تفاوت اختلال دوقطبی و افسردگی در چیست؟
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از نمناک؛ اختلال دوقطبی و افسردگی بیماری های بسیار مشابهی، با یک تفاوت عمده هستند:افراد مبتلا به اختلال دوقطبی، بین دوره های افسردگی و جنون، هستند. از آنجا که این دو بیماری بسیار شبیه هم هستند، برخی افراد مبتلا به افسردگی نیز ممکن است دچار اختلال دوقطبی باشند.
یکی از دلایل این تشخیص نادرست این است که افراد مبتلا به اختلال دوقطبی، اغلب تنها در طی یک دوره از افسردگی به دنبال درمان هستند. آن ها همچنین ممکن است بدانند وقتی که احساس افسردگی نمی کنند، در حقیقت بخشی از جنون را تجربه کنند.
افسردگی چیست؟
افسردگی بالینی، یک بیماری جدی است که بر هر جنبه از زندگی فرد تاثیر می گذارد، از جمله روابط شخصی و خانوادگی، کار یا زندگی مدرسه، خوابیدن و عادات غذایی، و سلامت عمومی.علائم افسردگی، عبارتند از:
-
فقدان انرژی
-
ناراحتی طولانی مدت
-
کاهش فعالیت و انرژی
-
عدم حس آرامش و زودرنجی
-
عدم توانایی در تمرکز و یا تصمیم گیری
-
افزایش احساسات نگرانی و اضطراب
-
عدم علاقه و مشارکت از فعالیت هایی که به طور معمول از آن لذت می برند
-
احساس گناه و ناامیدی
-
فکر خودکشی
-
تغییر اشتها خوردن بیشتر و یا خوردن کم تر)
-
تغییر در الگوهای خواب (زیاد یا کم )
اختلال دوقطبی و افسردگی و نشانه های آن ها
اختلال دوقطبی چیست؟
اختلال دوقطبی (که به اختلال افسردگی جنونی نیز مشهور است) یک وضعیت سلامت روانی است که منجر به تغییرات شدید در حالت ها می شود که به طور متناوب بین درجه "زیاد" (یا شیدایی) و "کم" (یا افسردگی) درجه بندی می شوند.
این شرایط افسردگی و جنون از فرد به فردی دیگر متفاوت است و می تواند از چند ساعت یا چند روز، چند هفته یا حتی چند ماه دیگر تغییر کند.
گاهی اوقات این دوره های احساسات شدید به قدری کوتاه هستند که ممکن است افراد زیادی از اختلال دو قطبی آگاه نباشند. بعضی اوقات این چرخه ها به حدی قوی و نزدیک به هم هستند که حفظ یک زندگی عادی و داشتن روابط عادی بسیار دشوار است.
تشخیص اختلال دوقطبی و افسردگی
علائم اختلال دوقطبی
افسردگی دو قطبی نیز بسیاری از نشانه های افسردگی عادی را دارد. تشخیص قسمت های جنونی اغلب سخت تر است، زیرا بسیاری از مردم معنی جنون را درک نمی کنند.اگر بخش هایی از افسردگی را تجربه می کنید که علائم جنون دارد، ممکن است اختلال دوقطبی داشته باشید.
-
یک حالت بسیار خوش، شاد، یا یک حالت فوق العاده عصبانی و ناخوشایند
-
افزایش فعالیت فیزیکی و ذهنی و انرژی
-
افکار سریع
-
بیشتر و سریع تر از معمول صحبت کردن
-
برنامه های بلندپروازانه
-
ریسک پذیری
-
فعالیت تکان دهنده مثل بی احتیاطی جنسی، و اعتیاد به الکل
-
بی خوابی ، بدون تجربه خستگی
نشانه های بارز اختلال دوقطبی و افسردگی
آیا من اختلال دوقطبی یا افسردگی دارم؟
مرحله افسردگی اختلال دو قطبی شباهت های بسیاری با افسردگی عادی منظم دارد، از جمله ناراحتی طولانی مدت، ناتوانی در تمرکز، از دست دادن انرژی، دشواری در خواب و فکر خودکشی. با این حال، افراد مبتلا به افسردگی قطبی گرایش بیشتری به نوسانات روحی غیرقابل پیش بینی، عصبانیت و احساس گناه، و احساس بی قراری دارند.
آن ها هم چنین تمایل دارند که حرکت کنند و آهسته صحبت کنند، زیاد بخوابند و وزن خود را به دست آورند ؛ در این موارد افسردگی شما ممکن است دوقطبی باشد :
-
اگر شما قبل از 25 سالگی اولین دوره افسردگی را داشته باشید.
-
افراد درجه اول مبتلا به اختلال دو قطبی دارید.
-
زمانی که افسرده نیستید، حالت روحی و انرژی شما از اکثر افراد بیشتر است.
-
زمانی که افسرده هستید، پرخوری می کنید و زیاد می خوابید.
-
دوره های افسردگی اصلی شما کوتاه هستند (کم تر از 3 ماه)
-
در حالی که افسرده هستید، ارتباط خود را با واقعیت از دست میدهید.
-
قبلا دچار افسردگی پس از زایمان شده باشید.
-
با استفاده از ضد افسردگی ها، جنون یا جنون خفیف را گسترش داده باشید.
-
ضد افسردگی هایتان را بعد از چند ماه کار کردن، متوقف کرده باشید.
-
3 ماه یا بیشتر از داروهای ضد افسردگی را بدون موفقیت امتحان کرده اید.
چگونگی تشخیص بیماری اختلال دوقطبی و افسردگی
درمان اختلال دوقطبی و افسردگی:
انواع مختلفی از گزینه های درمانی موثر برای افسردگی و اختلال دو قطبی شامل دارو، روان درمانی و درمان های جامع وجود دارد.اگر باور دارید که افسردگی دارید، مهم است که یک متخصص سلامت روانی را ببینید که در اختلالات روحی، تخصص دارد به طوری که به درستی تشخیص داده شود.
افسردگی دو قطبی به طور متفاوت از افسردگی عادی درمان می شود، بنابراین تشخیص نادرست می تواند به طور بالقوه منجر به مشکلات خطرناک شود، از جمله این واقعیت که داروهای ضد افسردگی می توانند اختلال دوقطبی را بدتر کنند.
اختلال دوقطبی و افسردگی چگونه درمان می شوند؟
و اما تفاوت بین افسردگی و اختلال دوقطبی
در بالا با بیان علائم هرکدام از این مشکلات به طور جداگانه تا حدودی شما را با تفاوت شان آشنا کردیم ؛ علاوه بر اینها مهم است که تفاوت های اصلی بین افسردگی دو قطبی و افسردگی را درک کنیم و به آموزش دیگران در مورد این تمایز کمک کنیم.
بسیاری از مردم می دانند که افسردگی چه شکلی است و چه احساسی دارد و چه انگیزه ای، بیدار شدن در صبح با این فکر که چه چیزی در زندگی من وجود دارد؟ و بپرسید:آیا این چیزی است که وجود دارد؟
افسردگی می تواند شامل اضطراب زیادی باشد (ترس)، اختلال اجباری (OCD)، مشکلات تمرکز، خشم و گاهی جنون (جنون، اختلال در واقعیت است که شامل توهمات و هذیان است).
تفاوت اصلی بین اختلال دوقطبی و افسردگی
فرق اختلال دوقطبی و افسردگی
علائم افسردگی نیز شامل گریه کردن، احساسات کاتاتونیک، افکار خودکشی و رفتار و چیزهایی است که آن را درد روانی می نامند.
فردی که دچار افسردگی بالینی است معمولا احساساتی شبیه عصبانیت و اندوه شدید دارد و به راحتی گریه می کند و هیچ علاقه ای به انجام فعالیت های متنوع ندارد ؛ همانطور که در ابتدای مطلب گفتیم فرد افسرده بی انرژی است و به طور کلی ناامید و مایوس است.
ولی فرد دچار اختلال دو قطبی نه تنها باید با افسردگی دست و پنجه نرم کند بلکه گاهی بسیار شاد است و گویا بر قله جهان ایستاده است و این چنین خوشحالی می کند ولی افکارش به سرعت تغییر می کند و از طرفی سریع صحبت می کند، دچار کم خوابی است و به راحتی برآشفته می شود.