هیجان انگیز ترین تکنولوژی های گوشی های هوشمند در 2019
به گزارش اقتصاد نیوز و به نقل از دیجیاتو، انتظار می رود در این سال شاهد تغییرات قابل توجه در قدرت دوربین ها و استانداردهای ارتباطی این دستگاه ها باشیم. در ادامه قصد داریم به برترین فناوری هایی که امسال شاهدشان خواهیم بود بپردازیم.
اولین گوشی یک ترابایتی و اولین با رم 12 گیگابایتی
استاندارد UFS 3.0 برای حافظه های ذخیره سازی نوید پهنای باند حافظه دو برابری را در مقابل استاندارد فعلی UFS 2.1 می دهد. سامسونگ به عنوان یکی از سردمداران تولید حافظه های موبایل اعلام کرده که در نیمه اول سال 2019 اولین گوشی های مجهز به حافظه های UFS 3.0 را معرفی می کند. احتمالاً از اولین های بهره مند از این استاندارد گلکسی اس 10 خواهد بود.
لنوو Z5 Pro GT اولین با رم 12 گیگابایتی خواهد بود
علاوه بر این گفته شده که مدل سازگار با شبکه های 5G گلکسی اکس در مدلی با 12 گیگابایت رم و یک ترابایت حافظه داخلی عرضه خواهد شد. البته پیش از این گفته شده بود که مدلی از لنوو Z5 Pro GT با رم 12 گیگابایتی در 4 بهمن روانه بازار می شود. در صورتی که خبرها در مورد گوشی با حافظه داخلی یک ترابایتی سامسونگ صحت داشته باشد، شرکت کره ای اولینی است که با این میزان حافظه روانه بازار می شود.
گوشی های با نمایشگر تاشو
در سال های اخیر بزرگ تر شدن نمایشگرهای هوشمند البته بدون تغییر بیش از حد در ابعاد بدنه، با کم کردن حاشیه های نمایشگرها آغاز شد. مدتی بعد حفره های نمایشگر از راه رسیدند و در شکل های گوناگون از جمله یک نوار مشکی رنگ (مشابه آیفون 10) یا حفره های دایره ای شکل (مشابه با آنر وی 20) با گوشی ها همراه شدند.
در ادامه گوشی های با نمایشگرهای دوگانه از جمله اکسون M از ZTE روانه بازار شد اما در سال 2019 شاهد عرضه شدن گوشی هایی خواهیم بود که راهکار دیگری را برای بزرگتر کردن نمایشگر پیش گرفته اند: استفاده از نمایشگرهای تاشو.
اکسون M از ZTE یک گوشی تاشو با دو نمایشگر است که البته فاصله زیادی با ایده گوشی های با نمایشگر تاشو دارد.
نمونه اولیه نمایشگر تاشو سامسونگ در سال 2011 دیده شد اما اکنون بعد از گذشت حدود 8 سال هنوز هم شاهد عرضه این فناوری در گوشی های هوشمند شرکت کره ای نبوده ایم. در کنار سامسونگ، گفته می شود شرکت های ال جی، هواوی، شیائومی و حتی اپل هم در فکر توسعه گوشی های با نمایشگرهای تاشو هستند. از سوی دیگر گوگل هم در حال آماده سازی اندروید برای این گونه نمایشگرها است.
از شرکت هایی که این گوشی های تاشو را معرفی کرده اند می توان به Royole با گوشی فلکس پای اشاره کرد که هنوز روانه بازار نشده و نمی توان آن را گوشی کاملی دانست. سامسونگ هم چند ماه قبل از نمونه اولیه گوشی تاشو با نمایشگر 7.3 اینچی رونمایی کرده بود.
گوشی های سازگار با شبکه های مخابراتی 5G
کوالکام با چیپست اسنپدراگون 855 و سامسونگ با مودم اگزینوس 5100 پشتیبانی از شبکه های 5G برای گوشی ها را هدف گرفته اند. انتظار می رود اولین گوشی های سازگار با این فناوری در نیمه اول سال 2019 روانه بازار شوند. احتمالاً شیائومی یکی از اولین هایی خواهد بود که موبایل 5G را معرفی می کند. در بین این گوشی ها نسخه ویژه ای از گلکسی اس 10 با پشتیبانی از شبکه های مخابراتی نسل پنجم (احتمالاً با نام گلکسی اکس) یکی از مواردی خواهد بود که بسیاری منتظر رونمایی و عرضه آن هستند.
حفره نمایشگر
در ماه های اخیر چندین گوشی با حفره های نمایشگر معرفی شده اند. انتظار می رود در سال جاری میلادی گوشی های بیشتری با این نوع طراحی روانه بازار شوند و جریان اصلی بازار را به دست بگیرند. یکی از گوشی هایی بهره مند از این طراحی که احتمالاً فروشی چند ده میلیونی داشته باشد، گلکسی اس 10 سامسونگ است.
دوربین های اصلی چندگانه
گلکسی A9 سامسونگ، اولین گوشی با دوربین 4 گانه در بازار بی رقیب بود، اما در 2019 شاهد گوشی های بیشتری با این تعداد دوربین و حتی بیشتر خواهیم بود. نسخه 5G گلکسی S10 احتمالاً به 4 دوربین رده بالا مجهز خواهد شد. اپل اما احتمالاً برای سال 2019 آیفون های با حداکثر 3 دوربین اصلی را در نظر خواهد گرفت. نوکیا احتمالاً قصد دارد پا را فراتر از این گذاشته و گوشی نوکیا 9 را با دوربین اصلی 5 گانه معرفی کند.
به این ترتیب با افزایش تعداد دوربین های اصلی در گوشی های 2019 می توان امسال را بهترین سال برای عکسبرداری موبایل تاکنون در نظر گرفت.
حسگر اثر انگشت الترا سونیک زیر نمایشگر
این حسگرها همین الان هم در بسیاری از گوشی ها تعبیه شده اند اما در سال جاری پیشرفته تر خواهند شد. گلکسی اس 10 احتمالاً به حسگر اثر انگشت داخل نمایشگر پیشرفته مجهز می شود. البته برخی گمانه زنی ها به این موضوع اشاره کرده اند که این حسگر با برخی محافظ های نمایشگر نصب شده روی گوشی ها سازگار نخواهد بود.
احتمالاً شرکت هایی از جمله سامسونگ برای عرضه این فناوری در گوشی های خود عجله ای ندارند؛ چرا که عرضه فناوری کامل تر را به «اولین» بودن در این زمنیه ترجیح داده اند. شاید هدف این است که این بار چنین حسگرهایی نه در یک بخش محدود از نمایشگر بلکه در تمامی نمایشگر کار کنند. مشابه با این ایده را اخیراً شیائومی به نمایش گذاشته است.
دوربین های با زوم اپتیکال چند برابری
اوپو در رویداد کنگره جهانی موبایل سال 2017 فناوری زوم اپتیکال 5 برابری در گوشی های هوشمند را معرفی کرده بود البته هیچ گاه شاهد عرضه گوشی بهره مند از این تکنولوژی به بازار نبودیم. با این حال به نظر می رسد اوپو قصد دارد این فناوری را بیش از پیش بهبود دهد و حالا ایده زوم هیبریدی 10 برابری بدون افت کیفیت را در سر می پروراند. شاید گوشی وان پلاس 7 یکی از کاندیدها برای بهره مندی از چنین دوربینی باشد.
همچنین احتمالاً بالاترین مدل گلکسی اس 10 و جایگزین آیفون XS Max به دوربین مدت پرواز مجهز شوند. این دوربین ها مجهز به حسگرهای تشخیص عمق سه بعدی هستند که فاصله از سوژه را بر اساس سرعت نور مشخص می کنند. حسگر دوربین مدت پرواز در برخی از گوشی های چینی تعبیه شده اما هنوز به خوبی از قابلیت های آنها بهره برده نشده است.