوند اما اثر متقابل میان خلق و خو و حافظه با سایر عملکردهای شناختی باعث می شود بررسی احساسات به عنوان جزیی از روند ارزیابی مشکلات حافظه و شناخت باشد. اندازه گیری وضعیت حافظه در سالمندان مبتلا به افسردگی در مقایسه با سالمندان طبیعی، تفاوت بارز و قابل توجهی ندارد و این اختلال حافظه با درمان افسردگی برطرف می شود

گاهی هم اختلال در سایر موارد شناختی به اشتباه به حساب ضعف حافظه گذاشته می شود.

و دایمی نیست. این سالمندان افسرده که مبتلا به زوال عقل نیستند، عموما دچار نقص در سرعت و توجه هستند.به طور مثال در هجی کردن یک کلمه به طور معکوس دچار مشکل می شوند و سلیسی گفتار کلمات پشت سر هم از یک نوع مقوله را از دست می دهند، مثلا نام بردن حیوانات پشت سر هم.

افراد سالمند در مقایسه با افراد طبیعی بیشتر به خاطرات منفی گذشته خود رجوع می کنند اما از نظر به یادآوردنخاطرات با افراد طبیعی تفاوتی ندارند. انجام کارها در افراد افسرده به ویژه کارهایی که نیاز به تلاش دا رند، نسبت به افراد طبیعی بدتر است که احتمالا به دلیل انگیزه کمتر افسرده ها نسبت به افراد طبیعی است. بعضی از علایم و نشانه های افسردگی ممکن است با علایم و نشانه های زوال عقل شباهت داشته باشد؛ مثل کاهش توانایی در تمرکز فکر یا قطع ارتباط با جامعه یا اختلالات خواب. باید بدانیم که تمام این علایم در افسردگی با درمان صحیح برطرف می شود.

 

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید